Dag 299: Ellen Jacover (www.genietenmagecht.com)


Ellen is geboren in Nederland, maar leeft sinds 2003 in Mallorca. Omdat ze nooit echt van warmte hield, had ze nooit gedacht dat ze hier ooit terecht kan komen. Maar zo zie je maar hoe iemand kan veranderen, want nu vind ze het heerlijk. Op haar website www.genietenmagecht.com schrijft ze over de dingen die haar bezig houden. Haar site begint als volgt:

‘Ik dacht, is het geen goed idee om een website te maken met een titel die mijzelf steeds weer helpt herinneren, dat ik echt mag genieten!

Twee vliegen in één klap…een nieuwe website..en de stimulans om steeds weer voor dát te kiezen waar ik in dit leven toch wel duidelijk moeite mee had (en nog kan hebben), namelijk dat ik echt mag genieten van het hier zijn, van mijn ervaringen.
Ik had voor mijzelf blijkbaar het één en ander uitgezet op mijn levensweg om echt te leren ervaren hoe dat nou is…als ik niet kies voor mijzelf..of juist echt kies voor mijzelf.
Hier op deze site zal ik zeker meer van deze ervaringen gaan delen, daar hoef ik het verleden niet voor in te duiken. Gewoon in het hier en nu gebeurt er van alles waardoor ik getriggerd wordt om steeds weer te kiezen. Kiezen voor “Genieten mag Echt”.
Hoe eenvoudig het ook klinkt en hoe iedereen het er ook over eens is dat het echt mag……
Echt genieten is niet altijd zo vanzelfsprekend.

Je zou eerder zeggen..hoe meer drama..hoemeer we blijkbaar het idee hebben dat we leven Als je om je heen kijkt, lijkt dat er wel op. Precies wat ik schrijf: het LIJKT erop. Het wil dus niet zeggen, dat dit ook werkelijk zo is.
Hoe goed ik het ook ken, drama, mijn mooiste ervaringen zijn toch wel als ik uit het drama stap. Als ik durf te zeggen “dit is geweest” dit hoeft echt niet meer.  Dat geeft een enorme vrijheid…dat geeft het gevoel van
“Genieten Echt Mag”

Deze site is voor mijzelf en voor iedereen die zin heeft om mee te lezen. Ik heb een blog waar ik graag mijn ups en downs deel, pagina’s voor mijn verhalen, mijn creatieve uitingen in de vorm van schilderijen en digitale art, foto’s en ook mijn healingwerk. Gewoon de dingen waar ik van geniet dus

Zo, ik begin gewoon. Niks is nog echt af, maar dat is nou juist het leuke: dit hele proces volgen.

Veel plezier en tot de volgende keer
Liefs, Ellen

 

In een woord geweldig! En zo lijkend op waar ik mee bezig ben met al mijn Ellens. Zo mooi hoe Ellen het kan verwoorden. In haar blogs kwam ik veel tegen waar ik ook mee bezig ben of tegenaan loop. Een paar voorbeelden:

Wow zeg, wat een avontuur was dit. Eerst mijn computer die de geest gaf en een paar dagen later wis ik per ongeluk helemaal deze website! Veel van mijn doc. zijn verloren gegaan, ik kon alles wel zien, maar overzetten naar de “nieuwe” computer ging enkel met veel moeite. Ik heb alles dus goed nagekeken en enkel maar een paar dingen overgezet. Wat een opruiming zeg! Over loslaten gesproken.’

Inderdaad opruiming! En waarom doen we het eigenlijk alleen als ons iets overkomt? Ook een gedachte die ik vaak heb. Om mij heen hoor ik via vriendinnen verhalen van vrouwen met kanker of een andere ziekte. Vrouwen die vanaf dat moment eigenlijk pas echt voor zichzelf kiezen. Of mensen die helemaal niet doen wat ze eigenlijk graag willen doen, en er niet op een andere manier uitkomen dan alles achter zich te verbranden en met veel pijn en ruzie op te stappen. Als je doet waar je passie en talent ligt, en je respect hebt voor de passie en talenten van anderen, dan kun je zoveel prettiger leven. Omdat je volledig jezelf kunt zijn. Een betere manier van leven is er niet. 

Nog een stukje blog van Ellen:

‘Na een tijd weer eens in mijn oude verhalen rond gedard te hebben, heb ik toch wel weer zin om verder te gaan, met de ontdekking van allerlei nieuwe verhalen!
Die oude die ken ik nou wel. Het grappige is, ik probeer er steeds zo’n draai aan te geven, dat het net lijkt of het hartstikke nieuw is. Om er dan na een tijdje achter te komen, dat ik mijzelf gewoon weer lekker gefopt heb! Het is echt ongelofelijk hoe slim dat gebeurd en ook hoe snel.’

Zo zit ik ook zo vaak, en nu is het voor het eerst dat ik helemaal lees hoe het is: ik fop mezelf. En ja: zo ongelooflijk slim en snel hoe dat gaat.  Het is gebeurd voordat ik er erg in heb! Ik heb op dit moment echt hele goede focussen, en verdorie iedere keer krijg ik weer iets aangeboden waardoor ik van mijn pad kan worden gehaald. Ook allemaal hele leuke dingen, maar als ik overal op in ga, dan doe ik uiteindelijk niet datgene waar ik mee verder wil. Ik word toch zo getest, ik sta voor ultieme testcases om te zien hoe sterk ik ben. Moeilijk, maar ook heel leerzaam!

Nog een laatste stukje:

‘Waar ikzelf tegenaan loop, is mij verzetten tegen overgave. Er is een nieuw stuk begonnen en ik loop gewoon tegen een brok angst aan. Voordat ik dit stuk begon, heb ik op schrift al mijn angsten even benoemd en daar zit voor mij de rode draad in van “loslaten”.’

Mooi dat Ellen op zoek is naar die rode draad. Die rode draad waar ik ook zo driftig naar op zoek ben. Soms heb ik ‘m te pakken, maar zo vaak trek ik nog aan het verkeerde touwtje. Ik zie dan zo’n grote bos touwtjes voor me, die je vroeger had op de kermis, bij touwtje trekken. Ik trek af en toe nog een bellenblaas naar boven, terwijl ik zo graag dat gouden kroontje wil hebben. Maar ik zie ook wel dat ik steeds vaker aan het gouden kroontje trek, en eens zal deze ook daadwerkelijk naar boven komen. En als ik deze Ellen dan weer ontmoet, met die prachtige uitspraak ‘Genieten mag echt’ dan ben ik zo blij met mijn blogjaar, waarin ik mag genieten en mijn eigen kracht heb gevonden.

Advertenties

2 thoughts on “Dag 299: Ellen Jacover (www.genietenmagecht.com)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s