Dag 301: Ellen Kuipers


Via verschillende websites is informatie over Ellen de vinden. Natuurlijk haar LinkedIn, maar ook op scoop.it heeft Ellen een account, waar zij van alles verzamelt over de onderwerpen die haar het meest interesseren. Op de website van Samsam2011, een congres, waar zij een sessie presenteerde genaamd ‘Students Got Talent’.

SamSam 2011, het onderwijs & ICT congres voor zowel hoger-, universitair-, middelbaar-, en primair onderwijs, stond dit jaar in het teken van samenwerken aan leren, effectief samenwerken, hoe om te gaan met social media in het onderwijs, kostenbesparing en security & privacy (in de cloud). Namens Wortell heeft Ellen Kuipers, docente en management consultant aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, tijdens SamSam 2011 een presentatie gegeven over Talent.

Talent is een interactief platform, gebouwd op Microsoft Windows Azure en in Silverlight 4, waarin het samenwerken tussen studenten onderling en tussen student en docent wordt bevorderd. Aan de hand van een korte demonstratie heeft Ellen de functionaliteiten van deze omgeving toegelicht en de toegevoegde waarde van deze omgeving aangetoond.

Ellen is erin geslaagd haar enthousiasme en de mogelijkheden van Talent over te brengen op haar luisteraars. Dusdanig zelfs dat zij, namens de bezoekers van SamSam de titel ‘Meest innovatieve sessie SamSam 2011’ heeft mogen ontvangen! De organisatie zegt op haar website: “Ellen heeft de bezoekers een visie mee gegeven over hoe ICT daadwerkelijk kan bijdragen aan het lesprogramma.”

Hieronder de link van de cloudcampagne die Microsoft heeft gemaakt waar zij in voorkomt.

http://vimeo.com/43103475

De passie van Ellen is Onderwijs. Ze vindt het leuk om het lesgeven te combineren met het werken binnen de organisatie, en om de organisatie te helpen innoveren. Ze is al 20 jaar samen met haar grote liefde, en samen hebben zij een prachtige dochter van 9 (bijna 10). Ongeveer 5 jaar geleden zijn ze getrouwd en heeft Ellen de achternaam van haar man overgenomen. Veel mensen vonden dat maar raar. Dat vond Ellen dan weer raar…. Zonder hen is het leven saai.

Ellen komt uit Venray en woont nu 5,5 jaar in Arnhem.  Ze is dol op Indonesisch eten en op Sushi, maar ze eet ook graag Hollandse pot: hutspot (wel met sambal!), roggebrood met pindakaas. De allerlekkerste tapas eet je bij Lo Barril in Sant Carles de la Rápita. Barcelona is prachtig als je ’s nachts vanaf Tibidabo uitkijkt over de stad. Ellen is dol op Berlijn, wat een geweldige stad! Ze gaat graag naar een concert en is dol op lezen. Meestal vakliteratuur of, zoals nu, gerelateerd aan haar studie.  Haar favoriete huishoudelijke apparaten zijn: Zojirushi (rijststomer) en de koffiemachine.

Ellen is een positief persoon, vrolijk. Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd. Twee weken geleden kwam zij haar Insights-profiel tegen tijdens het opruimen van de zolder. Kleur: geel. Grappig: dat profiel is jaren geleden opgesteld en toen herkende zij zichzelf er niet zo erg in, en nu juist wel.

Mijn kinderen zijn nog niet toe aan de middelbare school, maar ik ben zelf wel bezig met hun stappen daarnaar toe. Al eerder schreef ik dat ik mijn kinderen wil leren hun passies en talenten te volgen, en ze zoveel mogelijk zelfvertrouwen wil meegeven. Bij het geven van zelfvertrouwen hoort ook dat mijn kinderen zelf op mensen afstappen, zelf vragen waar de appelmoes staat aan de medewerker van Albert Heijn en zelf op school iets vragen als ze iets niet begrijpen. En dat ze weten dat ‘iets vragen’ niet parallel staat aan ‘dom zijn’. En dan vind ik het mooi dat Ellen een digitaal platform introduceert op de Hoge School die samenwerking tussen leerlingen en docenten bevordert. Die ervoor zorgt dat ze met elkaar de stof kunnen behandelen, waar en wanneer ze dat maar willen. De wereld is vergeven van ICT-toepassingen en social media en hierop inspelen vind ik een goede stap. Zeker als het ook nog verbinding tot stand kan brengen.

Wat Ellen zelf betreft, ik was erg getriggerd door haar accountnaam op Twitter: @Ellenishier. Ik had meteen de associatie met leven in het hier en nu, en met beide benen op de grond staan. Toen Ellen mij antwoordde dat ze graag mee wilde werken, schreef ze me dingen als:

‘Ik ben dol op Indonesisch eten en op Sushi. Ik eet ook graag Hollandse pot hoor: hutspot (wel met sambal!), roggebrood met pindakaas. De allerlekkerste tapas eet je bij Lo Barril in Sant Carles de la Rápita. Mijn favoriete huishoudelijke apparaten zijn: Zojirushi (rijststomer) en de koffiemachine.’

Ik vond het zo geweldig dat ze ook die ‘gewone’ dingen vertelde, het kwam bij mij over dat ze zo geniet van de kleine dingen in het leven. Ik realiseerde me dat ik vaak aan dat soort dingen voorbij ga en dat het juist zoveel plezier kan opleveren.

Ook vertelt Ellen dat ze een geel profiel heeft. Dat heb ik ook. Heel geel. Heel extravert. En ik heb er soms wel moeite mee, want soms ga ik over the top naar buiten toe. Ik heb de laatste maanden erg de behoefte om wat meer in mezelf te keren, om uit te vinden hoe ik nu precies dat gele kan inzetten in mijn leven en mijn werk. Want dat gele zal nooit weggaan, en dat wil ik ook niet. Maar ik ben wel op zoek naar wat meer balans. Maar het komt eraan, dankzij het bloggen, dankzij mijn Ellens. Als dat geen samenwerking is.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s