Dag 340: Ellen Maeyens (www.kokker-ellen.be)


sidebar-portret2-06-00

KOKEN, TAFELEN, GEZELLIG SAMENZIJN
, LEKKER ETEN EN DRINKEN
DE PASSIE VAN ELLEN

Na jaren ervaring als restauranthouder, koos Ellen voor een andere formule om mensen culinair te verwennen.
Nu kan je bij kokkerELLEN terecht voor de meest uiteenlopende, heerlijke activiteiten: kookworkshops, vrijgezellenavonden, originele traiteurdiensten, catering op beurzen en evenementen en nog veel meer.

Gezelligheid, convivialiteit, terroir, smaak en kwaliteit komen bij Ellen op de eerste plaats. Ellen kookt zoals ze is: eerlijk, creatief en no-nonsense. Bij haar geen vluchtige trends zoals moleculaire belletjes, stikstofcreaties en zalfjes, maar wel een open geest en bijzondere aandacht voor lekkers uit alle windstreken.

Huiskamerrestaurant
Ellen ontvangt elke woensdagavond tien leuke mensen thuis in haar huiskamerrestaurant.
Of je alleen of in gezelschap komt, iedereen schuift aan de gezellige gastentafel aan voor een originele, lekkere soep/voorgerecht en hoofdgerecht. Drank mag je zelf meebrengen.
Reserveren is verplicht. Op de website staat per woensdag vermeld wat er op het menu staat. Een menu kost € 17,0 per persoon. Afhalen van het menu kan ook tussen 18u en 19u voor € 15,- per persoon, enkel na reservatie.
Op verzoek is er telkens een vegetarisch alternatief mogelijk.

Een klein voorbeeld van de menu’s:

Woensdag 5 december
Erwtensoep met ham en kleine knoedels
Boulettes Liégeoises, witte koolsalade

Woensdag 12 december
Kastanje-pompoensoep met eekhoorntjesbrood 
Vispie met puree

Woensdag 16 januari
Risotto met paddenstoelen en peterselie
Spieringgebraad met witloof en sinaasappl

Woensdag 23 januari
Knolseldersoep, muffin met kaas en komijn
Kippenbout met cider, appel, champignons en dragon

Naast deze culinaire activiteiten is Ellen ook nog gids in Gent. Zoals zij zelf zegt: de mooiste stad ter wereld. Op de facebook pagina van Ellen kun je een blik werpen in het huiskamerrestaurant van Ellen.

http://www.facebook.com/pages/kokkerELLEN/164719103589323

Wat een briljant plan is dit: een huiskamerrestaurant! Aan alle kanten briljant, want Ellen kan haar passie uitleven, je kunt als klant voor een klein bedrag een heerlijke maaltijd eten, en je zit iedere week aan tafel met verschillende mensen, waardoor iedere woensdagavond weer anders is!

Als ik dit verhaal van Ellen lees, dan krijg ik ook heel veel zin om zoiets op te zetten. Die verbinding met mensen, iets lekkers maken voor mensen, heerlijk is dat. Het kunnen hele bijzondere avonden worden, want de gespreksstof is afhankelijk van de mensen die er komen. Wat ik ook mooi vind is dat de social media wordt gebruikt om de tafel vol te krijgen. Reserveren via Facebook bijvoorbeeld, of via Facebook aankondigen dat er nog een plekje over is. Zo relaxed!

Leuk ook dat Ellen gids is. Op de website van www.vizit.be staat een mooie tekst over Gent: ‘Gent met haar flamboyante geschiedenis, rebelse inborst en bitterzoete humor, heeft dan ook alle troeven om iedereen van 5 tot 105 te verbazen, intrigeren en amuseren.’ Dan krijg je toch zin om erheen te gaan! De verschillende tours zijn ook erg leuk, van tussendemiddag een broodje eten met gids, tot een rondleiding achter de schermen van het theater. Heel erg origineel.

Jammer dat ik zo ver weg woon, anders was ik zeker een keer bij Ellen gaan eten en had ik bij haar een tour kunnen doen! Ik zie van mezelf dat ik meteen weer in beperkingen denk, dat moet ik niet doen. Ik moet gewoon de auto pakken en gaan. Want ik heb het net opgezocht: het is maar 159 kilometer….

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s