Dag 291: Ellen Gerritsen (www.stichtingNGNG.nl)


Ellen is 35 jaar en woont samen met haar mooie dochter Madelie van 5 jaar in het meisjeshuis. Naast haar betaalde baan, runt zij vrijwillig de Stichting No Guts No Glory.

Een aantal jaar geleden kreeg haar broer Sander te horen dat hij kanker had en dat er voor hem niets meer te doen was. Dat accepteerde hij niet, dus ging hij op zoek naar mogelijkheden. Die vond hij ook, echter deze behandelingen waren in het buitenland en werden niet vergoed door de Nederlandse zorgverzekeraars. Omdat deze behandelingen zo belachelijk veel geld kosten, besloot hij een stichting op te richten. Vanaf het begin is Ellen hem daarbij gaan helpen.

Wat ze wilden was naast geld, ook bewustwording bij mensen van het feit dat deze situatie steeds vaker voorkomt in ons land. Dat mensen nog een kans hebben op verlenging van hun leven, maar er niet de financiële middelen voor hebben. Dat is een gruwelijk iets.

De broer van Ellen werd begin vorig jaar steeds zieker en is hij helaas op veel te jonge leeftijd overleden. Door de hechte band die Ellen en Sander altijd hebben gehad, heeft Ellen hem tot op het laatste moment verzorgd.

Het verzoek van Sander aan Ellen was om No Guts No Glory (NGNG) voort te zetten en groot te maken en dat is precies wat Ellen nu doet. Met alles wat ze in zich heeft. Naast haar baan steekt zij al haar vrije tijd in haar dochter, maar zodra ze slaapt, is Ellen bijna elke avond met NGNG bezig. Hiermee probeert zij het verdriet wat ze nog steeds heeft over het overlijden van haar broer, om te zetten in daadkracht door te werken voor NGNG.

Ellen gelooft niet in vragen om geld door het tonen van zielige beelden of ellendige verhalen. Mensen worden al genoeg overspoeld met ellende. Ellen maakt promotie door o.a. NGNG shirts te verkopen en artiesten te laten optreden in het shirt. Zij probeert mensen zoveel mogelijk te betrekken, op een positieve manier, en dat lukt al door ze te vragen een foto op te sturen als ze het shirt dragen terwijl ze iets doen waar ze heel erg blij van worden (in het kader van LEEF!) of iets stoers doen (Guts).

Een andere reden dat Ellen artiesten vraagt om op te treden in een t-shirt van NGNG is omdat zij gelooft in de kracht van muziek. De muziek was voor Ellen en haar broer de grootste gemeenschappelijke deler.

Ellen is genomineerd voor de Viva 400, in de categorie Eco. Ze is er ontzettend trots op, het voelt als eerbetoon voor haar broer en ze hoopt dat het goede aandacht oplevert voor NGNG.

Het lijkt wel of de verhalen gaandeweg mijn project steeds persoonlijker en ‘dieper’ worden. Ook met dit verhaal van Ellen had ik tranen in mijn ogen. De mail die ik van haar kreeg was zo eerlijk, zo recht uit haar hart, ik kan niet beschrijven hoe bijzonder het is om dat van iemand te ontvangen die ik helemaal niet ken. Die heel graag haar input aan mijn blog wil toevoegen.

Na dit bericht van Ellen heb ik er echt even over nagedacht hoe het zou komen dat de verhalen steeds persoonlijker worden. Uiteindelijk bedacht ik me dat het misschien komt omdat ik zelf steeds meer lagen van mezelf af gooi. Dat ik gedurende het jaar steeds meer bij mezelf kom en dat uitstraal naar anderen. Ik geloof ergens wel in het aantrekken van energie als je dat zelf ook doet.

Daarom vind ik het project van Ellen (en Sander) zo mooi, de stichting No Guts No Glory. Alleen de naam al: die zegt precies hoe het is. Wie niet probeert, heeft niets. Wie niet positief in het leven staat, zal ook geen positiviteit ontvangen. Zorg daarom zelf voor positieve energie, dat brengt je zoveel verder! En nu heb ik misschien wel makkelijk praten, want ik heb geen levensbedreigende ziekte. Maar ook dan denk ik dat hoe positiever je staat tegenover behandeling, hoe beter het voor jezelf is. En NGNG draagt een steentje bij, op de website staat letterlijk dat ‘zij wél geloven in wonderen’. Dat vind ik een zo’n mooie persoonlijke uitspraak, en ik ben voornemens om Ellen te steunen in NGNG.

Ondanks dat de mail over een vervelende gebeurtenis ging, was het voor mij een cadeautje om het te krijgen. Dat Ellen zich zo kwetsbaar durfde op te stellen naar mij. Ik heb op haar gestemd voor de Viva-400 nominatie, en wil al mijn lezers vragen dat ook te doen. Voor Ellen, voor Sander en voor NGNG.

http://www.viva.nl/viva400/viewPhoto/photo/669/gallery/20

Advertenties

6 thoughts on “Dag 291: Ellen Gerritsen (www.stichtingNGNG.nl)

 1. Ik zeg: trek dat t-shirt (ook) aan op het Ellen Event.. over dat mooie jurkje dat je ook aantrekt en die leren broek die er ook bij hoort!

  Marjan Visser projectleiding Brede School Strijen t: 06-57345886 e: info@schoolbreed.nl

  Volg de Brede School Strijen ook via facebook Doe je mee aan het 50 stappen project ?

  Op 31 okt. 2012, om 14:05 heeft MIJN 365-DAGEN-PROJECT het volgende geschreven:

  > >

 2. Een naamgenoot met zo’n missie moet je steunen. Ik had kippevel toen ik je verhaal las.

  Heb dus ook gestemd op Ellen.

  Groetjes

  Ellen Dag288

  Verstuurd vanaf mijn iEllen

  Op 31 okt. 2012 om 14:05 heeft MIJN 365-DAGEN-PROJECT het volgende geschreven:

  > >

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s