Dag 346: Ellen Berntsen (www.ellensrestaurant.nl)


_MG_4407

Ellens is een restaurant met ongedwongen sfeer in de achterhoek. In het charmante gebouw met geel-witte luiken, tegenover de Lamertikerk, worden gerechten geserveerd uit de Nederlands en Franse keuken. Er zijn verschillende seizoensarrangementen, zoals het zomerse tapasarrangement. Ook kun je hier verschillende wandel- en fietsroutes krijgen om de omgeving te verkennen.

Puur genieten
De gerechten zijn eerlijk en getuigen van veel creativiteit. Zij worden opgediend door een team van vriendelijke, enthousiaste obers en serveersters. Naar keuze in het restaurant of in de ‘Huiskamer’ voor gezelschappen tot 35 personen. De ‘Groote Kamer’ is geschikt voor groepen tot 175 personen. Lunch of diner, altijd is er keuze uit een groot aantal specialiteiten. Zeker op gebied van wild. Wilt u iets bijzonders? Vraag dan naar het ‘Smoks Hanne’-menu. Genoemd naar de heks die vroeger rondjes om de kerk vloog …

Heeft u iets te vieren? Bij Ellens kan het allemaal. Ellens neemt graag de organisatie van uw feest uit handen. Van klein tot groot feest. Bij Ellens kunt u kiezen uit twee zalen, geschikt voor gezelschappen van verschillende groottes. Van een hapje en een drankje of een uitgebreid familiediner tot een uitbundige feestavond. Onze accommodaties bieden verschillende mogelijkheden. Samen kunnen we uw wensen bespreken zodat we uw feest een persoonlijk noot kunnen geven.

“Ellens on tour”
Dit is de catering tak  van Ellens restaurant en zalen. Zo brengen we de kwaliteit van Ellens bij u thuis of bij uw bedrijf. Want “Ellens on tour” is er voor zowel bedrijven als particulieren.  Onze koks hebben jarenlange ervaring, werken met passie en toewijding en weten u te verrassen op een manier die u zich blijvend zult herinneren. Wij werken met verse ambachtelijke producten veelal uit eigen streek, zo bent u verzekerd van “Achterhoekse” kwaliteit.

Eten. Iets wat deze dagen, wat zeg ik, weken, een grote rol speelt. Allereerst de diners voor de kerst verzinnen. Dan de boodschappen doen, en daarna het ook nog allemaal maken. Nu vind ik koken met kerst altijd wel leuk, want dan heb ik er tijd voor. Het is gezellig, als er gasten zijn zitten die lekker bij me in de keuken, en met een hapje en een wijntje erbij is het goed toeven in de keuken.

Maar uit eten is toch ook altijd wel heerlijk. Niets hoeven doen, iets heerlijks eten (eerlijk is eerlijk: schoenmaker blijf bij je leest….) en in alle rust bij kunnen praten. Voor vele mensen zijn de komende dagen om lekker uit te rusten. Voor Ellen niet. Zij is juist met deze feestdagen aan het werk. En hoe. Mijn tante heeft ook altijd een restaurant gehad. Wij gingen daar nog wel eens heen, ook met kerst. Het leuke daarvan vond ik altijd dat ik met mijn broer en zussen in de keuken mocht komen. Dan konden we precies zien hoe alles werd gemaakt. Mijn tante had vanzelfsprekend geen tijd, die stond als een gek in allerlei pannen te roeren en borden op te maken. Nu zie je op televisie veel programma’s waar je een (letterlijk) kijkje in de keuken mag nemen, maar dat was vroeger niet zo. Ik vond het altijd heel erg interessant om daar binnen te mogen, ik kan ook nog steeds die geur voor me halen. En wij mochten altijd lekker helemaal zelf kiezen wat we wilden eten. In mijn beleving kon mijn tante namelijk alles maken. Mooie herinneringen zijn dat.

En nu sta ik zelf in de keuken. Wat ik ook leuk vind. Maar zoals Ellen zal het niet worden, dat is toch even een stap te ver!

Advertenties

One thought on “Dag 346: Ellen Berntsen (www.ellensrestaurant.nl)

  1. Hey Ellen, wat grappig dat je ook op deze blog staat. Ik heb er zelf ook op gestaan en woon ook in Zelhem (www.ellendesign.nl en http://www.textiellink.nl). Ik kom ook wel eens bij je eten. Mijn naam is Ellen Bakker en dat wil nog wel eens vreemde reacties opleveren aan de telefoon, omdat jij Ellen “van de Bakker” bent (vroeger thuis?) Klopt dat?

    Sterkte met de drukke tijd die komt en tot ziens in je restaurant (een aanrader!! Heerlijk eten en gezellig)

    Groeten Ellen Bakker

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s