Dag 353: Ellen Schuurink (www.thehappynotessociety.com)


21f73ba

Ellen is werkzaam bij IT Preneurs, een 10 jaar jonge, groeiende en innovatieve organisatie gespecialiseerd in het bedenken en ontwikkelen van leerconcepten.
IT Preneurs zien en ervaren de snelle opkomst van multimedia, internet en mobiele apparaten als kans om de persoonlijke en maatschappelijke ontwikkeling van mensen te verbeteren. Ze zien mogelijkheden om mensen met technologie te inspireren en te ontwikkelen.

 

IT Preneurs bedenken, creëren en ontwikkelen…
Duurzame multimediale oplossingen voor actuele vraagstukken binnen onderwijs, taal, werk, lifestyle, burgerschap en zorg. Hierbij gebruiken zij blended learning via multimediale toepassingen. Dat houdt in dat wij onderdelen als e-learning, game-gebaseerd leren en televisie combineren met persoonlijke interventies.

IT Preneurs geloven in Leer. Plezier. Succes!
In alles wat ze doen of bedenken. Voor hen zelf, maar ook voor de deelnemers, is dit de leidraad.

IT Preneurs delen kennis….
Via conferenties (het Kennispodium) en Masterclasses. Rondom actuele thema’s brengen zij professionals uit het werkveld in contact met elkaar en met de beste kennisexperts.

IT Preneurs is begonnen…
in 2001, op initiatief van Dimitri van den Broek en Sukhbir Jasuja. Beiden zegden hun banen op om te starten met een nieuw, innovatief bedrijf. “We waren het erover eens dat ondernemingen en publieke organisaties behoefte hadden aan innovatieve leer- en trainingsprogramma’s. Tien jaar later, met ruim honderd medewerkers over de hele wereld geloven we daar nog steeds in.”

Bij ITpreneurs werkt Ellen vanaf volgend jaar als Learning Innovation Manager en mag zij allerlei nieuwe leerproducten en diensten ontwikkelen en bedenken voor de doelgroep. Hiermee komt haar werk weer dichterbij bij haar eigen interesses en talent. Nieuwe ontwikkelingen, trends en inspirerende mensen volgt zij graag. De kennis die ze daarmee opdoet, vertaalt zij graag naar mogelijkheden voor haarzelf en de organisatie. Omdat ze leerproducten maken is dit extra leuk. Hoe kan je andere mensen iets leren of inspireren waardoor ze groeien en succes hebben. Succes in professionele zin, maar ook succes in de vorm van geluk, blij zijn met wie je bent en wat je kan/doet.

Ook managed Ellen nu zo’n twee jaar de band The Happy Notes Society. The Happy Notes Society is een Utrechtse band die Zuid-Afrikaanse 50′s & 60′ Upbeat en Swing muziek speelt.

Ze halen hun inspiratie uit big band dansmuziek die in late jaren ’50 en ’60 in de townships ontstond. Dit geluid is een unieke mix van Amerikaanse jazz, Zulu ritmes en gospel harmonieën, ontstaan uit onderdrukking en armoede, maar met een onweerstaanbare energie wie het onmogelijk maakt om stil te blijven zitten. De Happy Notes Society brengen deze muziek weer op het podium en nodigen je uit om mee te swingen.

The Happy Notes Society bestaat uit vier blazers ondersteund door contrabas, gitaar en drums. De bandleden hebben ervaring met ska, wereldmuziek, latin, pop, jazz en klezmer. Ze vinden elkaar in hun liefde voor de aanstekelijke, melodieuze groovy Zuid-Afrikaanse muziek die je raakt. Ze spelen op onder andere privé feesten, bruiloften/trouwerijen, events, cafés en festivals. The Happy Notes Society geven een jazzy, lounge optreden. Waar gewenst schroeven zij het tempo op en kan er volop geswingd worden.

Ellen is bij de Happy Notes terecht gekomen door de muzikaal leider en gitarist. Hij is een goede vriend van haar en vroeg 2 jaar geleden of ze dit muzikaal gezelschap wilde helpen naar de volgende muzikale stap. Ondanks dat Ellen geen ervaring had in de muziekindustrie, leek haar dat een enorm leuke uitdaging. Vanaf de start hadden ze binnen enkele maanden 3 leuke optredens (De Sterrenwacht, Ahoy en hun eigen feestje) en de band is uitgegroeid naar een volwassen groep muzikanten die hun plezier overbrengen op het publiek en daarmee van 3-99 jarigen aan het dansen krijgen. Begin 2013 spelen ze live op de radio en bij het Bimhuis!

Op 3 maart speelt Happy Notes in Utrecht, vrij toegang! Ellen heeft dan ook haar afscheid als manager van de band, viert haar verjaardag en doet de lancering van haar eigen bedrijf. Iedereen is welkom om te komen genieten van de band, volg de site, Facebook of Twitter voor meer info.

Ik vond het heel interessant om te zien wat het bedrijf IT Preneurs allemaal doet. Kijk vooral eens op de website, want er worden zoveel unieke leerconcepten aangeboden op allerlei gebieden in de maatschappij. Het lijkt me ontzettend leuk om mee te kunnen denken en werken aan verbeteringen in de maatschappij.

Nog leuker vond ik het verhaal van The Happy Notes Society, waar Ellen nog tot maart volgend jaar manager is. Ik was meteen verkocht door deze muziek. Ik kom zelf  uit een big band, en die muziekstijl blijft me trekken. Ik heb een aantal tracks geluisterd en ik had meteen zoveel zin om mee te spelen. Heerlijk de swing te horen, en de verschillende instrumenten. Een bariton sax die zo overduidelijk aanwezig is, en heerlijke solo’s speelt, dat hoor je niet zo vaak. Ik heb echt genoten van deze band. En zou ze graag een keer in het echt zien spelen. 

Daarom heb ik hieronder twee tracks neergezet die je echt moet luisteren. Stel jezelf voor op een Zomerfeest. Buiten is het nog warm en zwoel, en de speciaal voor dit feest aangeschafte zomerjurk zit je als gegoten. Met je haar opgestoken en je hooggehakte dansschoenen ga je een mooie avond beleven. Als je aankomt op de feestlocatie, loop je over de roze loper, die aan de zijkanten voorzien is van lantaarns met brandende kaarsen. De tuin vult zich langzaam met feestelijk geklede gasten. In alle bomen hangen witte lampions, langs de borders met bloemen staan ook grote lantaarns met kaarsen. De grote witte tent in het midden van de tuin is voorzien van een bar, een podium en een dansvloer. Overal staan lounge zitjes met zachte kussens en ook aan de buiten open haard is gedacht. Als je de tent in komt, word je ontvangen met een glas overheerlijke prosecco, en je begroet je vrienden. De sfeer is zomers en relaxed en terwijl je met iedereen lekker staat bij te praten, installeert de band The Happy Notes Society zich op het podium. De aanblik is net zo zomers en feestelijk als de rest van het feest en net als je een tweede prosecco aanneemt van de dienstdoende ober, begint Happy Notes en weet je dat je dat je de rest van de avond niet meer van de dansvloer komt.

http://thehappynotessociety.bandcamp.com/track/no-no-handsome-man

http://thehappynotessociety.bandcamp.com/track/congo-brazzaville

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s