Dag 284: Ellen van der Valk (www.hrsupportvanellen.nl / www.yogasite.nl)


Voor de blog van Ellen had ik een tweetal websites om informatie uit te halen. Echter haar eigen verhaal vond ik veel mooier en daarom heb ik dat gebruikt. Een gastblogger van formaat!

 

In 2011 heb ik mijn baan opgezegd. Het is heel interessant om te ontdekken wat er gebeurde toen ik het ‘veilige moeten’ los liet en ging leven vanuit het ‘willen’. Ik kon dat in het begin namelijk helemaal niet. Ik bleef hangen in het maken van nuttige takenlijstjes, dingen doen voor anderen, etc. Toen ik dat na een paar maanden besefte, heb ik het rigoreuzer aangepakt. Ik ben mezelf allemaal opdrachten gaan geven om te ontdekken wat nu eigenlijk mijn levensmissie is en hoe ik die kan vertalen in een concreet plan om er werkelijkheid van te maken.

Sinds september 2011 ben ik zogezegd ‘zelfstandig ondernemer’. De slogan van mijn persoonlijke bedrijf is ‘Liefde, passie en groei. Voor jezelf. Voor de wereld’. Mijn missie is bij te dragen aan een mooiere wereld, waarin ieder mens handelt vanuit z’n hart met respect voor zichzelf en anderen. Ik zet me in om mensen en daarmee organisaties te laten ontdekken welke kracht en kernkwaliteiten ze bezitten en hoe ze deze willen en kunnen inzetten voor zichzelf en de wereld om hen heen. Daarmee lever ik een bijdrage aan een maatschappij en het bedrijfsleven gebaseerd op liefde, vertrouwen en onbegrensde mogelijkheden.

Op dit moment combineer ik drie ‘dingen’: HR support (www.hrsupportvanellen.nl), Yoga (o.a. http://www.yogasite.nl) en Loopbaancoaching (under construction).

Voor de loopbaancoaching wat extra toelichting. Samen met een vriendin/ex-collega ben ik bezig om van mijn eigen loopbaanveranderingstraject een concept te maken. Begin 2012 is onze website live en gaan we officieel van start. Het traject is niet gericht op het vinden van een andere baan, die beter bij je past, maar brengt je terug naar de kern. Jouw kern, namelijk je levensmissie. We helpen deelnemers om die missie te vinden, maar ook om die missie concreet te maken in een actieplan en in te passen in je leven. Het traject bestaat uit (creatieve) opdrachten, coachingsgesprekken en inspiratiesessies. Ook besteden we aandacht aan vitaliteit (voeding, yoga, lifestyle). Hieronder een klein stukje tekst over ons uitgangspunt:

 “Als ik later groot ben, wil ik … worden!”
Is de baan die je nu hebt, het antwoord op deze vraag? Is het leven dat je leidt, ook het leven dat je voor je zag, tijdens het dagdromen dat je als kind deed? Als ik later groot ben, wil ik schrijfster, lerares, topsportster en actrice worden en ook nog de hongerige kindjes in Afrika helpen! Dat ik na mijn afstuderen koos voor een fulltime baan bij een ‘corporate’ bedrijf, klinkt niet helemaal logisch in dit kader. Maar ik dacht dat het zo hoorde en was inmiddels zo geconditioneerd dat ik geen andere manieren zag.

Jarenlang begreep ik maar niet, waarom ik me toch zo onrustig voelde. Ik probeerde de onrust op te lossen, door mijn aandacht in mijn loopbaan continu te richten op de volgende stap en ‘iets anders doen’. Maar echte stappen zetten, durfde ik niet. Ik wist zogenaamd niet wat ik wilde en al helemaal niet hoe ik daar moest komen. En zo stopte ik mijn onrust in de doofpot, bij de dromen uit mijn kinderjaren. En werd ik langzaamaan steeds chagrijniger van binnen. Tot ik eind 2010 op een punt was aangekomen dat ik niet anders kon, dan mezelf onder ogen komen. En mezelf eindelijk de vraag durfde te stellen: waar ben ik in hemelsnaam mee bezig en is dat hetgene waar ik mijn leven aan wil besteden? Stilstaan bij die vraag was het begin van de verandering.”

In het coachingstraject gaan we je niet helpen bij het vinden van een nieuwe baan. Wel begeleiden we je op jouw weg naar een werksituatie die écht bij jou en in jouw leven past. We geloven namelijk dat werk pas voldoening geeft als het past in jouw levensmissie. En zolang je niet weet wat die missie is, is een nieuwe baan meestal maar een tijdelijk lapmiddel. En daar geloven we dan weer niet in.

De alinea over de onrust greep me erg aan. Ook ik durf nog geen echte stappen te zetten. Ook ik gebruik de diverse projecten die ik doe als een lapmiddel om mezelf gelukkig te voelen. En iedere keer blijkt dat het niet te zijn. En blijft ik onrustig en zoek verder. De vraag: ‘is dit waar ik mijn leven aan wil besteden?’ heb ik jarenlang met succes voor me uitgeschoven. Maar nu, in dit bijzondere blog-jaar, komt deze vraag zeker wekelijks in een blog naar voren. En moet ik eraan geloven. Tenminste, als ik echt echt gelukkig wil zijn. Zo voelt dat althans.

De laatste paar weken kwam ik een paar keer een artikel tegen over stilte, over naar binnen keren. Naar de stilte gaan in jezelf, om daar te horen wat het is en wie je bent. Want alles zit al in je. Maar ik ben bang om mezelf tegen te komen. Om erachter te komen wat er moet veranderen om volledig mezelf te zijn. Bang voor de consequenties die het zal brengen. Bang dat het me niet zal lukken. En blijf ik in mijn veilige haven die niet meer bij me past.

Maar ergens weet ik ook hoe sterk en krachtig ik kan zijn. Als ik afgelopen jaren bekijk, dan weet ik hoeveel ik aan kan. En moet ik daar echt stappen in gaan zetten. Want ook ik word langzaam aan chagerijnig van binnen, en ik wil het niet. Ik heb zo’n ander beeld van hoe het leven moet zijn, daar moet ik me aan vasthouden. Ik wil leven zoals ik het voel. En mijn eigen slogan ‘Via rust en ruimte naar groots en meeslepend’ aangevuld met de slogan van Ellen: ‘Liefde, passie en groei Voor jezelf Voor de wereld’ ga ik daarbij gebruiken. 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s