Dag 361: Ellen van Loon (www.clicq.nl)


Elk bedrijf dat de prestaties wil verbeteren, kan terecht bij Clicq. Het kan gaan om de organisatie als totaal, een afdeling of team of een leidinggevende/medewerker die doelen en/of dromen heeft die tot nu toe onvoldoende of niet gerealiseerd zijn. Clicq is in handen van Ellen van Loon. Zij heeft ruim 20 jaar (commerciële) ervaring in het bedrijfsleven, ervaring als ondernemer en leidinggevende. Ze werkt inmiddels ruim 10 jaar als trainer en coach op het gebied van gedrag, teamontwikkeling, persoonlijk leiderschap, klantgerichtheid en verkoop. Ellen werkt voor teams en individuen, voor grote en kleine bedrijven, voor profit en non-profit organisaties. Haar kerntaken zijn coaching, training en advies.

mind – clicq – change
Ellen van Loon brengt door kennis en ervaring effect en begrip met energie. Ze staat als ervaren coach dichtbij en is sterk betrokken. Van begin af aan, ìn het proces en totdat inzichten en oplossingen zich van binnenuit bewijzen. Of om weer even op terug te kunnen vallen. Om motieven en gedrag te doorgronden. Om je invloed op situaties te vergroten. De Clicq is in essentie het optimale contact tussen jou en de ander.

mind
Mind management zorgt voor ontwikkeling. Gedrag verandert, medewerkers ontwikkelen, doelen worden gehaald. Sparren en samenwerken, leidinggeven, met klanten omgaan.

clicq
Interactief worden deelnemers uitgenodigd om hun eigen gedrag te onderzoeken ten opzichte van zichzelf, het team en klanten. Door deze wijze van leren is het effect maximaal en leidt tot duurzame veranderingen van het gedrag.

change
Verbeter, verander, vertrouw, zie, meet en ervaar hoe concrete doelen gerealiseerd worden. Leef en werk met plezier, droom je dromen, bereik je ambities en geniet van succes.

De methodes
Clicq werkt met complementaire methodes en programma’s waarvan het resultaat is bewezen en ervaren. Uiteraard is kwaliteit en professionaliteit hierin belangrijk. Ellen van Loon is gecertificeerd voor verschillende methodes en programma’s waaronder:

DISC gedragsanalyse
DISC is een gedragsanalyse specifiek voor het verbeteren van communicatie, (team)relaties en effectiviteit van verkopers en leidinggevenden.

TripleWin training
De programma’s TripleWin zijn geënt op doelgerichte, mentale krachttraining voor sterke leiders, sterke teams en sterke bedrijven. Die klanten enthousiast maken en de loyaliteit van de klanten verdienen.

De coaching, consulting, leiderschapsontwikkeling, klanttevredenheid en het change management gaat uit van een drietraps ‘winning’: voor de klant, voor de organisatie en voor de individuele teamleden.

Brainmanagement Mental Wellness
Via training en (personal) coaching worden belemmerende overtuigingen en onderbewuste patronen  met grote precisie opgespoord en definitief op een natuurlijke wijze getransformeerd in positieve, inspirerende energie.Brainmanagement Mental Wellness is geavanceerd en gebaseerd op recent neurowetenschappelijk onderzoek.

Een kernpunt is de doorontwikkelde Bad Cluster Eliminatie, dit zijn technieken die negatieve patronen ombuigen en daardoor onmiddellijk in de werk- en privé-situatie oplossingen bieden. De resultaten zijn hierdoor snel en concreet aan te tonen.

Tell me and I forget
Teach me and I remember
Involve me and I learn

Een uitspraak die ik vond op de site van Ellen en me meteen heel erg aansprak. En dan eigenlijk meteen in relatie tot mijn kinderen. Als ik ze vertel wat ze moeten doen, dan vergeten ze het. Als ik ze iedere dag vertel wat ze moeten doen, dan onthouden ze het na een week of drie wel. Maar als ik ze vertel waarom ik zo graag wil dat ze een bepaald iets doen, dan begrijpen ze mijn standpunt, en valt het kwartje. (In sommige gevallen is er dan ook nog discussie, omdat zij bepaalde dingen toch anders zien, maar dan denken ze er in ieder geval over na).

Als ik de website van Ellen lees, dan zie ik dingen die ik zelf al heb gedaan in mijn persoonlijke ontwikkeling. Zoals de DISC analyse: wie ben ik, wat zijn mijn algemene eigenschappen, ben ik vooral extravert of introvert? Wat is mijn ideale werkomgeving, mijn motivatie, mijn beperkingen en mijn do’s en don’ts in communicatie? Ik ben zelf hoofdzakelijk geel (extravert, enthousiast, overtuigend, prater) met als tweede kleur Rood (extravert, veeleisend, sterke wil, doelgericht). Het werk wat ik deed als secretaresse – administratief, met precisie, service-gericht en werk doen om een ander beter te laten functioneren – past niet meer bij mij. Het extraverte kan ik in deze functie wel gebruiken, net zoals het doelgerichte. Alleen past een baan met meer organisatorische mogelijkheden en zelf aan het roer staan me beter. En dat is dus iets wat ik afgelopen jaar, door persoonlijke ontwikkelingstrainingen maar ook zeker door deze blog, heb ontdekt. Wie ben ik? Wat past er bij me? Wat wil ik?

Van de Brainmanagement Mental Wellness had ik nooit eerder gehoord. Wel van de uitleg over belemmerende overtuigingen en onderbewuste patronen. Dit kwam bij een tweedaagse training aan bod, waarbij ik er achter kwam hoeveel belemmerende overtuigingen ik eigenlijk heb. Wat ik nog niet altijd kan, is ze transformeren in positieve, inspirerende energie.Afgelopen week heb ik weer gemerkt hoe lang ik in zo’n overtuiging kan blijven hangen, en hoe dat mijn dag verknoeit. Het lijkt soms wel of ik zelf niet wil dat ik uit de overtuiging kom. Dat ik gewoon het slachtoffer wil zijn, en iemand om me heen wil die het voor me oplost. Waarom heb ik dat gedrag af en toe? Dat wil ik namelijk helemaal niet hebben, ik weet namelijk hoe sterk ik kan zijn, en hoeveel het me oplevert als ik die sterke kant naar boven haal. Maar soms val ik gewoon uit, en belemmer ik mezelf letterlijk en figuurlijk met mijn overtuigingen.

Nu is het jaar 2013 aangebroken. Een jaar waarin ik echt af wil van die belemmerende overtuigingen, en datgene wat ik in het afgelopen jaar heb geleerd en meegekregen wil bundelen om mijn bedrijf verder te bouwen. Waardoor ik haalbare doelen kan stellen die me verder brengen. Op een manier die helemaal bij me past. Want dat is uiteindelijk het belangrijkste: als iets past, dan gaat het vanzelf. 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s