Dag 270: Ellen van Herk (http://ellenvanherk.wordpress.com)


Ellen van Herk heeft haar eigen tekstbureau. Als tekstschrijver en PR-adviseur helpt zij instellingen en (startende) zzp-ers de gewenste doelgroep te bereiken door middel van pakkende teksten en creatieve PR.

Ellen schrijft en redigeert webteksten
-brochures, artikelen, reportages en interviews, nieuwsbrieven en persberichten. Ze denkt graag mee

 over de online en offline mogelijkheden om de gewenste doelgroep beter te bereiken. Hierin zijn allerlei varianten mogelijk: van schrijven en uitvoeren van een meerjarig PR-plan tot beheer van zakelijke twitteraccounts of advies over de stijl en inhoud van een website of brochure.

Recente opdrachten:

– Opzetten en verzorgen van social media (Twitter, facebook) voor een museum.
– Schrijven van brochure en webteksten voor een ICTbedrijf, een Bed & Breakfast, een band, een bedrijf in creatieve workshops en een fietstaxibedrijf.
– Redigeren van brochures voor twee therapeuten.
– Opzetten en begeleiden van een leeskring voor een middelgrote bibliotheek.
– Schrijven en uitvoeren van een PR-plan voor een kunstenaarsvereniging.
– Verzorgen van workshops en lessen, onder andere ‘Lespakket Beperkingen’ op diverse basisscholen.

Ellen is ook organisator van de Open Coffees in Vianen. Inspirerende donderdag- en vrijdagochtenbijeenkomsten voor ondernemers en mensen die meer uit het leven willen halen.

Ook is zij vrijwilliger bij Dagactiviteitencentrum Syndion, waar zij cliënten van de zorggroep begeleidt bij hun wekelijkse zwemactiviteit en cliënten van de kantinegroep helpt met het voorbereiden en vervaardigen van lunchgerechten.

Als slechtziend fotograaf heeft Ellen letterlijk een andere kijk op de wereld. Ze probeert haar werkelijkheid -en vooral dat wat haar opvalt en boeit- te vangen in beelden. Deze foto’s zijn te zien op http//ellenvanherk.wordpress.com op de Instagrampagina (ellenpix). Zie hieronder wat Ellen over zichzelf schrijft op haar foto site:

‘Leuk dat je mijn fotosite bezoekt. Graag vertel ik je wat meer over mijzelf als fotograaf ‘met bijzonder perspectief’.

Misschien weet je dat ik slechtziend ben. Ik heb sinds mijn geboorte een oogafwijking die achromatopsie heet. Dit betekent in mijn geval dat ik helaas maar weinig kleuren zie, veel last heb van het licht en erg wazig zie (alsof je door een beslagen ruit kijkt). Ik heb een zicht van ongeveer 10%, wat in de praktijk betekent dat datgene wat voor jullie vanaf een meter scherp te zien is (bijvoorbeeld de foto’s hier aan de muur), voor mij pas op een afstand van 10 centimeter duidelijk is. Dit neemt niet weg dat ik erg veel plezier beleef aan kijken en een enorme detailfreak ben.

 

 

 

 

 

Mijn motto is dan ook: 10% zicht, 100% kijkplezier. Ik kan me verbazen over de schoonheid van een mooie lijn, een onverwachte spiegeling of een vale kleur, die met een andere lichtval zomaar kan veranderen. Sinds een jaar leg ik mooie details uit mijn dagelijks leven vast met de camera en IPhone. Om er zelf nog eens van te kunnen genieten, maar ook om mijn wereld en dat wat mij opvalt te delen met anderen, zoals nu, hier in het atelier.’

 

Ellen is ongelooflijk actief (heerlijk!!): eigen tekstbureau, organiseren van de Open Coffee bijeenkomsten en ook nog het vrijwilligerswerk. Maar toen ik las over haar fotografie site, en ik daar ging kijken, toen werd ik pas echt enthousiast! Wat een geweldige foto’s en wat een kracht heeft Ellen gemaakt van het nadeel dat ze zo slecht ziet!

Ik heb niet de afwijking van Ellen, maar ik weet wel wat het is om slecht te zien. Ik draag lenzen en mijn ene oog is -4 en de ander -6. Als ik ‘s morgens wakker wordt, zet ik eerst mijn bril op voordat ik uit bed stap. Ik vind het heel erg eng om mijn ogen te laten laseren, maar ik denk er steeds sterker aan om het te doen. Ik krijg meer last van lenzen dragen en het lijkt me heerlijk om ‘s morgens mijn ogen open te doen en dan direct scherp te kunnen zien.

Maar als ik dan lees hoe Ellen met haar 10% zicht tegen de dingen aankijkt, dan vind ik dat weer zo’n omdenken! Op de foto’s zie ik dat ze de dingen van heel dichtbij fotografeert. Haar slechte zicht dwingt haar daartoe, maar het lijkt alsof het gewoon voor de foto zo bedoeld is.  Geweldig hoe ze dit heeft neergezet.

Ellen heeft een eigen uitspraak: ‘10% zicht, 100% kijkplezier’ en maakt daarmee van haar nadeel een voordeel. Ze heeft mij geleerd dat als ik maar 10% van iets heb, ik er toch 100% uit kan halen. Als ik er maar positief in sta. Deze uitspraak zal ik niet snel vergeten!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s