Dag 339: Ellen Meijer (www.made-by-ellen.nl / http://madebyellen.blogspot.com)


150753_110457475755767_1802017386_n

Voor sieraden, gedecoreerde taarten en cupcakes ben je bij Ellen aan het goede adres. Ze houdt van creatief bezig zijn. Naast zelf creatief bezig zijn, geeft Ellen ook workshops en cursussen sieraden maken en taarten en/of cupcakes decoreren.

Zin om aan de slag te gaan tijdens een kinderfeestje of gewoon zelf? Bestel een pakket waar alle benodigdheden al in zitten. Succes gegarandeerd!

Ellen heeft ook nog haar blog: www.madebyellen.blogspot.com. Hierop schrijft ze over al haar hobbies. Hieronder kun je haar wat beter leren kennen via de Liebster Blog Award. Een Award die je kunt geven aan collega-bloggers. Ik kende dit fenomeen helemaal niet, maar vond het zo leuk dat ik het hier ook wil plaatsen:

Liebster Blog Award, dit zijn de regels

 • Beantwoord de elf vragen die aan je gesteld zijn.
 • Maak 11 nieuwe vragen
 • Kies 11 bloggers met minder dan 200 volgers en stuur hen dit Award
 • Laat hen dit weten
 • Bedank de persoon van wie je dit award kreeg.

De antwoorden van Ellen:
Ik ben getrouwd, mama van Julia van 10 maanden, juf van groep 8 (en tegenwoordig ook een beetje van groep 4), kan niet zonder creatief bezig zijn, doe graag 10 hobby’s tegelijk, ben niet enorm ordelijk, vind het ook leuk om ons huis gezellig in te richten, hou van warm weer, maar ook van kaarsjes in de winter, ben links en ik ben gek op kleding, schoenen en tassen.

En dan antwoord op de 11 vragen die Ellen kreeg:

Wat is je leukste hobby?
Dat is gelijk een hele lastige, want ik doe dus graag alles door elkaar. Toch denk ik dat ik bakken toch wel het allerleukste vind!

Hoe lang blog je en waarom?
Ik blog sinds januari 2011, dus bijna 2 jaar. Ik vind het erg leuk om kleine stukjes te schrijven, anderen te inspireren en foto’s te plaatsen. Dus dan is bloggen geweldig, want dan combineer je die 3 dingen.

Wat is je favoriete kleur?
Absoluut roze! Wat dat betreft ben ik een echt ‘meisje’ 😉 Maar stiekem zet ik er nog eentje bij: grijs. Die kun je namelijk met alle andere kleuren combineren.

Mooiste herinnering?
De verre vakanties (Mexico, Tunesië, Griekenland) zal ik nooit vergeten, dat was prachtig (maar onze trouwdag en de geboorte van Julia zijn natuurlijk minstens even mooi en onvergetelijk…)

Iets leuks, dat bijna niemand van je weet?
Dat ik wat betreft het kopen van kleding echt uit moet kijken, dan heb ik echt het spreekwoordelijke ‘gat’ in mijn hand. Maar ik vraag me af of bijna niemand dat weet haha.

De plek waar je het liefst bent?
Thuis, aan de grote tafel, met 1 van mijn hobby’s of in de keuken als het om bakken gaat. En dan de open haard aan en kaarsjes aan.

Bos of strand?
Strand!!! Heerlijk! Dat mis ik wel, nu we in Nederland op vakantie gaan.

Wat wil je ooit nog doen in de toekomst?
Ik zou heel graag een eigen ruimte aan huis hebben, groot genoeg om workshops te geven. Bijvoorbeeld een grote zolder, dat lijkt me geweldig.

Je favoriete boek?
Leesboek: boeken van Kristen Heitzmann, zoals Sleutelkind, Geheimtaal en Vrije val. Eigenlijk alles van deze schrijfster! Creatief boek: Rudolph’s cupcakes op dit moment, gewoon alles is lekker!

Wie inspireert je het meest?
Ook ik moet daar Pinterest invullen, wat een geweldige ideeën staan daar op!

De volgende keer blog je over…
Ik denk over mijn volgende bestelling, waar ik nu al druk mee bezig ben. Maar ik hou nog even geheim wat het is…

Ik zou de award graag doorgeven aan meerdere mensen, maar ik heb nog niet zoveel volgers. Het is dus lastig om meerdere mensen te nomineren. Ik hoop dat Cathy van de blog: http://emm-sofie.blogspot.nl/ deze award nog nooit heeft gehad en de vragen wil beantwoorden!

Wat ontzettend leuk is deze award. Daar kunnen leuke contacten uitkomen. Dat vind ik toch wel heel bijzonder van internet en bloggen, dat je zo snel en makkelijk contact met elkaar maakt. Dat geeft nieuwe verbindingen, nieuwe ideeen en nieuwe energie.

Ik kreeg van deze blog ook nieuwe energie. Zeker nu de kerstvakantie voor de deur staat, kreeg ik veel inspiratie van Ellen om lekker te gaan koken en bakken, en het huis gezellig te maken. Ik heb knutselmateriaal besteld voor de kerstvakantie, zodat ik dat samen met mijn jongens kan gaan doen. Ik heb hier oprecht zin in, maar vaak als het puntje bij paaltje komt, komt er niets van terecht. Ik heb zelf op een of andere manier niet de rust om zo gezellig te gaan zitten kleien. Maar ik wil het echt heel graag, ik wil ook kijken wat mij dat persoonlijk oplevert. Het zou namelijk wel eens goed voor me zijn.

Vorige week sprak ik een vriendin, die met hetzelfde ‘probleem’ zit. We zijn er allebei vol van overtuigd dat het goed voor ons is als we meer naar binnen keren. Binnen in onszelf, maar ook naar binnen in het gezin. Dat we daar meer rust en energie uit kunnen halen. Maar we hebben ook allebei een out-going levensstijl, waarbij we graag naar buiten gaan en mensen ontmoeten. Dus we vroegen ons af of we nou nep-spiritualisten waren, die voor de vorm een beetje spiritueel willen doen met yoga en thuis blijven en groene thee, of dat we eigenlijk toch liever de zakenvrouw zijn die succesvol naar buiten treedt.

Het is echt iets wat ik me afvraag. Want als ik denk dat yoga en naar binnen keren zo goed voor me is, waarom doe ik het dan niet? Waarom blijf ik dan hangen in de succesvolle zakenvrouw-modus? Is dat omdat ik dat eigenlijk liever ben, of is het omdat ik dat zolang heb gespeeld dat het moeilijk is om een andere weg te gaan. Deze vraag heeft zich sinds vorige week genesteld in mijn hoofd. En ik weet dat ik het moet loslaten, voordat er een antwoord komt. Dus dat doe ik dan maar. En waar kun je beter bij loslaten dan gewoon lekker creatief bezig zijn. Heb ik toch een dubbele reden om volgende week te blijven zitten aan die tafel…

Advertenties

3 thoughts on “Dag 339: Ellen Meijer (www.made-by-ellen.nl / http://madebyellen.blogspot.com)

 1. Met welke rol identificeer jij je het meest?
  Denk en/en ipv of/of. Het een hoeft het ander niet uit te sluiten hoor! Jouw blog is mooi coachinggeprekstof 😉

  • Hi Yda, ik moet je oprecht bekennen dat ik echt niet weet welke rol het meeste bij me past. Het verschilt bijna dagelijks! Soms voel ik me echt een vrouw van de wereld, met alles erop en eraan, en soms ben ik erg in mezelf en heb ik nergens anders behoefte aan dan thuis zitten. En ik denk dat het goed is om beide rollen te hebben, omdat ik ze ook in verschillende situaties goed kan gebruiken. Alleen ik raak er soms zo van in de war. Ik kan niet genieten van de rol die ik op dat moment ben. En ik denk vaak: ik moet gewoon 1 iemand zijn, anders ben ik niet echt. En wat is echt?
   Het enige wat ik weet is dat ik probeer er rust in te vinden, in iedere rol die ik in me heb.
   Tja, inderdaad mooie coachingsgesprekstof!
   Dank voor je reactie. Ellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s