Dag 280: Ellen Boswinkel (www.ellenboswinkelcoaching.nl)


 

‘Energie stroomt daar waar de aandacht naar toe gaat.’

 

Voordat Ellen Boswinkel in 2009 haar eigen coachingspraktijk startte, is zij 25 jaar werkzaam geweest binnen verschillende organisaties.  Daar heeft zij ervaring opgedaan met het begeleiden van mensen en professionals in verschillende levensfasen. Haar passie is het in beweging brengen van mensen. Ze vindt het belangrijk dat mensen hun mogelijkheden ontdekken om optimaal van hun kwaliteiten en het leven te kunnen genieten. Haar kracht is het verbinden van mensen met hun eigen drijfveren. En het verbinden van mensen met elkaar. Ellen staat voor ontwikkeling met passie en haar werk is echt haar hobby.

Vanuit haar coachingspraktijk “Ellen Boswinkel Coaching”, coacht en traint Ellen mensen en organisaties op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, samenwerking en communicatie. Door het beste uit jezelf en organisaties te halen, lever je een positieve bijdrage aan gezondheid, welzijn en betere resultaten. Met haar enthousiasme weet Ellen mensen en teams in beweging te krijgen. Ellen maakt daarbij gebruik van onderstaande technieken.

NLP
In alles wat Ellen doet maakt zij gebruik van de snelwerkende en krachtige NLP technieken. Dit omdat NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) een zeer effectieve methode is voor het werken aan inzicht, verandering en communicatie. NLP gaat over het bewust worden van onbewuste processen waardoor veranderen gemakkelijk wordt.

NLP is een model voor training, coaching en communicatieverbetering en is ontwikkeld rond 1970. Het  gaat in op de vraag: “Hóe iemand doet wat hij doet”.  NLP gaat ervan uit dat we  beschikken over alle hulpbronnen die we nodig hebben om te bereiken wat we willen. Het stelt de ervaringen van mensen centraal; mensen hebben gewoontes en gedrag ontwikkeld op basis van hun ervaringen. De manier waarop we iets waarnemen – horen, voelen, ruiken, proeven, zien – is heel verschillend. NLP gaat uit van respect voor ieders model van de wereld.  In communicatie bestaat geen mislukking, alleen feedback.

Systemisch werk
Wij leven als mensen in sociale verbanden, ook wel ‘systemen’ genoemd: familie, werkkring, geloofsgemeenschap, enzovoort. Deze systemen dragen een eigen geschiedenis met zich mee en hebben veelal onbewust een sterke invloed op ons in ons dagelijks leven. Mensen kunnen zich in een systeem vrij en verbonden voelen maar ook gevangen en verstrikt.

Door samen te kijken naar de systemen waarvan men deel uit maakt, kan er inzicht ontstaan in de problemen die in het ‘nu’ worden ervaren. Systemisch coachen biedt de mogelijkheid tot nieuwe keuzes en groei.

Mooi dat ik vandaag Ellen Boswinkel op de blog heb. Dat wist ik vantevoren niet. Ik bepaal altijd ter plekke welke Ellen ik beschrijf, naar mate van waar ik op dat moment het meeste gevoel bij heb. Vandaag had ik een vriendin op bezoek, en wij hadden een nogal diep gesprek. Geen vervelend gesprek, maar een gesprek over onze onzekerheden en hoe we met bepaalde dingen omgaan. Over onze kinderen en waar sommige gedragselementen toch vandaan komen.

En dan lees ik over het systemisch werk van Ellen en combineer ik dat met mijn gesprek van vanmorgen. Dan zie ik hoe verstrikt ik soms kan zitten in gezin en familie. En hoe moeilijk het is om daar inzicht in te krijgen. Door erover te praten zoals vanmorgen kwamen er wel heel wat eye-openers voorbij (zowel voor mij als voor mijn vriendin), en dat is geweldig. Ik heb het meteen opgeschreven, want ik kan er iets mee.

Ook NLP lijkt mij een interessant vakgebied. Ik heb er vaak aan gedacht er iets over te lezen, maar dat is er eigenlijk nog nooit van gekomen. Waarom weet ik niet, maar bij NLP heb ik altijd de associatie ‘rationeel, niet inspirerend’. Ik weet er waarschijnlijk gewoon niet genoeg van, want als ik de beschrijving hierboven lees, dan zie ik dat het voor mij best weleens een heel effectief middel kan zijn om verder te komen dan ik nu ben. Toch eens boeken over lezen.

Mooi werk wat Ellen doet, heel interessant. Al met al voor mij dus een hele inspirerende en leerzame zaterdag!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s