Dag 276: Ellen van den Berg-de Niet (www.deschortenprinses.nl)


Ellen van den Berg kreeg 1,5 jaar geleden een dubbele longontsteking, waardoor ze in het ziekenhuis terecht kwam. In deze periode ging ze nadenken over haar leven.  Ze wilde al tijden iets voor zichzelf beginnen, maar durfde dat eigenlijk nooit. Maar nu ze had meegemaakt hoe het leven ineens kan veranderen, dacht ze: ‘niet geschoten is altijd mis’. Na veel nadenken is het idee van De Schortenprinses ontstaan.

Na onderzoek en proefjes is Ellen met haar website gestart. Ze heeft al eens 10 schorten voor de dames van www.taartentijd.nl  gemaakt. Nu is ze bezig met Studio Velvet in Utrecht. De schorten van Ellen zijn daar aanwezig zodat cursisten ze kunnen kopen en misschien mag zij 30 schorten voor haar maken met haar logo erop. Een hele mooie klus!

 

 

 

 

 

Op de website van Ellen kun je deze leuke kinderschorten kopen. Allerlei kleuren, prints en maten zijn leverbaar. Laat de kinderen helpen met koken zonder vies te worden. Ook knutselen zoals verven, kleien en plakken wordt extra leuk met deze schortjes. 
Een origineel kado voor creatieve kinderen.

Omdat ik af en toe creatief moet zijn in het zoeken naar nieuwe Ellens, bedacht ik me vorige week dat ik de meest gebruikte achternamen van Nederland eens ging proberen. Ik googelde Ellen Jansen, Ellen de Vries en Ellen van den Berg. Daar kwamen weer heel wat leuke Ellens naar voren, onder andere een met een website De Schortenprinses. Dit trok mijn aandacht. Een website met allemaal schattige kinderschortjes, ideaal voor gebruik bij het knutselen en (als je durft…) koken met je kind.

Bij mij thuis zouden deze schortjes zeker gebruikt kunnen worden. Met name koken is erg in trek. En aangezien ik alleen maar jongens heb, stimuleer ik het ook! Dat is namelijk leuk voor hun vriendin later…. Of misschien kan ik nog een chef-kok creeren, zodat ik later in zijn 3-sterren restaurant kan eten. Aan de Chef’s Table!

Kleien is bij mijn mannen ook favoriet. Bij mij iets minder, moet ik eerlijk zeggen. Met name het opruimen ervan vind ik vervelend, maar dat kan ook komen doordat ik dat meestal alleen doe… Pedagogisch onverantwoord, ik weet het. En die geur van de klei vind ik ook al vreselijk. Ik las laatst iets over klei met aromatische geur, en een speciale kneedbaarheid, waar kinderen rustig van zouden worden. Ik heb het artikel uitgescheurd om eens een potje te bestellen. Misschien ga ik het dan ook nog leuk vinden.

Tja, ik kan er niets aan doen, ik ben niet zo’n knutselmoeder. Mijn jongens vinden het wel leuk hoor. De laatste weken zijn ze heel druk met boeken maken, papieren aan elkaar te plakken of te nieten en ingewikkelde vormen te knippen. En kleurplaten he, mijn printer maakt echt overuren! 

Tijdens het schrijven van deze blog merk ik dat die schortjes bij ons wel nodig zijn! Misschien moet ik er toch maar een paar bestellen. Lopen ze er in ieder geval heel leuk bij tijdens het knutselen!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s