Dag 356: Ellen van Geel (www.ellenvangeel.com)


1305131631

Een Astrologische duiding benadert je persoonlijke verhaal in alle aspecten van het ZIJN.
Een horoscoopduiding kan je waardevolle inzichten brengen over je persoonlijke groei en je bewustwordingsprocessen. Het kan je iets vertellen over je dagelijkse levensomstandigheden zoals relatie, gezondheid, kinderen, loopbaan, levens- 
visie, bezittingen, je schaduwzijde, je angsten.
 Je uiterlijke levensomstandigheden zijn een projectie zijn van dat wat diep in je innerlijke (onbewuste) leeft. 
De horoscooptekening is een statische momentweergave in tijd en ruimte van 
de stand van de planeten op het tijdstip van je geboorte. Daarom is het nodig 
dat je geboorteplaats, -datum én – uur (zo nauwkeurig mogelijk) nodig zijn om 
tot een interpretatie te komen.

Ellen houdt zich al zolang als ze zich kan heugen bezig met astrologie. Dat is begonnen in de jaren ’80 met twee boekjes die ze bij De Slegte gekocht had. Geschreven door ene heer Gorter. Dat zijn hele technische boekjes met best strenge regels qua duidingen. Het heeft haar geleerd om haar eigen horoscoop te tekenen en de horoscopen van anderen.  Er waren toen nog niet van die handige computer programma’s beschikbaar. Inmiddels lijkt haar huis een beetje op een bibliotheek. Met een heerlijke collectie astrologie boeken.

Want vanaf die tijd is astrologie in haar leven gebleven. De klassieke astrologie heeft plaatsgemaakt voor een spirituelere aanpak en uiteindelijk heeft Ellen in 2008 een diploma gehaald bij Joyce Hoen, Centrum voor Humanistische Transpersoonlijke Astrologie. http://www.astrologie.ws/ Dit diploma halen heeft voor haar alle losse astrologie eindjes bij elkaar geknoopt en de verdieping gaat alsmaar verder.

Iedere dag weer blijft astrologie Ellen verbazen en verwonderen over wat een ongelooflijke inhoud en betekenis  het kan weergeven. Het blijft haar verwonderen en verbazen wat een consult met iemand kan teweegbrengen. De herkenning van je Zelf met al dat er op en er aan zit, is bijna niet in woorden uit te drukken.

Ellen geeft consulten, ja, met alle liefde. Als e een horoscoop bestudeert, gaat er een leven aan haar voorbij. Als ze dan de cliënt ontmoet, is het alsof ze een oude vriend weerziet. Een horoscoop gesprek is voor Ellen een gesprek tussen gelijke zielen, we leren iedere keer van elkaar, telkens weer.

Zo boven, zo onder.
Zo binnen, zo buiten.
Al dat in het klein is, is in het groot.
Al dat in het groot is, is in het klein.

(Hermes Trismegistos)

Wauw wat is dit mooi. Het vak wat zo goed bij Ellen past. Ik heb ook veel interesse in astrologie. En dan niet in de vorm van de weekhoroscoop in de Prive of de Telegraaf, hoewel ik wel moet bekennen dat de jaarhoroscopen die je nu in diverse bladen ziet me wel weer erg aanspreken. Maar die gaan in mijn beleving wat dieper in op de persoon. En dat is wat me wel erg aanspreekt. Wie ben ik? Ik denk echt dat ik dat uit mijn horoscoop kan halen.

Vorig jaar heb ik zo’n horoscoop van mezelf laten maken. Ik ben een Tweelingen, een echte. Ik ben echt twee personen, hou van schrijven, communiceren, netwerken, en ik durf niet al te diep te gaan in mijn gevoelens. Althans, niet als ik geen vertrouwd gevoel heb bij die persoon.

Ik vond het maken van deze horoscoop best heel spannend, want uit ervaringen van vriendinnen begreep ik dat er heel wat boven tafel kan komen. Ik kreeg een heel rapport en ik moet heel eerlijk zeggen dat ik het moeilijk vond om het te begrijpen. Er stonden veel astrologie-termen in die ik niet begreep en ook een aantal dingen herkende ik niet in mezelf. Dat hoeft niet te betekenen dat ze er niet zijn, maar ik had vantevoren de verwachting gehad dat het profiel helemaal op mij zou passen. Zo’n gevoel van ‘the perfect dress’.

Misschien was het wel mijn hooggespannen verwachting, die ervoor zorgde dat het anders liep. De verwachting dat ik na dat consult precies zou weten wat ik moest doen in mijn leven. Ik heb namelijk de neiging om hulp te zoeken, omdat ik ergens diep van binnen hoop dat iemand me zegt wat ik moet doen. ‘Als je …… gaat doen, dan word je gelukkig.’  Maar zo werkt het natuurlijk niet, het moet vanuit mezelf komen. Maar dat vind ik soms zo moeilijk.

Ik ga de rapporten van de horosocop van vorig jaar weer doorlezen. Misschien zie ik dingen nu anders, of kan ik beter naar mezelf kijken. Ik heb tenslotte ook weer veel ontwikkeling gehad afgelopen jaar. Een ding wat me bij Ellen erg aansprak, is dat het goed is een horoscoop te maken voor het uiteenrafelen waarom bepaalde type mensen, patronen en levensomstandigheden steeds weer op mijn pad komen. Dat is iets waar ik erg mee worstel. En misschien wil ik het allemaal te goed, en moet ik meer dingen loslaten. Maar dat voelt op dit moment nog niet als de juist oplossing.

Ik denk dat een afspraak met Ellen voor mij heel zinvol kan zijn. Een mooi voornemen voor het nieuwe jaar!

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s