Dag 272: Ellen V (http://lerenlevenmetellen.wordpress.com)


Vandaag heb ik weer een gastblogger. Een hele bijzondere, haar blog ‘Leren leven met Ellen’ beschrijft hoe zij moet omgaan met pijnen, depressies en medicijnen. Ik kreeg van haar een hele mooie uitgebreide mail, die ik graag wil plaatsen.

Hi Ellen,

Ik vind je project heel bijzonder. En ook elke dag schrijven, wauw, het zou me niet eens lukken denk ik. Knap!

Ik ben 38, heb geen kinderen en ik studeer momenteel Toegepaste Psychologie aan een Hogeschool in Antwerpen. Ik hoop binnen twee jaar mijn diploma te behalen.

Ik heb altijd als administratief medewerkster gewerkt, maar dit was niet zo met mijn volle zin. Omdat ik geen diploma had, werd ik door de VDAB een beetje getypecast als administratieve kracht. Ik merkte in bedrijven dat ik te veel verantwoordelijkheidsgevoel had en vooral veel te kritisch ben om ‘volgzaam’ te zijn en ‘orders uit te voeren’. Mijn bazen vonden me niet altijd even tof 😉 (Ik zou graag ooit mijn eigen baas zijn…). Mijn laatste baas wou mijn contract niet verlengen omdat hij vond dat ik niet binnen het bedrijf paste. Hij zei: ‘jij zit hier te verdorren, jij moet iets anders gaan doen’.

Op dat bedrijf (eigenlijk een overheidsdienst) ontdekte ik dat ik in aanmerking kon komen om te studeren met behoud van mijn uitkering en dus ben ik voor mijn grote droom gegaan. Ik heb tegen die baas gezegd: als ik ooit mijn diploma haal, kom ik persoonlijk naar hier en trakteer ik je op een pint. En ik ben ook heel erg van plan me daaraan te houden 🙂

Ik ben hoogbegaafd, en als hoogbegaafde loop ik nog steeds tegen heel wat dingen aan waar ik ooit hoop uit te geraken. Als ik eruit geraakt ben, wil ik er een boek over schrijven. Over hoe het is om op te groeien als hoogbegaafde, je eeuwig een ‘rariteit’ te voelen, je anders-zijn als een ernstig tekort te zien, je eeuwig dom te voelen omdat je het altijd te ver zoekt of op andere ideeën komt dan de gemiddelde mens. Toen ontdekte ik op mijn 32ste dat uitgerekend ik, die mezelf altijd zo dom voelt en beseft hoeveel dingen in de wereld ik niet weet en nog zou willen weten, hoogbegaafd ben.

Ik wil ook anders kunnen omgaan met mijn fibromyalgie. Fibromyalgie betekent letterlijk: pijn in bindweefsel en spieren. Fibromyalgie wordt ook wel ‘weke delen reuma’ genoemd. Het komt voor bij ongeveer twee op de honderd volwassenen, vooral bij vrouwen. Ik probeer de klachten op een aanvaardbaar niveau houden door de zware opstoten leren te voorkomen door te leren wat uitlokkende factoren zijn. Vooral leren ontstressen. Daar ben ik volop mee bezig en ik vind dit een heel boeiend traject.

Ik lees erg graag, schrijf graag, heb graag diepgaande contacten met mensen (heb een gruwelijke hekel aan oppervlakkigheid en middelmatigheid), ik wandel graag, hou erg van de natuur en dieren en hoop ooit te emigreren naar een minder dichtbevolkt land. Ik hou wel van fotografie, Zweeds, Welsh, muziek beluisteren met voorkeur voor Marillion, Dead Can Dance en vele anderen. Qua films ben ik verslaafd aan Jane Austen verfilmingen en aan detective- en politieseries, met voorkeur voor de Britse en de Scandinavische.

Groetjes,

Ellen

Wat ik zo mooi vond was de opmerking van de laatste baas van Ellen: ‘ik geef je geen contract, want jij zit hier maar te verdorren’. Hij heeft dus heel goed naar Ellen gekeken, en gezien hoe ze is. In feite heeft hij Ellen een kans gegeven om datgene te doen wat beter bij haar past. Ik vind het erg goed van haar dat ze een studie is gaan doen, waarmee ze haar honger naar kennis kan stillen en wellicht ook met haar pijnen en depressies kan leren omgaan.

De blog van Ellen vond ik heel indringend. Haar persoonlijk verhaal aan mij ook. Ik vond het zo mooi dat ze dat zo met mij wilde delen. Het feit dat je moet leven met zoveel pijnen, lijkt me heel erg moeilijk. Ook het hoogbegaafd zijn lijkt me niet makkelijk. Je staat toch ergens een beetje buiten de maatschappij. Mensen begrijpen je niet, of jij begrijpt de mensen niet. Het feit dat Ellen hierover een blog is begonnen, heeft waarschijnlijk de reden dat ze het van zich af kan schrijven. Dat helpt mij in ieder geval wel altijd heel erg.

Ellen ik wens je veel sterkte in je leven, en veel succes met je studie. En ook hoop ik dat je boek er ooit gaat komen!

Advertenties

2 thoughts on “Dag 272: Ellen V (http://lerenlevenmetellen.wordpress.com)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s