Dag 365: Ellen Barendregt-van Breukelen


ellen-2

 

Ellen

‘fakkel’
‘de schitterende’
‘de stralende’
‘sterke vrouw’

 

 

 

Allemaal betekenissen van de naam Ellen. Betekenissen die heel mooi zijn als die aan je naam worden toegedicht. Maar je weet niet of ze waarheid zijn. Ik weet het nu wel. Want ik heb afgelopen jaar 365 schitterende, stralende en sterke vrouwen voorbij zien komen. 365 Ellens. Ik heb me verbaasd over de overeenkomsten. Bijna al mijn Ellens werken in creatieve beroepen. Theater, zang, dans, muzikant. Ontwerpers van kleding en sieraden. Schrijvers en journalisten. Grafisch ontwerpers. Koks, yoga-docentes en coaches. En heel veel kunstenaars.  

Deze laatste blog wil ik wijden aan mijn ervaringen van het afgelopen jaar. Wat was mijn doel begin 2012? Heb ik dat doel bereikt? Wat heeft het project mij opgeleverd? Komt er nog iets anders uit? Of is het gewoon klaar en sluiten?

Mijn doel van dit 365-dagenproject had ik begin 2012 als volgt omschreven:

‘Omdat ik bezig ben met het schrijven van mijn eerste boek, wil ik meer schrijfervaring opdoen en discipline krijgen om iedere dag te schrijven. Verder ben ik benieuwd wat het mij oplevert aan inspiratie, energie en creativiteit. Het idee is om mezelf ‘uit te rekken’ in mijn creativiteit, om mezelf als eigen persoon te kunnen neerzetten, bij mijn onderwerp te blijven en te zien wat dat met mij doet. Ik wil met deze blog een manier vinden om op een bij mij passende manier iets te kunnen afmaken.’

Ik kan zeggen: ik heb deze doelen ruimschoots gehaald. Ik heb een ontzettende discipline gekregen, omdat ik iedere dag – zin of geen zin, tijd of geen tijd, vakantie of geen vakantie – een blog heb geschreven. ‘Vooruit’ schrijven lukte me niet, want als ik een blog had gemaakt over een Ellen, dan was ik ‘leeg’ en had ik geen creativiteit meer voor een nieuwe Ellen. Ik heb heel veel schrijfervaring opgedaan, heb geleerd korter en bondiger te schrijven, en teksten helderder te maken. Ik heb geleerd te schrappen, ook al doet dat soms pijn. En grappig: ik heb geleerd dat ik ontzettend vaak het woord ‘ook’ gebruik (wat ik dus steeds moest schrappen). 

Ik heb een redelijk vaste kern van lezers weten te verzamelen, en dat zijn niet alleen maar Ellens. Ik weet niet precies wie het allemaal leest, maar het is me meermalen gebeurd dat mensen me vertelden dat ze regelmatig mijn blog lezen. Of het zelfs iedere dag volgen. Dat geeft echt een geweldig gevoel! Ik heb geleerd van lezers dat ik fijn leesbaar schrijf, en dat vind ik een mooi compliment.

Ik ben erg trots dat ik het heb volgehouden. Ik ben namelijk iemand die (bijna) altijd ergens halsoverkop aan begint, het eerst vol vuur doet, daarna een dipje krijgt, vervolgens toch doorzet, maar dan net voor de finish afhaakt. Maar nu niet. Het project is helemaal af, klaar.

Het doel ‘kijken wat ik aan inspiratie, energie en creativiteit uit dit project kan halen’ is zeker bereikt! Ik heb zo ontzettend veel inspiratie gekregen van alle Ellens, zoveel nieuws ontdekt, zoveel energie gekregen van lieve tweets, mooie reacties en ondersteunende berichten. En komen er nieuwe initiatieven uit voort. Allereerst een EllenEvent, een bijeenkomst met de Ellens uit mijn blog. Daarnaast hoop ik deze blogs te kunnen bundelen en er een mooi boekwerk van te maken. Ik heb een aantal Ellens waarmee ik nog graag een samenwerking zou willen, en zij wellicht ook met mij. Dus inspiratie genoeg!

Maar het mooiste van dit hele 365-dagenproject is: ik heb mezelf heel goed leren kennen. Wat ik wil, wat er bij me past, hoe ik denk. Ik heb met deze blog mijn eigen mening durven opschrijven. Als er commentaar kwam op de blog, moest ik even slikken, maar ik heb geleerd dat ik mezelf niet hoef te verdedigen. Want dat wat ik schrijf is van mij. Ik mag zeggen wat ik denk. En als sommige mensen het niet met mij eens zijn, is dat niet erg. Dat heb ik hier geleerd.

Natuurlijk zijn er ook dingen die ik afgelopen jaar beter had willen doen. Ik had veel meer publiciteit aan mijn blogs willen geven. Ik had me voorgenomen om wekelijks een blog te schrijven voor www.365dagenproject.nl: dat zijn er helaas maar vier geworden. Ik had mijn blog meer, of in ieder geval regelmatiger, willen promoten via Twitter en Facebook. Ik begon in januari 2012 met 106 volgers op Twitter, dat zijn er nu 442. Ik vind dat geen schokkend aantal. Ik had heel graag de resultaten gehad van vrouwen die met hun blog maandelijks meer dan 10.000 unieke bezoekers trekken en zo’n 15.000 volgers hebben op Twitter. Vrouwen zoals ik. Als ik mezelf daarmee vergelijk, dan voel ik een soort van mislukt-heid, en wil ik meer, meer, meer. Het gevoel van mislukt zijn zet ik echter wel aan de kant, want ik ben trots genoeg op het hele project. Maar het is wel een aantekening op mijn lijst voor 2013: blogs blijven schrijven, maar dan zakelijk/commercieel. Ik weet nog niet hoe en wat, maar daar zou ik graag mijn geld mee verdienen.

Ondanks dat ik geen duizenden bezoekers heb getrokken, heb ik wel een heel bijzonder en persoonlijk project afgerond. En een hele grote persoonlijke ontwikkeling doorgemaakt. De ene blog was persoonlijker dan de andere. Het was maar net wat er tijdens het schrijven bij mij gebeurde. Soms ging mijn stuk een totaal andere kant op dan waar ik was begonnen. Een kant die ik helemaal niet kon vermoeden. Dan kwam het echt van binnenuit, en dat waren voor mij de mooiste blogs, de grootste eye-openers, de diepste gedachten. Deze blogs hebben mij het meeste geleerd en gegeven. Zij hebben datgene aangeraakt waarmee ik verder kan in 2013. 

Ja, het jaar 2013, wat wil ik daar doen? Uit al mijn blogs ga ik mijn rode draad filteren. Van daaruit ga ik kijken hoe ik deze rode draad ga inpassen in mijn werkend leven. Een drietal dingen heb ik gedurende het jaar al gemerkt. Ik weet nu dat ik talenten heb liggen op het gebied van (creatief) schrijven, organiseren en netwerken cq verbinden. En dat ik daar in 2013 mijn focus op wil leggen. Dus misschien inderdaad die zakelijke/commerciele blog. Bloggen over een bepaald iets, netwerken/verbinden over datzelfde iets, en dingen organiseren voor dat iets. Haha, ik heb mijn baan gevonden voor dit jaar! Ik hoef alleen nog maar dat ‘iets’ in te vullen. Klein detail…

Ik kreeg uiteraard ook de vraag of ik weer een nieuw 365-dagenproject ging doen. In principe niet, hoewel ik wel een nieuw creatief project voor 2013 heb bedacht. Puur en alleen om mijn creativiteit te blijven ontwikkelen. Mijn werkdag zal voortaan beginnen met 10 minuten schrijven volgens Geertje Couwenbergh. Ik heb een schrijfworkshop bij haar gevolgd, waarbij de volgende oefening werd gedaan: Geertje gaf ons een woord, daarna ging de wekker op 10 minuten en moesten wij 10 minuten schrijven over dat woord. Je mag niet stoppen met schrijven. Je moet doorschrijven. Je pen moet blijven bewegen. Dus als je niet meer weet wat je moet schrijven, dan schrijf je dat je niet meer weet wat je moet schrijven. Niet nadenken, blijven schrijven en zie wat er uit je pen stroomt. Het doel hiervan is je eerste gedachtes te vinden. Geertje omschrijft Eerste Gedachtes in haar boek ‘Lust in je leven door schrijven’ als volgt: ‘Je eerste gedachte is het allereerste wat in je opkomt. Eerste gedachtes zijn vers, origineel, haast fysiek. Ze leven. Je herkent ze aan hun ‘ja-gevoel’. Het zijn je originele ideeen, je intuitie, je Wildste Kant, voordat deze is platgeslagen en uitgekauwd door tweede of derde gedachtes. Die tweede en derde gedachtes zijn de voice-over of analyse van je eerste gedachte. Het zijn de sociaal wenselijke, nette en gecorrigeerde versies van je originele eerste gedachte. Je bent van jongs af aan getraind in het censureren van je eerste gedachtes. Terwijl in je eerste gedachtes zoveel moois zit, het leeft!’

Omdat na een paar minuten je tweede en derde gedachtes op zijn, kom je tot de eerste gedachtes, die zoveel moois bevatten: ‘Door je eerste gedachtes op te schrijven, leer je ze weer vertrouwen. Door iedere dag te schrijven, brand je door de lagen tweede en derde gedachtes heen, recht in het vuur. Door te leren schrijven vanuit de eerste gedachte, leren we er ook vanuit te leven. En leven vanuit de eerste gedachte betekent leven dicht op het vuur.’

En dat is wat ik wil: leven dicht op het vuur. Het vuur diep in mezelf. Het vuur wat mijn authentieke ik is. Alles wat ik in het afgelopen jaar heb geleerd, via workshops, trainingen maar vooral door het schrijven van mijn blog, ga ik in 2013 aan het werk zetten om zo dicht mogelijk bij mijn eigen vuur te blijven. Ik heb een weekplanning gemaakt, met in grove lijnen de indeling. Ik heb maanddoelen gesteld, zodat ik eind van iedere maand kan zien of ik het gehaald heb. En ik ga aan de slag met het vaststellen van de financiele doelen, niet onbelangrijk. Voorlopig zien de eerste twee maanden van 2013 er als volgt uit:

Mijn doel voor de maand januari is mijn boek afschrijven (in vergevorderd stadium), een topprogramma voor het EllenEvent samenstellen, en zakelijke/financiele doelen voor 2013 bepalen.

Mijn doel voor de maand februari is op 10 februari het EllenEvent neerzetten, de week erna genieten van alles wat er op me af is gekomen en eventuele verbindingen tussen Ellens leggen.

 

Tja. Jeetje. Dit is het dan. Mijn laatste blog. Bevrijdend, maar ook heel erg gek. Ik weet nu al dat ik het erg ga missen. Nog iedere dag zie ik Ellens in aftitelingen, tijdschriften, op Twitter of op Facebook. De Pavlov-reactie die ik dan krijg, zal nog wel even voortduren. Ik wil al ‘mijn’ Ellens bedanken met heel mijn hart voor hun inspiratie en hun steun gedurende deze 365 dagen. Ik hoop een heel groot deel van de Ellens te ontmoeten op het EllenEvent, want het lijkt me geweldig om deze fantastische vrouwen live te zien.

25.360 bezoekers
689 pagina’s
5.490 alinea’s
23.577 regels
259.299 woorden
365 Ellens

Ik ben trots. Trots op mezelf, op wat ik heb bereikt. En op wat ik komend jaar nog ga bereiken. Want ook al weet ik nu nog niet hoe de voortgang zal zijn, ik ga er met veel plezier aan beginnen en het wordt een succes. Al is het alleen al voor mezelf.

En dan ga ik nu de champagne openmaken.
Voor een toost op Ellen.

 

Advertenties

38 thoughts on “Dag 365: Ellen Barendregt-van Breukelen

 1. Ik ben Foekje. Je zult denken: ‘Jij hoort hier niet te schrijven.’ Toch wel, misschien, want ik heb een middag Ellen geheten.
  Je kunt je voorstellen dat ik als kind niet blij was met de naam Foekje. Je kunt er eindeloos op rijmen: Foekje, wat zoek je? een boekje? ga naar het hoekje! sta je in je (onder)broekje enzovoort. Op een middag was ik als 10 of 11 jarige in het zwembad waar ik veel kwam. Daar ontmoette ik twee meisjes en speelde de hele middag met ze. ‘Hoe heet je?’ werd mij gevraagd. Ik herinner me nog dat ik dacht: Dit is mijn kans!! Zolang ik me kan herinneren wilde ik al graag Ellen heten, dus zei ik met enige trots: Ellen! Dat werd goed opletten, want ik luisterde naar de naam Foekje en niet naar de naam Ellen. Maar wat voelde ik me ineens anders! Niet meer een klein meisje uit een dorp in Groningen, maar een Ellen!
  De euforie was voor één middag, want wat ik niet ingeschat had, was de zorgen die ik daarna zou hebben in het zwembad. Stel je toch voor dat ik daar met klasgenoten zou zwemmen en één van de meisjes zou me roepen: Ellen… ELLEN. Ik zag het al voor me: Ellen? Ellen? Ze heet Foekje, hoor. Gewoon Foekje.

  • Beste Foekje, wat een geweldige reactie!! Ik heb met heel veel plezier je reactie gelezen, en ik voel me wel vereerd dat je al je hele leven Ellen wilde heten. In februari heb ik ook een EllenEvent georganiseerd, waarop zo’n 70 Ellens aanwezig zijn geweest. Ik denk erover om het EllenEvent nogmaals te organiseren, waarvoor je bij deze, als Ellen-voor-een-middag, bent uitgenodigd!
   Hartelijke groet, Ellen

   • Dank voor je uitnodiging! Dat is helemaal geweldig, want dan kan ik na heel wat jaren weer Ellen-voor-een-middag zijn.
    Hartelijke groet,
    Ellen-voor-een-middag

 2. Hallo Ellen,
  Ik heb pas net, tijdens een telefoontje met een oude buurvrouw, gehoord over je fantastische initiatief. Jammer dat ik er niet eerder over hoorde, had graag bij het EllenEvent geweest!!!
  Ik ben vernoemd naar Ellen Vogel, die grandioze actrice die er helaas niet meer is.
  Als ik tijd heb, zal ik eens op je blog over wat naamgenoten gaan lezen, want dat zijn, alleen al door die mooie naam, prachtige meiden (alle Ellens die ik heb leren kennen in mijn leven zijn dat ook!).
  Het ga je goed en ik neem er eentje op ONS!
  Groetjes, Ellen.

  • Beste Ellen, dank je wel voor je leuke reactie. Het EllenEvent was een groot succes, en ik ben van plan ‘m volgend jaar weer te organiseren. Ik zet je gegevens bij al mijn andere Ellens en ik hou je op de hoogte van de nieuwe datum.
   Grappig dat je bent vernoemd naar Ellen Vogel (die nog niet is overleden trouwens, haar man wel onlangs), dat heb ik van meerdere Ellens gehoord. Een mooi compliment vind ik persoonlijk, want ik vind Ellen Vogel geweldig.
   Ik hoop je te zien tijdens het volgende EllenEvent!

 3. Het is en blijft een geweldig leuk project!! Ik begreep dat er binnenkort de bijeenkomst is met alle “Ellen’s”. Ik zal er helaas niet bij zijn.Heb kort geleden één van mijn allerliefste papegaaien verloren.. anderhalf jaar haar intens verzorgd; ze was de enige levende papegaai all over the world met de diagnose cushings disease. Mijn verdriet is enorm groot. Maar nogmaals… dank voor je enorm leuke stukje over mij (EllenParrots) en vind het leuk dat we elkaar iig digitaal hebben ontmoet!! Good luck)!

  • Beste Ellen, ik hoop dat het weer beter met je gaat na het verlies van een van de papegaaien. Ik kan me goed voorstellen hoeveel verdriet dat met zich mee brengt. Het EllenEvent was een groot succes, ik ben van plan om nog een dag te organiseren. Ik hou je gegevens in bestand, en laat je weten wanneer het is. Ik wil jou ook nog bedanken voor je inspiratie, want ik had nog nooit iemand ‘ontmoet’ met zo’n passie voor papegaaien. Geweldig.

 4. Hoi Ellen,

  Jeetje, kreeg vandaag van een collega een bericht over je Ellenproject, wat gaaf! Ik voel me erg thuis bij je beschrijving van Ellens. En jouw ervaring is dus dat ik dat niet alleen maar denk omdat het positieve woorden zijn? Ik zou eigenlijk heel graag deelnemen aan het EllenEvent. Maar ben natuurlijk laat. En je hebt niet over me geschreven. En dan moet ik mijn plannen omgooien. Maar ben wel benieuwd (kan me voorstellen dat er een heel bijzondere sfeer hangt). Moet nu aan het werk, maar heb al zin in het lezen van allemaal Ellenblogs…

  Ellen

 5. Dag Ellen, Ik las dinsdag over je blog in de krant. Wat een leuk project, ik had er graag aan meegewerkt. Misschien maak ik in 2016 nog een kans, dan heeft het jaar 366 dagen. En laat ik nou net op 29 februari geboren zijn. Heel veel plezier op het EllenEvent. groet, Ellen Kamerbeek

  • Beste Ellen, hartelijk dank voor je mooie reactie. En wat grappig dat je op 29 februari bent geboren, ik had dit jaar ook 2 Ellens in mijn blog die van 29 februari zijn! Zou toch leuk zijn als jullie elkaar tijdens mijn volgende EllenEvent kunnen ontmoeten! Want ik ben van plan om het nogmaals te gaan organiseren, het was ontzettend leuk namelijk. Ik zet je gegevens in mijn bestand, en laat weten wanneer de volgende bijeenkomst is. Hartelijk groet, Ellen

 6. Hi Ellen,
  Wat een eerlijk en bijzonder leuk stukje dat je over jezelf geschreven hebt. Voor mij als blogger ook erg herkenbaar. En wat een geweldig resultaat. Daar kun je zeker trots op zijn!! Ben erg benieuwd naar de dingen die je in 2013 gaat doen. Houd je me op de hoogte?
  Liefs, Ellen

  • Hi Ellen, dank je wel voor je reactie. Jammer dat we elkaar niet zien volgende week, maar wie weet in de toekomst! ik blijf in ieder geval jouw blog volgen en die heerlijke dingen van jou maken! Groet, Ellen

 7. Wat ontzettend leuk om jouw kijk op dit bijzondere project te lezen en wat een mooie oefening om je eerste gedachtes op te schrijven.
  Ik weet zeker dat als jij komend jaar jouw ontdekte talenten in gaat zetten, nog meer volgers vanzelf zullen komen. Alles waar je liefde in stopt groeit!

  Veel succes!
  Cora

 8. Beste Ellen,

  Gisteren las ik op Twitter dat je je laatste Ellen hebt geschreven. Wat een prachtresultaat! Ik ben net begonnen met mijn 365 dagen project en daarom vind ik het heel boeiend om te lezen wat het jou heeft opgeleverd. Ook mooi dat je vermeldt hoe je eraan begon en wat je ermee wilde bereiken. Dat vind ik een goede tip. Dank je wel daarvoor.

  Wens je alle goeds met je volgende projecten!

  Hartelijke groet,
  Karien

  • Beste Karien, dank je voor je complimenten! En wat leuk dat je ook een 365-dagenproject bent begonnen, wat ga je doen? Het heeft mij echt heel veel opgeleverd, met name meer kennis over mezelf en mijn talenten. Heel veel succes dit jaar, en wie weet tot contacts. Ellen

 9. Beste Ellen,

  Wat leuk dat je afsluit met je eigen verhaal 🙂
  Het was een erg leuk initiatief. Elke dag weer een verhaal van een Ellen en inderdaad vielen mij ook veel overeenkomsten op. Zou het dan zo zijn dat de naam die je een baby geeft meer betekenis heeft dan je in eerste plaats zou denken?

  Boeken vormgeven is mijn specialiteit tegenwoordig, dus mocht je hier een boek over uit willen geven, dan moeten we maar een keertje samen praten . . .

  Helaas kan ik niet op de Ellendag komen, want dan ben ik op vakantie.

  Ik wens jou en alle andere Ellens veel plezier op de Ellendag en veel geluk voor 2013!!

  Groeten Ellen Bakker (textiellink.nl)

  • Hi Ellen, dank voor je bericht, en wat leuk dat je me zo hebt gevolgd. Ik vond die overeenkomsten ook geweldig. Ik wil inderdaad de Ellens graag bundelen, maar weet nog niet hoe of wat. Ik neem graag je hulp aan in deze…
   Jammer dat je er niet bent bij het EllenEvent, maar wie weet een andere keer! Groet, Ellen

 10. Hi Ellen,
  Ja, ik ben een beetje de last minute-Ellen en ik ben blij dat je hebt doorgezet en mij hebt gevonden. Ik heb, welliswaar in vogelvlucht, heel snel de andere Ellen’s bekeken en wat een talent! Het lijkt mij grappig om elkaar te gaan ontmoeten. Niet voorstellen. Wat heerlijk. Gewoon iemand direct kennen: hi Ellen!

  • hi Ellen, ook ik ben heel blij dat ik je gevonden heb, zo 2 voor 12, want ik vond je verhalen en bedrijven erg interessant. Jammer dat je niet bij het EllenEvent aanwezig, maar zoals je zelf al zegt: ooit komen wij elkaar tegen! Hartelijke groet, Ellen

  • Hi Ellen, dank je wel! Nog steeds is mijn vel te klein als ik bedenk wat ik afgelopen jaar heb neergezet. Ik merkte afgelopen week wel heel erg hoeveel druk dit project me heeft gegeven, want het afgelopen jaar heb ik iedere avond OF een blog geschreven OF eraan gedacht dat ik er eentje moest schrijven OF Ellens gemaild OF iets anders. De eerste week van het nieuwe jaar heb ik sinds een jaar weer met rust in mijn hoofd op de bank gezeten. Dat was ook wel heel erg lekker moet ik zeggen. Ik ben nu druk bezig met het EllenEvent en het wordt echt heel erg leuk. Heel leuk je dan te ontmoeten. HArtelijke groet, Ellen

   • Beste Ellen, ik vind dat het wel lang stil blijft, over die 10 februari! Graag zou ik zo langzamerhand daar toch wel wat meer over willen horen.
    Groet,
    Ellen

 11. Proost Ella, een hele mooie prestatie!! Ik heb veel van je 365 blogs gelezen en met veel plezier. Zo had ik het gevoel dat ik elke dag even bij je op de bank zat! Ik weet niet of je nu in “het zwarte gat” valt, maar ik ga je dagelijkse blogs zeker missen!! Tot gauw. Coen

  • Ha Coen, dank je wel voor je reactie! Dat heb ik heel heel erg gewaardeerd. Ik heb afgelopen week in alle rust ’s avonds op de bank gezeten, omdat ik niet meer die druk had van iets te moeten schrijven. dat is heel fijn kan ik je zeggen. Ik ben nu druk bezig met het organiseren van een EllenEvent, op zondag 10 februari komen ruim 100 Ellens bij elkaar voor een middag van netwerken, workshops en plezier maken. Erg veel zin in. Daarna zal ik denk ik wel in een zwart gat vallen, maar ik ben wel bezig met nieuwe ideeen. En ik wil komend jaar een nieuwe blog maken, maar ik weet nog niet wat. MAar zodra ik het heb opgestart, zal ik je berichten. Kun je weer lekker ‘bij mij op de bank zitten’. Dikke zoen, Ella

 12. Hee Ellen, zal je wat zeggen, je kunt trots zijn op jezelf. Je hebt gelijk dat er een heleboel creatieve en leuke en interessante Ellen’s zijn. Dat heb je dan maar mooi ontdekt. Gaan we elkaar ook nog ontmoeten, hoe leuk wil je het maken. Dank daarvoor. Groet, Ellen Jorritsma

  • Hi Ellen, ja leuk he, ik heb ook zo’n zin in dat EllenEvent. het wordt echt heel erg leuk! Ben nu bezig met persbericht, want ja, we moeten natuurlijk wel even de media halen met z’n allen! Tot 10 februari!

 13. Hoi Ellen,

  Blijft een geweldig project, hoeveel Ellen’s ik heb leren ‘kennen’!

  Jammer om niet meer regelmatig een, door jou erg leuk geschreven, stukje te lezen over een Ellen! Blijf je sowieso volgen.

  Ik weet niet zeker of ik al gereageerd heb op je uitnodiging voor EllenEvent, maar op die datum kan ik niet. Wij hebben dan carnaval en daar heb ik al afspraken voor gemaakt. Mocht dit veranderen laat ik het meteen weten.

  Heel veel groetjes en een geweldig, gezond 2013!

  Ellen (nr 285)

  Verstuurd vanaf mijn iEllen

  Op 7 jan. 2013 om 15:41 heeft MIJN 365-DAGEN-PROJECT het volgende geschreven:

  > >

  • Hi Ellen, dank voor je bericht, leuk dat je me zo gevolgd hebt. Ik mis het blog-schrijven ook, maar ik geniet ook wel heel erg van de rust. Niet meer iedere dag ‘moeten’. Ik wil wel blijven bloggen, weet nog niet hoe of wat, maar dan zal ik het je doorgeven! Jammer dat je de 10e niet aanwezig bent, maar wie weet een andere keer (misschien is het zo leuk, dat het nog een keer gaat gebeuren, who knows….)

  • Hi Mirjam, dank je wel voor je reactie, en mooi dat je zegt de meer willen betekent gepassioneerd zijn. Dat zal ik onthouden! En ik geniet nog steeds van de afronding van mijn project. Ik zal begin volgende week ook een eind-blog maken voor 365-dagenproject.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s