Dag 279: Ellen Dekkers


‘Als je de wijnmakers ontmoet en je staat op de bodem waar de druiven groeien, dan komt wijn pas écht tot leven.’ Gun jezelf die ontdekkingen en ga samen met Ellen Dekkers op wijnreis!

Ellen Dekker is vinoloog, vaste wijnschrijfster in het culi blad Delicious en het gezicht van de Wijnacademie als cursusleidster van de Vinologen opleiding. Ze is dynamisch, origineel en spiritueel en gaat regelmatig op wijnreis met wijnliefhebbers. Dat is haar lust en haar leven. Haar laatste wijnreis was in de Penedès, vlakbij Barcelona. Zij en haar gasten verbleven in een biohotel met eigen moestuin in een landelijke setting. De Penedès is bekend om zijn cava’s, de Spaanse mousserende wijn.

Een toepasselijke blog om op vrijdagmiddag te schrijven, want na een dag hard werken verlang ik al naar een lekker droog wit wijntje. Maar die moet nog even wachten, want de zaken gaan voor het meisje, maar als de blog erop staat is het weekend en kan de kurk eraf.

Kurk ja. Deze wijn heeft nog een kurk. We hebben namelijk laatstelijk onze garage opgeruimd en daar kwam nog een volledig gevuld wijnrek tevoorschijn. Omdat er zoveel zooi in de garage stond, hadden wij niet in de gaten hoeveel flessen wijn er stonden, en kochten we vrolijk iedere week weer nieuwe. Maar het wijnrek, die eigenlijk ook nog heel erg leuk is om te zien, hebben we inmiddels een mooie plek in de keuken gegeven, en ik heb nu de belofte met mezelf dat ik eerst dat rek leegdrink voordat er iets nieuws in huis komt. Dus vandaar dat we nu een heel verschillend assortiment hebben liggen en ik iedere keer benieuwd ben welke smaak ik nu weer zal krijgen. Vandeweek heb ik de ‘Andes Peaks’ geopend, een Chileense Chardonnay uit 2004. Verrukkelijk, ik kan niet anders zeggen. Ik geniet echt bij ieder glas.

Als ik de artikelen lees van Ellen in Delicious, dan zie ik hoe ze geniet. Geniet van het leven, geniet van haar werk. Ze stuurde ook een enthousiaste mail toen ik haar vroeg of ze mee wilde werken. ‘Hoe kan ik zo’n verzoek nou weigeren!’ was haar reactie. Onderaan haar mail stond een mooie spreuk: ‘Ik streef naar 100 % goed (niet perfect)’.  Mooi is dat, want goed is goed genoeg. (en daar kan ik nog van leren….)

Op de website van ‘By the Grape’ kwam ik wat columns tegen van Ellen. Zij heeft hierin wijnadvies gegeven per sterrenbeeld. Daar hou ik altijd erg van, dus ik zocht mijn persoonlijke wijnadvies op. Kloppend hoor! Kijk op http://m.bythegrape.com/columnisten/10/5967 voor je eigen sterrenbeeld-wijnadvies.

En als je Ellen in actie wilt zien, hier nog een fimpje: http://www.youtube.com/watch?v=N8miOrMh2kg

En nu ga ik aan de wijn. Proost!

 

Tweelingwijn (21 mei – 20 jun)
Een Tweeling legt graag contacten, wil communiceren, is gek op informatie. Tweelingen kunnen praten en drinken tegelijk. Met een bord op schoot voor de buis naar het nieuws kijken is niet ongewoon voor een Tweeling.  Bij deze spraakzame, leergierige en veelzijdige persoon past een wijn met een leuk verhaal.
Complexe wijnen zijn niet aan hen besteed. Zij drinken net zo graag makkelijke wijnen bij een aangeklede borrel of buffet. Urenlang stilzitten aan tafel, daar houdt een Tweeling niet echt van. Die wil het liefst bewegen. 
Rosé of soepel rood zijn echte Tweeling-wijnen. Mits ze een leuk verhaal hebben. Die van Domaine de Marotte, van de Nederlandse familie Van Dijkman bijvoorbeeld. Een rosé van mourvèdre, barstensvol rood fruit, met een klein vetje en wat kruiderij. De ideale wijn op een verjaardag waar de Tweeling deze samen met vrienden in de tuin met plezier zal drinken. Kijk op de www.marottevins.com voor het verhaal.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s