Dag 295: Ellen Burm (www.ellenburm.be)


Do what you like, Like what you do!

Ellen Burm is sinds 2004 gebeten door de groepsfitnessmicrobe. Na enkele jaren gedurende haar studententijd actief en intensief aan sport gedaan te hebben in haar eerdere woonplaats Grembergen-Dendermonde, besloot zij een cursus tot aerobicsdocente te volgen bij AALO. Wat aanvankelijk een hobby was, groeide al gauw uit tot een ware passie en honger naar méér. Zo volgde ze nog tal van cursussen rond Stepaerobics, Body Sculpt en recent ook Spinning.

Het lesgeven boeit haar enorm, en niet alleen omwille van het feit zelf ‘sportief’ te zijn, maar ook omwille van het enthousiasme voor actief, ongedwongen en plezant bewegen dat via het lesgeven overgedragen én gedeeld kan worden met deelnemers die elk hun verwachtingen en doelstellingen hebben die we vooral sámen willen invullen en bereiken! Verder biedt het sporten en lesgeven een aangename afwisseling (uitlaatklep!) na de uren die zij vervult aan de Universiteit Antwerpen als doctoranda in de geschiedenis.

Het kan geen toeval zijn dat ik deze Ellen ‘ontmoet’ op internet, op de ochtend waarop ik uit stapte met het idee: ‘El, wanneer ga je nou eens daadwerkelijk weer eens met je lijf aan de gang?’ Ik ben iedere ochtend stijf en stram, en het vele schrijven helpt niet mee aan de soepelheid van schouders, armen en nek. En dan krijg ik Ellen op mijn bordje: die een geweldige site heeft met Aerobics, BBB, Steppen, Indoor Cycling. En ook al hou ik niet van sporten en niet van fitness, ik besef me terdege dat ik iets moet gaan doen. Ik roest vast.

Ik heb veel ideeen erover hoor. Meestal denk ik daarover als ik ‘s avonds in bed lig. Dan neem ik me voor dat ik de volgende dag ga bewegen. Iedere ochtend een kwartier om de dag goed te beginnen, en dan ‘s avonds nog buikspieroefeningen en opdrukken. Oh ja, en oefeningen tegen de flubberarmen. Ik denk er al heeeel lang over na. En iedere dag heb ik ook weer een smoes waardoor ik het niet doe. En iedere ochtend baal ik van mezelf, omdat ik het weer niet heb gedaan, en mijn lijf nog net zo vast zit als de dag ervoor. En ik me zeer niet-fit voel. Ik realiseer me zo goed dat ik het nodig heb. Waarom doe ik het dan niet?

Afgelopen week had ik tijdens het lezen van een artikel uit de Happinez wel heel diep het gevoel wat ik moet doen om me beter te voelen. Dat is luisteren naar mezelf, mijn diepste binnenste zelf, en ervoor zorgen dat ik weer soepel word. Door iedere ochtend yoga te doen. De truc is dat ik er gewoon mee moet beginnen. Gewoon beginnen. Dan merk ik vanzelf hoeveel het me oplevert.

Morgen is het maandag. Nieuwe ronden, nieuwe kansen…..

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s