Dag 313: Ellen Woelk (www.w-care.nl)


Ellen is eigenaar van gastouderbureau wat met name in Friesland werkzaam is. Dit bureau heeft ze in 2007 samen met haar zus en een vriendin opgestart. In eerste instantie in combinatie met haar werkzaamheden als reintegratiecoach, maar toen in 2010 de markt binnen kinderopvang drastisch gewijzigd werd en de 2 andere vennoten stopten, is Ellen alleen verder gegaan met W-care. Ze is zich volledig gaan richten op het uitbouwen van de werkzaamheden binnen de gastouderbranche, vanuit het idee dat iets alleen kan groeien als je het je onverdeelde aandacht geeft.

Gastouderbureau W-care is een kleinschalig gastouderbureau en staat bij de klanten bekend om hun korte lijnen, heldere en open manier van zaken doen, maar vooral de wijze waarop kwaliteit en prijs goed bij elkaar horen. Het is een bureau waar kwaliteit hoog in het vaandel staat. Gastouders en vraagouders worden goed geinformeerd over alle zaken die omtrent gastouderopvang van belang zijn.

Naast het gastouderbureau is het werk als reintegratiecoach Ellen altijd blijven boeien. Als freelancer (www.woelk.nl) neemt ze af en toe nog een opdracht aan om mensen te begeleiden richting werk. Haar voornaamste prioriteit ligt echter bij het gastouderbureau.

Ellen heeft met haar man Sjoerd Pieter een gezamenlijke passie voor reizen. In de toekomst hopen ze nog vele mooie landen te gaan bekijken met de kinderen. In 2005 zijn Ellen en Sjoerd Pieter tijdens een rondreis in Amerika getrouwd, zonder al te veel poespas en gewoon samen tijdens een simpele ceremonie op de strip van Las Vegas. Op de dag van vertrek naar Thailand in 2006 kwam Ellen er achter dat ze zwanger was. In maart 2007 werd hun zoon Mathijs geboren en in 2009 kwam dochter Lotte.  Nu de kinderen nog jong zijn genieten ze van kampeervakanties in Europa. Ze zijn echter wel al aan het dromen over de reizen die ze over een paar jaren weer kunnen maken.

Prive is Ellen iemand die volop geniet van het leven en is ze heel dankbaar voor alle leuke dingen die ze meemaakt. Ze heeft een uitgebreide en gevarieerde groep mensen om zich heen waar ze regelmatig uistapjes mee maakt. Met een vriendin naar Portugal of skien met een groep vriendinnen behoort daartoe, maar ook avondjes gezamenlijk eten met vrienden of een borrel drinken zijn dingen die kenmerkend zijn voor haar leven.

Een stabiele en relaxte man thuis die Ellen alle vrijheid gunt om van het leven te genieten en op de rem trapt als ze teveel dingen tegelijk plant. Haar ouders spelen in het leven van Ellen en haar kinderen ook een grote rol. Ze passen op als Ellen en Sjoerd Pieter werken, maar ook zijn ze altijd bereid om de kinderen op te vangen zodat ze samen iets kunnen ondernemen. Ellen beseft zich terdege hoe waardevol het is als je ook als partners leuke dingen kunt blijven doen.

Ellens’ twitter omschrijving zegt het al: Loving Life. Dat zijn de twee woorden die Ellen het beste omschrijven.

Een aantal dingen sprongen bij mij meteen naar voren toen ik het stuk van Ellen maakte. ‘Iets kan alleen maar groeien als je het onverdeelde aandacht geeft.’ Al langer zie ik bij mezelf dat ik nog steeds teveel verschillende dingen doe. Nou ben ik ook een Tweelingen van sterrenbeeld, daar zit die eigenschap ook in, maar toch wil ik me steeds meer op 1 ding gaan richten. Of in ieder geval 1 pad. Want ik kan best veel verschillende dingen doen, als ze maar enigszins in de lijn liggen richting mijn doel. Maar nu ga ik van notuleren naar bruiloft organiseren, van boek schrijven naar mailtjes uitwerken voor iemand. Daar zit geen lijn in. Maar via mijn blogs begin ik steeds meer mijn rode draad te zien, dus volgend jaar ga ik dat pad mooi uitwerken.

Wat me ook opviel was ‘de stabiele en relaxte man thuis die Ellen vrijheid geeft’. Ik denk dat het zo ontzettend belangrijk is in een relatie dat je elkaar de vrijheid geeft om dat te doen wat je graag wil doen. Zowel in je werk als in leuke uitjes. Als je elkaar accepteert en respecteert daarin, dan leef je als twee op zichzelf staande individuen naast elkaar, maar ben je juist heel erg verbonden. Verbonden door elkaar de ruimte te geven om te groeien en te ontwikkelen. Want ook dat vind ik heel belangrijk in mijn leven. 

En ja, dan die twee woorden Loving Life. Ik kreeg laatst van een vriendin een uitwerking van mijn profiel in de Maya wijsheid, en daarin ging alles over liefde. Blijkbaar is liefde in mijn leven een heel groot thema. Dus dat Loving Life zou ook goed bij mij passen. Ellen, mag ik die twee woorden van je lenen?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s