Ellen: hoe, wat en waarom

Door de film ‘Julie & Julia’ raakte ik erg geinspireerd van het 365-dagen project. Toen ik daarna Flow Magazine las, waar aan dit onderwerp ook een artikel en zelfs een kalender gewijd was, besloot ik ook zo’n blog te starten. Omdat ik bezig ben met het schrijven van mijn eerste boek, is mijn doel met dit 365-dagenproject meer schrijfervaring op te doen en discipline krijgen om iedere dag te schrijven. Verder ben ik benieuwd wat het mij oplevert aan inspiratie, energie en creativiteit.

Het onderwerp kiezen was nog lastig, ik wilde een onderwerp wat dicht bij me staat, zodat ik er iedere dag met plezier over kan schrijven. Maar ook moeten mijn lezers nieuwsgierig worden, en iedere dag kijken wat ik er op gezet heb.  

Toen bedacht ik iets wat niet dichter bij mezelf kan komen: ik ga op zoek naar naamgenoten: 365 Ellens dus! Iedere dag zal ik een Ellen voorstellen en schrijf ik er een stukje bij wat er dan in mij opkomt of welke raakvlakken ik met haar heb.

Het hele idee is natuurlijk niet echt het vinden van al deze Ellens. Het idee is om mezelf ‘uit te rekken’ in mijn creativiteit, om mezelf als eigen persoon te kunnen neerzetten, discipline te krijgen om iedere dag te schrijven, bij mijn onderwerp te blijven en te zien wat dat met mij doet. Ik wil met deze blog een manier vinden om op een bij mij passende manier iets te kunnen afmaken.

Ik hoop dat je me blijft volgen gedurende mijn zoektocht naar mijn naamgenoten. Dat kan natuurlijk via deze blog en ook via Twitter (gebruikersnaam: ellenbarendregt). En als je een Ellen kent, please let me know!

38 gedachten over “Ellen: hoe, wat en waarom

 1. hallo ellen blog dit blog dat voor mij ben je en geweldig creatief en moedig exemplaar van de Nijmeegse samenleving ,als ik nu naar buiten kijk zie ik een kleurige koolmees vrolijk heen een weer springen ondanks de natte regen doet mij dat aan jou denken altijd dapper op de fiets volgeladen met ik weet niet wat onderweg naar ik weet niet waar.nu op een blog succes een verder maar

 2. Dag Ellen,
  Ik kreeg net via een vriend te horen over je project.
  En ik begreep dat je as zondag een EllenEvent organiseert.
  Ik ben daar wel nieuwsgierig naar. Kan je me er iets meer over vertellen?
  Groetjes van
  Ellen van den Berg

 3. Ik ken Eva reinders (en vooral Pim) uit mijn studententijd, vandaar dat ik dit bericht zag. Ik ken een Ellen van Putten (of zonder van). Ze is kunstenares en ik ken haar weer van een gezamenlijk kunstproject. Ze staat tussen mijn vrienden op FB

  • Hi Laurence, ik heb Ellen van Putten inderdaad al geplaatst (oktober, dag 262) en al enig twitter verkeer met haar gehad. Wat een gave meid, en wat een mooie dingen maakt ze!
   Dank je voor je reactie.

 4. Hoi Ellen,
  Je bent er bijna! Heeft het project je mooie inzichten opgeleverd?
  Je hebt mij in ieder geval geïnspireerd, want ik ben vorige week mijn eigen 365-dagen project begonnen: http://www.365feyenoordvrouwen.nl, waar ik me lekker niet aan de regels houd en compleet onregelmatig mijn interviews ga posten. Het is een ode aan de vrouwelijk Feyenoordfan (en in het verlengde de voetbalfan in het algemeen) die zo vaak verkeerd wordt begrepen.
  Neem eens een kijkje. En mocht je dames weten die passen bij mijn project, dan kun je ze natuurlijk doorverwijzen ;-).

  Succes met de laatste 30.

  Ellen (dag 114)

  • Ellen, wat is dit geweldig! Het feit dat ik je heb geinspireerd vind ik ontzettend leuk, maar ook het onderwerp! Ik weet sowieso al een aantal vrouwen voor je, dus ik ga het rondbazuinen. Ik heb al gekeken op je blog, erg leuk. Enne, daar is zeker een geweldig leuk boekje van te maken. Die dan weer verkocht kan worden tijdens de Ladies Night…..
   Ik ga je volgen! Groet, Ellen

 5. Ik wil wel meedoen, ven benieuwd. Ik kreeg dit bericht van Ellen Kuipers een vroegere schoolvriendin . Ook heeft zij gevraagd aan nog een Ellen om te reageren. We waren met 6 meiden samen op de middelbare school waarvan 3 x Ellen .

 6. Ik ben heel benieuwd. Ontving dit bericht van Ellen Kuipers een vroegere schoolvriendin. Ik ben ook benieuwd of Ellen ruymbeek reageert. We waren met 6 meiden waarvan 3 x Ellen

 7. Hoi Ellen,

  Ik ken een Ellen en ben erg benieuwd wat voor inspiratie zij jou geven kan! 🙂

  Hoe kan ik haar opgeven?

  Gr. Trudy

 8. Hoi Ellen,

  Ik zag je vraag of als ik mee wilde doen aan je blog ik je effe wilde mailen.
  Kan alleen je mailadres niet vinden, dus dan maar even zo.
  Ga ervanuit dat je dan mijn mailadres wel meteen hebt.
  Dankje trouwens voor jouw reactie bij mijn blog erg leuk!!

  Groetjes Ellen Hoefman
  (365dagenproject uitdaging)
  Ps:ik ga mijn streefgewicht niet redden, bij lange na niet zelfs

 9. Hallo Ellen,

  Je vraagt bij mijn 365 dagen project of ik je wil mailen als ik mee wil doen aan je project.
  Nou uiteraard wil ik meedoen, ik ben uiteindelijk een Ellen, niet dat ik iets zinnigs te melden heb maar dat mag jij dan verder invullen.
  Nu wil ik je ook best mailen, maar ik zou niet weten waar ik je mailadres kan vinden.
  Dus dan maar via hier, ik neem aan dat het dan ook wel bij je terecht komt.
  En ik neem aa dat je met het versturen van dit berichtje ook meteen mijn emailadres hebt
  Overigens ga ik mijn streefgewicht niet halen, met mijn project maar goed alles wat eraf is heb ik toch bereikt.
  Ik hoor wel van je.
  Groetjes Ellen Hoefman
  (365-dagenproject uitdaging)

  • Hi Ellen, dank je voor je bericht, ik heb je mailadres inmiddels gekregen via deze reactie, dus de mail met uitleg van mijn project komt eraan! Ondanks dat je misschien je streefgewicht niet gaat redden, vind ik het nog steeds zo’n gaaf idee dat je daar het 365-dagenproject voor hebt gebruikt! Hoe veel persoonlijker kun je het maken! Wat ik laatst heb gedaan is al mijn blogs doorgelezen, op zoek naar mijn rode draad. Misschien is dat voor jou ook iets om te doen, om te zien hoeveel je wel bent afgevallen, en daar kun je ook trots op zijn! Groet, Ellen

 10. Hoi Ellen, ik ben na jaren elders geblogd te hebben ook net begonnen. Ik weet nog amper hoe het werkt maar wat een leuk idee dit zeg! Ik ga je de komende tijd rustig lezen!
  Succes,
  Ellen

 11. een kennis kwam jou blog tegen en dat werd natuurlijk meteen door gemaild.
  ik vind het leuk al die ellenverhalen bij elkaar.
  Ik moet nog wel een inhaalslag plegen maar ik zal ze allemaal lezen.

  erg leuk! en veel succes met het schrijven!
  Ellen

  • Hi Ellen, dank je wel voor je leuke reactie! Heb je jouw eigen blog ook al gezien? (maand juni, dag 170).
   Ondanks het vele werk is het nog steeds een heel leuk project, en doe ik er veel ervaring en energie mee op.
   Groet, Ellen

 12. Hey Ellen! Ik ken een schrijvende Ellen, ik heb haar net gevraagd of zij een blog bijhoudt. Wat een goed initiatief! En… ben jij ook bezig met het schrijven van een boek? Ik ook… Hoe gaat dat? Want… zoals ik kan lezen, heb jij er ook nog een druk bestaan naast.

  Groetjes!
  http://www.wendyborst.nl

  • Hi Wendy, hierbij dan mijn reactie! Vind het erg leuk dat je enthousiast bent over mijn blog, het levert me ook enorm veel op. Veel nieuwe contacten, veel nieuwe volgers op Twitter, heel veel plezier door leuke mailtjes en ik hoor in mijn omgeving dat er best wat vaste lezers zijn, die echt waarderen wat ik schrijf. Dus daar ben ik heel erg blij mee.

   Ik schrijf inderdaad mijn eerste boek, iets wat ik al van jongs af aan wilde. Ik ben echter secretaresse geworden, en het boek is daarna beetje in de vergetelheid geraakt. Nadat de kinderen kwamen raakte ook het schrijven in de vergetelheid, maar een paar jaar geleden zat ik met wat dingen in mijn maag en toen heb ik weer eens een opschrijfboek gekocht. Een dagboek. En toen kreeg ik weer dat heerlijke gevoel dat ik heb als ik aan het schrijven ben. Dat gevoel van vrijheid, en als je alles opschrijft, schrijf je bijna vanzelf naar een oplossing toe.

   Een paar jaar geleden had ik ineens een verhaal in mijn hoofd, en toen besloot ik dat op te schrijven. Aangezien ik toen ook niet veel opdrachten had, nam ik dat als ‘teken’ aan dat het inderdaad mijn tijd is om dat boek te maken. Dus nu schrijf ik bijna continu, naast een paar vaste opdrachten en een gezin met 3 jonge jongens. Dus ja, een druk bestaan, maar ik zou het ook niet anders willen. Ik ben nu echt gefocust op het schrijven, want mijn doel is voor de zomervakantie het boek af te hebben. Het heeft al lang genoeg geduurd…
   Zou ik het mailadres van ‘jouw’ schrijvende Ellen mogen? Dan wil ik haar vragen of ze ook in de blog wil.
   En wat voor boek ben jij aan het schrijven?

 13. Ha Ellen! Ik volg je blogs uiteraard af en toe als een van je 365ellens! Ik vind het mooi hoe je de mooie kanten uit alle voor jou IRL onbekende Ellens weet te beschrijven! Alle Ellens zullen met een positief gevoel jouw blog lezen over hun eigen leven! Het is jouw gave dat je uit al deze mensen het bijzondere naar voren kunt halen! Je geeft 365 Ellens het gevoel mee dat ze bijzonder zijn. Dat maakt jou bijzonder!

  • Hi Angelique op een hele fijne plek, heb jij deze blog bekeken en ben ik heel blij met je reactie. Ik vind het ontzettend leuk dat ik je ontmoet heb, en wie weet waar we elkaar in de toekomst nog eens tegenkomen. Ik vind je een prachtig mens, een prachtige moeder met een nog prachtigere dochter. (die jouw ogen heeft, zag ik tijdens onze oefening…) Hartelijke groet, Ellen

 14. Beste Ellen,
  Ontzettend leuk initiatief! Leuk dat je gaat bloggen om je schrijfvaardigheden te verbeteren. Mijn dag 40 ging (helaas:P) niet helemaal over mij maar je schrijft nu al interessant. Het is niet langdradig en het leest prettig.
  Ik blijf je volgen, ik wil namelijk ook wel weten wat al onze naamgenoten doen!

  Groetjes Ellen

 15. Ella, Wat een ontzettend leuk en fris initiatief. Lekker! En de teksten die je maakt zijn heel erg leuk hoor! Informatief met weinig gedoe, maar toch heel sfeervol. Dat past goed bij je en bij dit hele project. Ik ben dan ook zeer benieuwd naar je boek (waar gaat het over?). Wat leuk dat je met zoiets aan de weg timmert. Sprankelend! Je scherpt je schrijfvaardigheden en inspireert jezelf en anderen door te laten zien wat je naamgenoten beweegt in het leven. Bovenal leest het gewoon fijn. Keep up good spirits dear!! See you in court. Coen

  • Coen, wat een mooi bericht, ik ben er stil van! Ik leer er zoveel van, ik zie ineens veel beter hoe ik schrijf en wat ik kan verbeteren. Ik heb ook heel veel leuke contacten met andere Ellens, echt heel bijzonder hoe zoiets kan lopen. Bijna een maand verder, en ik krijg er veel energie van. Blijf me volgen!
   Zoen, Ellen (mag natuurlijk dit jaar even geen Ella zeggen hihi)
   ps was wel heel blij dat je mijn blog niet als 1870 hebt bestempeld…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s