Dag 354: Ellen Röling (www.ellenroling.nl)


images-10

Ellen is een ervaren (eind)redacteur met hart voor haar klanten en hart voor haar werk. Al meer dan 25 jaar maakt zij redactionele producties in dienst of in opdracht van reclamebureaus, uitgevers en bedrijven. Het gaat daarbij niet alleen om schrijven of eindredactie, maar ook om het meedenken over formule, inhoud en inzet van media.

Sinds 2002 werkt Ellen zelfstandig voor o.a. Nederlandse Publieke Omroep, iMMovator, AquaPurga, Radiair BV, OHM Management Services, OHM Zorg Services, Mediabureau Leiden, Concentus Marketing, Wonders Interactive, en Benne Holwerda Tekst. Al jaren is zij als schrijver verbonden aan JWT International (voorheen JWT-Artists) en maakt ze artikelen voor bladen van PostNL.

Van 1995 tot 2001 was Ellen Media Manager bij energiebedrijf Nuon, waar zij verantwoordelijk was voor de formule, inzet en verschijning van alle externe en interne media. In de jaren daarvoor werkte ze onder andere als bladmanager voor Loopsport, Ford Magazine, Quartier Magazine, RAF Magazine, een pop- en een autoencyclopedie en was ze redacteur bij het maandblad Santé.

Schrijven met hart voor de zaak
Complexe materie vertalen in begrijpelijke taal. Dat is de kracht van Ellen. Ze schrijft heldere teksten voor websites, bladen, nieuwsbrieven, brochures en jaarverslagen. Met veel plezier frist ze bestaande communicatiemiddelen op, update ze websites en herschrijft brochures zodat ze weer actueel zijn.

Ellen wordt ingeschakeld voor:

Redactie/Copy
Heldere, vlotte teksten voor al uw gedrukte en digitale media en middelen. Van artikelen voor personeelsbladen en magazines, tot nieuwsbrieven, folders, websites en jaarverslagen.
 De kracht van Ellen is het vertalen van complexe materie naar een begrijpelijk verhaal. Specialisaties: duurzaamheid, energie, mensen en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Bladmanager/Eindredacteur
Heeft u tijdelijk een bladmanager of eindredacteur nodig, dan kunt u Ellen op projectbasis inhuren. Ze staat voor kwaliteit, creativiteit en teamwork.

Uw ‘eigen’ communicatie-medewerker
Voor diverse bedrijven fungeert Ellen als hun ‘eigen’ parttime communicatie-medewerker. In die hoedanigheid maakt zij nieuwsbrieven, persberichten, interne bladen en folders, en houdt ze de website up-to-date.

Scriptschrijver
In een aantal bedrijfstakken, zoals de offshore- en metaalindustrie, staat veiligheid nummer één. Ellen is als scriptschrijver verbonden aan communicatiebureau Solid Safety dat gespecialiseerd is in veiligheidscommunicatie. Zij schrijft scripts voor bedrijfs- en instructiefilms, met name op gebied van veiligheid.

Ellen werkt zelfstandig, maar niet alleen. Haar partners zijn:

  • Concentus marketing, een creatief bureau uit Hilversum waar ik me thuis bij voel.
  • I-deal, 
voor marketing- en communicatieconcepten is Rob Makkink van Ideal haar sparring partner. Ze werkt ook samen met Ideal voor audiovisuele producties.
  • Kwaaijongens,
 Ellen is onderdeel van het samenwerkingsverband Kwaaijongens, een netwerk voor rebelse IT-oplossingen waar Ellen webteksten voor haar rekening neemt.
  • Entre Femmes-Gooi,
een regionaal netwerk voor vrouwelijke ondernemers.

Heerlijk om zoveel schrijfopdrachten te doen! Ik krijg een diep gevoel van inspiratie als ik de website van Ellen lees. Niet eens om zelf een tekstbureau te beginnen, maar wel om een aantal delen in te vlechten in het werk wat ik volgend jaar wil doen. Zoveel mogelijk het schrijven betrekken in mijn leven, de creativiteit die ik in me heb gebruiken, het om-denken waar ik erg van hou, spelen met woorden om daardoor een glimlach te krijgen. Dat is zo heerlijk. En wat me ook geweldig lijkt is scenario schrijven. Dat is iets wat op mijn Bucket List staat!

‘Bucket List: een lijstje van dingen die je echt nog gedaan wilt hebben in je leven voordat je dood gaat.’

Laatst bij een bijeenkomst van vrouwennetwerk ViZi kregen we de vraag: ‘Wat staat er eigenlijk bij jou op de bucket list?’. Een vraag die mij erg intrigeerde. Ik had de film van de Bucket List gezien (als je ‘m niet hebt gezien: doen, top film!), en die film had me ook al aan het denken gezet. En niet alleen over wat erop moet komen, maar ook over waarom veel mensen eigenlijk pas een Bucket List maken als ze weten dat ze niet lang meer te leven hebben. Waarom niet nu genieten van datgene wat je echt nog graag zou willen doen?

Na die ViZi bijeenkomst ben ik ook begonnen met mijn Bucket List. Maar ik had maar 1 ding wat meteen in me opkwam: mijn boek afmaken en uitgeven. Ik was verbaasd dat ik niets anders kon verzinnen. Was ik dan al helemaal tevreden? Of is dat boek voor mij zo’n issue, dat de rest echt heel ver daar achteraan komt. Om inspiratie te krijgen, ben ik gaan googlen op Bucket List en daar kwam ik de volgende website tegen:

http://www.tobeman.nl/lifestyle/een-bucket-list-maken-hoe-doe-je-dat/

Deze website is vanuit het oogpunt van een man, dus ik kon met de voorbeeldlijst niet zoveel doen. Kitesurfen, bungee jumpen en een speedboot besturen zijn niet echt dingen die ik per se gedaan wil hebben in mijn leven. Maar ‘mijn ouders een vakantie cadeau geven’ vond ik wel weer een mooie. Een doel wat eigenlijk heel simpel is, heel dicht bij jezelf. Deze persoon geeft aan om een lijst te maken van 100 dingen en dan ieder half jaar 1 van die dingen gedaan te hebben. Zo krijg je wel een aantal hele mooie doelen in je leven!

Maar 100, poe, wat wil ik nog meer naast dat boek uitgeven. Oh ja, New York bezoeken, een keer winkelen in Londen met Kerst, een koffietafelboek maken (over mijn Ellens?), mijn huis zoveel mogelijk leeg maken, cursus scenario schrijven, een gat in de markt verzinnen.

Best nog wel wat dingen te doen dus…… 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s