Dag 309: Ellen Samwel (www.lgroup.nl)


L-Group is al jaren de juiste full service partner in Entertainment en modellen. Door kwaliteit en creativiteit met elkaar te combineren is L-Group uitgegroeid tot een organisatie die met vele vooraanstaande bedrijven samenwerkt. Zij onderscheiden zich door middel van styling, hardwerkende en goed opgeleide modellen met klasse die assertief en extravert zijn.

L-Group is begonnen met danseressen en entertainment, maar ook de vraag naar Beauties with brains bleek erg groot. Want mooie goed opgeleide commerciële dames die leads binnen halen, welk bedrijf tekent hier niet voor? Slimme getalenteerde modellen van L-Group stralen tijdens uw event, beurs of feest en zorgen voor een onvergetelijke indruk.

L-group helpt ook graag met het creëren van nieuwe concepten. Of het nu gaat om events, acties, styling, visagie, drukwerk, premiums of locaties. Het doel dat ze hierbij voor ogen hebben, is dat uw event, bedrijf of merk positief opvalt tussen de vele anderen. Enthousiasme, creativiteit, perfectie, klasse en assertiviteit zijn woorden die goed aansluiten bij de conceptontwikkeling van L-Group.

Ellen is eigenaar van dit bureau. Zij heeft een dansacademie gevolgd naast haar havo en daarna haar studie Commerciele Economie voltooid (strategische marketing communicatie). Daarna heeft zij L-Group opgericht, een bureau in modellen, hostesses, entertainment, fotomarketing en promotie. Sinds kort heeft houdt zij kantoor in het brainpark in Rotterdam. Het bedrijf heet L-group, waarbij ‘L’ is gebruikt omdat Ellen altijd ‘El’ wordt genoemd.

Ellen is bezig met een label waarin beauty & brains ingezet kunnen worden voor leads en sales, zoals promoties/introducties bij beurzen en events. Ook volgt zij de opleiding Master in Event Management en is zij lid van het genootschap voor Freelance Event Professionals.

Heel eerlijk: dit was een blog waarbij veel jeugdherinneringen naar boven kwamen. En dan geen positieve. Want ik had vroeger zo graag als bijbaan aan de slag gegaan bij een bureau zoals Ellen heeft. Ik zag die mooie meiden flyeren in de stad, ik zag ze dansen tijdens het Rotterdams Carnaval of in mooie pakjes de aandacht trekken op een beurs. En ik was altijd stikjaloers. Maar als ik destijds er nou vooruit gekomen was dat ik dat graag wilde, nee dat deed ik niet. Ergens had ik het gevoel dat ik thuis niet met dit soort werk moest aankomen. (Nu denk ik: zou dat echt zo geweest zijn?) Maar toen dacht ik dat. En deed ik het bij voorbaat dus niet. Maar mijn jaloezie was er wel. Onaangenaam. En wat deed ik: ik ging deze meiden afkraken. Niet continue, maar als het eens in een gesprek ter sprake kwam. Dat het ‘geen intelligent werk’ was, dat het belachelijk was dat je op zo’n beurs zo sexy erbij moest lopen. Van dat soort praat. En ondertussen duwde ik heel hard weg dat eigenlijk heel graag zelf in dat sexy pakje over die beurs had willen lopen.

Nu ik dit schrijf, heb ik inmiddels veel beurzen meegemaakt als rechterhand van de organisator. En heb ik dus ook veel gewerkt met meiden van dergelijk bureaus. Mijn jaloerse gevoelens zijn er allang niet meer (ik word ouder….) en ik zie nu wat het effect kan zijn als er leuke, sprankelende meiden rondlopen op een evenement. Het geeft sfeer en iets extra’s. Ik kan er niets anders van maken. Het werkt.

Ik vind het briljant dat Ellen het label ‘Beauties and Brains’ aan het introduceren is. Want ik heb wel degelijk verschil gemerkt tussen de ‘slimme’ meiden (en jongens ook trouwens) en de ‘minder slimme’. Dat klinkt denigrerend, maar zo bedoel ik het niet. Met ‘slimme’ bedoel ik de meiden die meedenken. Die dingen niet zomaar aannemen. Die echt naar je luisteren tijdens de briefing en die ook enigszins de achtergrond van het evenement begrijpen. Dat werkt zoveel lekkerder. En daar zijn er heel veel van, dat weet ik zeker. Meiden (en jongens) die naast Beauty ook Brains hebben.

Ik hoop binnenkort weer een beurs te hebben, en weer met ze te mogen werken. Want de energie van deze (veelal) studenten vind ik heerlijk. En mijn jaloezie? Die is gelukkig verdwenen.  

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s