Dag 290: Ellen Kwant (www.ellenkwant.com)


Ellen is, zoals zij zelf zegt, een ‘Independent multitasker in culture and entertainment’. Zij heeft haar Bachelor of Arts and Economics, Music Management gehaald bij de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Vlak voor haar afstuderen is zij gestart als ZZP-er en heeft als zelfstandig ondernemer al heel veel klussen uitgevoerd in de entertainment wereld. Ze kan trots zijn op het resultaat, want als Independent multitasker kan zij inmiddels leven van haar werk. Dit is Ellen:

Ellen Kwant (Self-employed)
Independent multitasker in culture and entertainment all over the Netherlands. 
Mostly (pre)production, tourmanagement, stagemanagement etc.

Stagemanager, Tivoli Utrecht
Nonprofit; 51-200 employees; Music industry

Tourmanager, Stroom Management
For a.o. Ruben Hein http://www.rubenhein.com 
and Izaline Calister http://www.izalinecalister.com

Office lady – productiekantoor, Mojo Concerts
Public Company; 51-200 employees; Entertainment industry

2012 
Lady Gaga
Coldplay
Lowlands
North Sea Jazz
Red Hot Chili Peppers & Rockin’ Park

2011
 Lowlands
North Sea Jazz – Prince Concerten

2010 
Lowlands 2010

Assistent locatiemanager festivalpaviljoen Neude, Nederlands Film Festival
Nonprofit; 11-50 employees; Motion Pictures and Film industry

Assistent Locatiemanager Sportveld, Into The Great Wide Open Festival
Music industry

Stagemanager VJ op de Dom, Vrede van Utrecht
Nonprofit; 11-50 employees; Recreational Facilities and Services industry

Locatiemanager Westerkeyn 2012, Oerol
Nonprofit; 11-50 employees; Events Services industry

Assistent locatiemanager ‘Het Spookhuis’, Wunderbaum
Nonprofit; 1-10 employees; Performing Arts industry

Chef accreditatie, Bevrijdingsfestival Utrecht
Public Company; 11-50 employees; Events Services industry

Volunteer Stichting de Wilg
As a volunteer at Stichting De Wilg I guide a group of people with mild intellectual disabilities while they are learning how to become a group of friends. Very fullfilling and rewarding, next to everything else I’m doing.

Ik zoek mijn Ellens meestal via Google, hoewel ik ze tegenwoordig ook via allerlei wegen krijg aangereikt. Via Twitter, via mail, via via, echt zo leuk waar het allemaal vandaan komt.

Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik met deze Ellen een beetje gezocht heb voor iets in mijn eigen straatje. Ik had iets nodig. Ik ben bezig met het organiseren van het EllenEvent, en heb hiervoor nog steeds geen locatie. Er zijn genoeg locaties in Nederland, maar die zijn duur en zeggen me niets. Daarmee bedoel ik: passen niet bij mijn bijeenkomst. Het thema van de bijeenkomst is Verbinding, en ik wil graag dat alles in het teken van Verbinding staat. Dus ook de locatie.  Het liefst een locatie van een Ellen zelf, of een locatie die ik via een Ellen heb gevonden. Dus zocht ik op Google naar ‘Ellen, locatiemanager’. Gewoon om te kijken wat eruit kwam.

En daar kwam Ellen Kwant tevoorschijn. En nog uit Utrecht ook, een centrale plek in het land. Ik was helemaal blij, want zo had ik iemand die mij wellicht kon helpen aan een locatie. Ik stuurde haar meteen mijn mail over mijn Ellen-project, en ik kreeg bijna direct een enthousiaste mail terug. Ze vertelde dat ze pas een nieuwe website had, en dat daar nog niet erg veel over haarzelf op stond. En dat ze benieuwd was wat voor informatie ik van het internet zou kunnen halen. En dat ze het wel vantevoren graag even wilde zien voordat ik het zou plaatsen.

Dus toen ik deze blog ging schrijven, zocht ik naar informatie over haar. En inderdaad: er stond weinig op internet. Niet op haar website, en ook niet ergens anders. Met haar LinkedIn profiel kon ik wel mee uit de voeten, wat ik dus ook deed. En daar zag ik wat Ellen allemaal had gedaan: tourmanagement, stagemanagement, locatiemanager op diverse locaties. Ze noemt zichzelf een Independent multitasker in culture and entertainment. Helemaal wat ze is, en wat ik nodig heb! 

Maar ondanks dat ik blij was haar gevonden te hebben, voelde ik me ook een beetje lullig erover. Ik voelde alsof ik haar onder valse voorwendselen in mijn project had gelokt. Alsof ik haar alleen maar in mijn blog wilde om een locatie los te peuteren. En echt Ellen: dat is niet mijn bedoeling. Maar ik heb nog steeds een locatie nodig voor al mijn Ellens!

Dus daar zit ik dan. En besef me ik me hoe belangrijk eerlijkheid eigenlijk is voor mij. Dus ga ik gewoon open kaart spelen: Ellen, wil je me helpen?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s