Dag 316: Ellen Beekmans (www.hipptodo.nl)


Ellen is al vijf jaar met heel veel plezier werkzaam in het basisonderwijs. Daar ligt echt haar hart. Vooral de doelgroep bovenbouw kinderen en de kinderen die net dat beetje extra zorg nodig hebben spreekt haar erg aan.

Samen met haar vriend heeft Ellen een eigen hoveniersbedrijf, van Gestel Hoveniers. Het laatste half jaar maakt dit bedrijf een enorme groei door en Ellen vindt het heel erg leuk om dit samen te mogen beleven. Afgelopen zomer hebben ze samen een geweldige reis door Indonesië gemaakt. Ze zijn sindsdien besmet met het reisvirus en al volop plannen aan het maken voor de komende zomer.

Hipp to do is een voor Ellen uit de hand gelopen hobby. Een hobby waar zij erg veel rust en energie uit haalt. Zij heeft een atelier aan huis waar ze al heel veel workshops heeft mogen geven. Ook dit doet ze met ontzettend veel plezier.

Hipp to do is het adres voor creatieve workshops, geschenken en creatieve feestjes. Een leuke activiteit voor een vrijgezellendag, een avondje met de zusjes, bedrijfsuitje, creatieve middag, kinderfeestje of gewoon een gezellige meidenavond. De workshops worden in het sfeervolle atelier in Oirschot gegeven maar Ellen geeft ook workshops op locatie.

De workshops die gevolgd kunnen worden zijn:

  • krijtbord mozaïeken
  • prik- memobord pimpen
  • vogelhuis pimpen
  • theepot versieren
  • zeepslinger
  • kerstsieraden maken
  • piepschuimletters pimpen

Ben je zelf niet zo creatief, maar wil je wel een origineel, creatief geschenk, dan maakt Hipp to do die gewoon zelf. Je kunt dan o.a. kiezen uit hippe theepotten, geboorteborden, mozaïekborden of gepimpte vogelhuisjes.

 

Echt zo gezellig die website van Hipp to do! Zeker met Sinterklaas en Kerst in het vooruitzicht krijg ik meteen zin om zelf dingen te gaan maken. De maand december is altijd erg druk, maar ook altijd heel knus en gezellig. Ik vind het een maand om veel thuis te zijn, om mijn huis op te ruimen en vervolgens mooi te versieren. Ik heb alweer tijdschriften gekocht met kerst ideeen, hoe pak ik de cadeautjes in (vorig jaar had ik alles in een wit papier met een rood lintje) en hoe maak ik het gezellig.

Ook mijn jongens vinden dit een een heerlijke periode. Naast het Sinterklaas gebeuren, waar het vooral om cadeautjes gaat, houden zij ook erg van het huis versieren voor de Kerst. Ze krijgen altijd een eigen boompje in de gang, die ze helemaal zelf versieren met chocoladekransjes en hun zelf gemaakte kerstversiering. Ook houden ze erg van de kleine huisjes met verlichting die we altijd in de vensterbank zetten. In deze periode merk ik altijd dat mijn kinderen houden van traditie. Ze kunnen zich alweer verheugen op die huisjes. Die moeten dan ook weer op dezelfde plek. Ik hou daar zelf eigenlijk helemaal niet van, ieder jaar hetzelfde, maar ik doe het wel voor ze. En ik moet zeggen: het geeft ook wel rust.

Ik vind het mooi om te zien dat Ellen zoveel werk heeft waarbij je je gevoel laat spreken. Dit komt naar voren bij het werken met kinderen, maar ook bij het geven van workshops. Het maken van leuke en mooie producten waar je vrolijk van wordt, daarin zul je ook je gevoel moeten leggen. Het zien van de workshops van Ellen doet met mijn gevoel in ieder geval heel veel. Ik ben blij dat ik me komende maand mag uitleven. 

Advertenties

2 thoughts on “Dag 316: Ellen Beekmans (www.hipptodo.nl)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s