Dag 304: Ellen van der Linden (www.bonheurhorecagroep.nl)


Ellen werkt als accountmanager en Wedding Planner bij de Bonheur Horeca Groep, een veelzijdige, flexibele organisatie met sterk gevoel voor gastheerschap. Bonheur Horeca Groep streeft er continu naar de verwachtingen van de gasten te overtreffen en te blijven verrassen.

Het à la carte restaurant van Auberge du Bonheur werd in 2009 door de vakjury uitgeroepen tot Beste Restaurant van Tilburg. Dit succes werd gevolgd door een vermelding in de culinaire lijst van 500 Top restaurants in Nederland, de LEKKER 2010, LEKKER 2011 en LEKKER 2012. Kortom, kwaliteit staat hoog in het vaandel. Én Bonheur blijft verrassen, ook in 2012!

Auberge du Bonheur is in Tilburg de enige erkende externe trouwlocatie waar het nu al mogelijk is om vanaf 1 januari 2012 op zondag in het huwelijksbootje te stappen.

Trouwen op zondag is sinds kort in meerdere gemeenten in Nederland toegestaan. Wedding Planner en ceremoniemeester Ellen van der Linden beantwoordt de volgende vragen met betrekking tot trouwen op zondag.

Waarom zou iemand op zondag willen trouwen?
“Als wedding planner spreek ik vrijwel dagelijks bruidsparen die iets persoonlijks en bijzonders van hun dag willen maken. Of het nu gaat om de invulling van de dag of om de keuze van een datum. Stel dat je op zondag 10 juni 2012 precies 10 jaar samen bent of als je op zondag 6 mei alweer een jaar eerder ten huwelijk gevraagd bent. Dan is die datum op zondag juist zo mooi voor de symboliek.

Daarnaast biedt het veel meer vrijheid en mogelijkheden om in de mooie seizoenen elkaar het ja-woord te geven. Daar waar in de maanden mei, juni en september bijna alle vrijdagen en zaterdagen al vol zitten, zijn nu ineens heel wat extra dagen beschikbaar die men kan kiezen als trouwdag.”

Zijn er nog andere voordelen aan trouwen op zondag?
“Trouwen op zondag heeft zeker nog meer voordelen. De setting van een zondagsbruiloft is vaak anders dan een bruiloft met een groot feest, welke vaak op vrijdag of zaterdag wordt gevierd. De sfeer van een zondagsbruiloft is vaak (nog) meer ontspannen, met een gezellig borrel en een heerlijk culinair diner. Ideaal voor de trend van de afgelopen jaren; je bruiloft vieren met een kleiner gezelschap, mensen die echt belangrijk voor je zijn en die je er de hele dag bij wil hebben. Ook hoeven nog maar weinig mensen vrij te vragen om er die dag bij aanwezig te zijn. Iets waar velen wel tegenaan lopen met een vrijdagse huwelijksvoltrekking.”

Is het duurder om op zondag te trouwen?
“Mooie bijkomstigheid is dat de leges voor trouwen op zondag niet hoger liggen dan op andere dagen. Het is zelfs goedkoper om op zondag bij Auberge te trouwen, dan op het gemeentehuis. Verder is het bij een verzorging van de hele dag op zondag eerder mogelijk om de locatie exclusief af te huren. De Auberge is die dag dan geheel voor het bruidspaar en hun gasten. Alle sfeervolle ruimtes staan tot hun beschikking.”

Dus voor wie iets bijzonders wil: zoals trouwen op zondag, buiten in de tuin of een nachtelijke ceremonie, bij Auberge worden wensen werkelijkheid!”

Zo leuk om een Ellen te ontmoeten die ook Wedding Planner is. Ik ben het natuurlijk zelf niet officieel, maar heb er wel veel mee te maken. Door de ontzettend leuke samenwerking met de wedding planner van Wedding & Planning heb ik al heel veel mooie dingen meegemaakt. En heel veel plezier gehad. Het is keihard werken, absoluut. De hele dag in dienst staan van het bruidspaar en de gasten, het volhouden op je hoge hakken en letterlijk de nacht door werken, omdat je blijft tot iedereen in bed ligt. Daarna nemen wij altijd nog een wijntje, ook al is het vroeg in de ochtend. Even samen evalueren en elkaars verhalen horen. Want omdat we tijdens de dag allebei op andere plekken zijn, maken we ook allebei andere dingen mee. En is het zo leuk om elkaar even de verhalen te vertellen. Ja, het is echt een heel leuk vak.

Omdat wij inmiddels een soort van vast team hebben van weddingplanner, techniek, fotograaf, cameraman, visagist en trouwambtenaar, zijn we heel goed op elkaar ingespeeld. Iedere bruiloft is anders, maar we weten allemaal precies wat we moeten doen, waardoor we allemaal apart van elkaar aan de slag zijn op die dag, maar uiteindelijk altijd 1 geheel vormen. En dat vind ik echt heel bijzonder. Ieder apart is ook altijd oprecht blij om weer met elkaar te werken, en dat voelt zo goed. Het is echt een wereldteam, en ik ben er trots op dat ik daaraan mag deelnemen.

Ik vind het heel bijzonder dat je bij de Auberge op zondag kunt trouwen. Ik zag het ook meteen helemaal voor me. Precies zoals Ellen omschrijft: ‘De setting is anders, de sfeer is vaak (nog) meer ontspannen, met een gezellige borrel en een heerlijk culinair diner, je bruiloft vieren met een kleiner gezelschap, mensen die echt belangrijk voor je zijn en die je er de hele dag bij wil hebben.’ Ik zag heel intiem, kleine groep vrienden en familie, kaarsen en veel bloemen en met name het echte, het helemaal van jezelf. Ik kreeg gewoon zin om zelf ook weer te trouwen, lekker op zondag. Misschien kunnen we dit aan onze bruidsparen ook wel meegeven.

Dus Ellen, ik weet hoe je werk voelt, en Ik kan me helemaal inleven hoeveel plezier je erin hebt. Je straalt het ook uit, en dat is voor bruidsparen heel belangrijk. Want uiteindelijk is dat hetgene wat verkoopt! 

Advertenties

2 thoughts on “Dag 304: Ellen van der Linden (www.bonheurhorecagroep.nl)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s