Dag 342: Ellen van Echteld (www.parelle.nl)


foto280x390px

Ellen werkt al ruim 18 jaar met veel passie aan alles wat te maken heeft met personeel. Haar kennis en ervaring heeft zij opgedaan in onder andere de zakelijke dienstverlening,  productiesector, de zorg en welzijnsector.

Ervaring, kennis en kunde heeft zij met name met het begeleiden van mensen in hun loopbaan, persoonlijke ontwikkeling, verzuimmanagement, medewerkerstevredenheid, selectie van medewerkers en functionerings & beoordelingsmanagement.

De afgelopen jaren, mede ingegeven door haar carrière in HR, bleek dat het begeleiden van mensen bij vraagstukken over persoonlijke ontwikkeling, loopbaan, verandering en groei één van Ellens persoonlijke kwaliteiten is. Deze kwaliteit heeft zij verder ontwikkeld door een specialisatie  “coaching en begeleidingskunde” te volgen. Coaching is daarom een belangrijke pijler van haar aanbod.

Kwaliteit is voor Ellen heel belangrijk. Dit betekent voor haar tevreden klanten. Om dit te kunnen blijven realiseren blijft Ellen zichzelf constant ontwikkelen door het volgen van trainingen, lezingen en workshops. Haar werkwijze wordt getoetst door intervisie, supervisie en door klanttevredenheidsonderzoek. Door te werken vanuit de vraag van haar klanten is zij voortdurend in staat in te spelen op de daadwerkelijke klant behoefte.

Coaching voor jou

Loopbaan Coaching
Loopbaan coaching is een intensieve en persoonlijke begeleiding op het gebied van leven en werken. Loopbaan coaching helpt je bij het bewust worden van jouw drijfveren, verlangens en motivaties over je loopbaan en leven. Door individuele gesprekken en huiswerkopdrachten komt een bewustwordingsproces op gang waarbij je ontdekt wat jouw wensen, kwaliteiten en vaardigheden zijn. Ook ontstaat inzicht in valkuilen, allergieën en blokkades en worden er handvatten aangereikt om daarmee om te gaan.

Bij loopbaan coaching krijg je inzicht in wie je bent, wat je wil en wat je kan. Op deze manier ben je in de toekomst in staat een weloverwogen keuze te maken over je eigen loopbaan. Je krijgt inzicht in ujezelf en in de gevolgen van je denken en handelen. Vaak leidt dit tot vergroting van je zelfvertrouwen en krijg je meer energie. Een loopbaan coaching traject bestaat uit zes tot acht gesprekken van anderhalf tot twee uur. Ook tussentijds un je mij bereikbaar via telefoon of e-mail voor overleg.

Mental Coaching
Ellen past Mental coaching toe als gedachten en overtuigingen de persoonlijke doelen in de weg staan. Zij laat je inzien dat je dingen ook op een andere manier kunt bekijken, je doelen op een andere manier kunt realiseren en andere wegen kunt bewandelen.

Persoonlijke Coaching
Persoonlijke coaching heeft tot doel je te begeleiden bij je persoonlijke ontwikkeling, privé of op je werk. Samen stellen we een persoonlijk ontwikkelplan op, zodat je voor jezelf bepaalt wat je doel is. Zo krijg je inzicht in je persoonlijke kwaliteiten en valkuilen en bepaal je van daaruit hoe je jouw talent omzet in persoonlijk succes. Het kennen van je kernkwaliteiten en valkuilen is essentieel voor jouw persoonlijke ontwikkeling.

Outplacement Coaching
Outplacement coaching kan je helpen als jij je noodgedwongen moet bezinnen op jouw toekomst door ontslag of reorganisatie. Met outplacement coaching  creëren we ruimte om stil te staan bij je verlies. In deze ruimte kun je werken aan jezelf. Zo krijg je inzicht in jouw persoonlijk kwaliteiten, drijfveren en valkuilen. Ook besteden we aandacht aan jouw dromen en wensen: wat vind je belangrijk?  Bij het vinden van een nieuwe werkomgeving speelt je persoonlijke situatie een belangrijke rol. Dat nemen we mee bij het zoeken naar een werkomgeving die bij je past.

Al meerdere malen heb ik een Ellen gehad die zich bezighoudt met loopbaanbegeleiding. Iedere keer weer krijg ik er zo’n goed gevoel bij. Ik denk echt dat ieder persoon baat heeft bij begeleiding in zijn of haar werk, of bij coaching op het gebied van persoonlijke ontwikkeling.

Laatst sprak ik een hele goede vriend van mij. Hij is een sterke persoonlijkheid, gaat confrontaties niet uit de weg, en voelt altijd goed aan op welk moment de klant rijp is voor het plan wat hij bedacht heeft. Kortom: ik vind hem altijd erg zeker van zijn zaak. Echter toen ik hem vorige week aan de telefoon had, was hij een beetje down. Ik vroeg hem wat er was, en hij was het zo zat om altijd maar de trekker van projecten te zijn. Dat hij altijd de plannen moet bedenken, dat hij altijd de confrontaties aangaat, en dat er zoveel mensen aan hem hangen, en er gewoon vanuit gaan dat hij met een oplossing komt. Ik gaf hem aan dat dat juist zijn kracht is, dat hij inderdaad ook altijd een oplossing heeft, en dat hij gewoon goed is in wat hij doet. En ik zei hem dat hij toch ook eerlijk moest toegeven dat hij zo’n rol ook wel ambieerde. Hij gaf dat ook toe, maar dat kon niet wegnemen dat hij er niet altijd meer zin in had. Tja, dat is natuurlijk een heel ander vraagstuk. 

We hebben best lang gesproken hierover, ik vind dat altijd ontzettend interessant. We hebben het probleem aardig uitgerafeld. Het was natuurlijk niet alleen maar dat balen van die trekkersrol, het ging uiteindelijk over iets anders. Het zat veel dieper. Uiteindelijk gaf hij aan dat het misschien een goed idee zou zijn als hij een keer met een coach zou gaan praten. Een persoon waar hij mee zou kunnen sparren. Want dat er iets moet veranderen is duidelijk, alleen hij is de enige die dat in gang kan zetten. En een coach zou hem daarbij kunnen helpen.  

Dus ook al ben je sterk, krachtig en lijk je van buiten altijd de hele wereld aan te kunnen, ook dan zijn er onzekerheden of dingen die je anders zou willen. Een coach is voor iedereen goed.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s