Dag 300: Ellen van der Meulen (www.ellenvandermeulen.com)


Rond Ellen’s 8e levensjaar, raakte zij geinteresseerd in vormen en kleur. Zij ging regelmatig met haar ouders naar Warmond, waar een neef en goede vriend van haar vader woonde: Pieter Geraedts. Een Nederlands kunstschilder, beeldhouwer en glazenier. Hij was een hedonist pur sang.

Als Ellen door zijn huis liep, een groot statig huis met een tuin zo groot als een park, rook zij altijd een zoetige geur die ze niet echt thuis kon brengen. Wel voelde ze instinctief aan wat kunst met iemand kan doen. Het was voor haar een grote inspiratiebron, om op zo’n artistieke plek rond te lopen. Inmiddels is zij verslingerd aan het schilderen, en doet zij niet anders meer.

Ellen voelt een grote vrijheid om in kleur te schilderen. Het vergt lef en moed. Ze hoopt dat mensen worden aangegrepen door haar werk, maar ook dat ze er plezier aan beleven. Ellen schildert op haar hele eigen manier, zonder allerlei cursussen te hebben gevolgd, en bovenal op haar gevoel. Zij heeft een eigen stijl, is niet gebonden aan welke wetten of regels dan ook. Al haar werkt draagt zij op aan haar man Klaas en haar dochters Eva en Emma.

Wat een geweldig mooie Ellen om te plaatsen op dag 300. Ik heb genoten van haar schilderijen, en van de manier waarop ze zichzelf beschrijft. Dat ze vroeger zo die geur in zich opnam van het atelier van haar oom. Dat het zo’n inspiratiebron was. Dat ze vasthoudt aan haar eigen stijl, dat ze helemaal durft te werken op haar eigen gevoel.

Toen ik de website opende en de schilderijen bekeek, zag ik van veraf alleen maar een vlak van kleur. Ik vond het mooi door het kleurgebruik, maar dacht wel: is het nu alleen maar kleur op een doek? Totdat ik op de schilderijen klikte en er overal iets tevoorschijn kwam. Ik heb toen alles opengeklikt, want ik vond het echt schitterend. Schilderijen om lang naar te kijken, want iedere keer zag ik weer wat anders!

Helaas kan ik de schilderijen hier niet laten zien, ik kon ze niet kopieren vanaf de website. Maar ik raad iedereen aan om even een kijkje te nemen, het is echt de moeite waard. Degene die ik het mooiste vind, is de laatste uit de categorie Latest Work. De roze. De kleur vind ik al schitterend, en het lijkt net of het schilderij licht geeft. Welke vind jij de mooiste? 

Advertenties

5 thoughts on “Dag 300: Ellen van der Meulen (www.ellenvandermeulen.com)

  1. Beste Ellen
    Wat een verassing zo onverwachts toch nog op je site .
    Met veel plezier lees ik je omschrijving over de schilderijen ,leuk dat je het zo ziet .

    Door mijn werk als film producent heb ik helaas niet veel tijd om te schilderen ik ben nog jong dus kan altijd nog komen …….maar goed nieuws 24-1-2013 sta ik op de Biënnale Londen ,
    Hou mij maar in de gaten .;-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s