Dag 322: Ellen van den Heuvel- van Lieshout


Vandaag heb ik een gastblogger. Zij stuurde mij een uitgebreide mail 1 avond voor haar bevalling….. Het feit dat ik op dat moment in haar systeem zat, gaf mij een heel speciaal gevoel.

11 november 2012

Beste Ellen,

Dank je wel voor je mail. Ik heb het even vluchtig gelezen, want ik ga namelijk zo slapen. Jawel, morgen ga ik namelijk bevallen en wil nog even wat slaapuurtjes pakken en toch mijn mail afhandelen…..

Dat ik morgen ga bevallen weet verder nog niemand (behalve onze ouders), dus nog mondje dicht! Je 365 dagen project is echt een super leuk idee. Ik heb al het e.e.a. gelezen. Zag dat er al een stuk was geschreven over Ellen Kuipers, een vroegere schoolvriendin van mij. Wij zaten met 3 Ellens in de klas en waren ook nog bevriend met elkaar.

Ik ben 37 jaar en getrouwd met Henk. Hij heeft 2 zonen uit een eerder huwelijk (10 en 13 jaar).  Dat maakt mij de ‘boze’ stiefmoeder. De kinderen zijn om de week bij ons, dus een co-ouderschap. Stiefmoeder zijn valt niet mee, maar ik zou de kinderen niet kunnen missen. Als alles goed verloopt morgen, wordt ons gezin uitgebreid met een eigen kindje. Een dochter. Ik ben er zo blij mee, want de kinderwens was er al een hele tijd maar mijn partner wilde niet. Vorig jaar (13 november) hebben we samen besloten toch te gaan voor gezinsuitbreiding. Ik heb er nooit om gevraagd, maar hij is helemaal omgeturnd! En ja hoe leuk is dit, binnen een jaar een kindje erbij.

Daarnaast komt er ook 2 x per jaar een gastkind uit Hongarije: Ricsi. In Hongarije woont hij in een tehuis. Er is in Hongarije veel armoede, criminaliteit, prostitutie etc. Ricsi zit sinds zijn tweede jaar al in dit tehuis. Deze kinderen krijgen weinig aandacht en liefde. Dat is wat wij ze twee keer per jaar geven. Hij komt 3,5 week in de zomervakantie en 2 weken met Kerst. Hij komt nu voor de 6e keer. Ook zetten wij ons veel in voor de Stichting Gastouders Hongarije. Zo zamelen we spullen in en geld voor transport. Mijn man is inmiddels penningmeester van deze stichting.

Ik werk op een basisschool in Venray, daar geef ik les aan groep 8. Ik vind dit het mooiste beroep wat er is. Heel afwisselend. Daarnaast heb ik een ‘bijbaantje’ bij Reisbureau Vice Versa. Ik heb altijd op een zakenreisbureau gewerkt, maar ben na omscholing leerkracht geworden. De afgelopen 2 jaar stond mijn baan op school op het spel en vond ik deze leuke baan bij Vice Versa. Inmiddels staat mijn baan niet meer op het spel, maar ik vind het bij Vice Versa zo leuk, dat ik het heb aangehouden.

Groetjes,
Ellen van den Heuvel – van Lieshout

 

30 november 2012

Hoi Ellen,

Ik heb een zware bevalling gehad, die uiteindelijk uitmondde in een keizersnede omdat onze dochter niet ver genoeg was ingedaald. Heftig, maar alles voor het goede doel.

We hebben er een prachtige, lieve dochter voor teruggekregen, ze heet Evi.
Bij de geboorte woog ze 4 kilo, alles gaat goed, ze is heel tevreden.

Ik heb een zware eerste week gehad door de bevalling, maar in de 2e week ben ik al weer aardig opgeknapt. Het gaat de goede kant op. Vanaf maandag mag ik weer autorijden, en ben dan ook weer mobiel. Ja, het is wat om afhankelijk te zijn van anderen.

Groetjes,

Ellen

Een geweldig verhaal toch dit? En zo persoonlijk, dat raakt me echt. Ik kreeg haar naam door van Ellen Kuipers, die inderdaad had aangegeven dat zij vroeger met 3 Ellens in de klas zat en ook echt 3 vriendinnen waren. Ik ben voor Ellen echter een vreemde. Dus dat ik dan een dag voor de bevalling een mail krijg, en daarna nog een mail met daarin hoe het met haar is, dat vind ik echt geweldig. Ellen, dank je wel.

Een poosje geleden had ik een blog over een Ellen die pleegouder is voor verschillende kinderen. Daar had ik wel van gehoord, maar een kind uit het buitenland voor een aantal weken, dat kende ik niet. Dit vind ik echt bewonderswaardig. Dat je een kind een aantal weken per jaar zoiets moois kan geven, en liefde kan geven, vind ik geweldig. Want daarnaast heeft Ellen haar eigen gezin met drie kinderen, een baan als lerares en een bijbaan op een reisbureau, gewoon omdat ze het zo leuk vindt! Dat getuigt voor mij van doorzettingsvermogen, veel over hebben voor een ander, maar ook genieten van alles wat je hebt.

Nogmaals Ellen, ik vind het heel bijzonder dat ik je op deze manier leer kennen, en dat je deze zeer persoonlijke bijdrage hebt geleverd. Een hele mooie aanvulling op al mijn Ellens. 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s