Dag 263: Ellen Voncken


Ik vind het ongelooflijk hoeveel talentenjachten er op televisie zijn geweest en nog steeds zijn. Vandaag bedacht ik me dat ik me niet kan herinneren dat daar een Ellen tussen zit. Dus heb ik gezocht op YouTube, en jawel: Ellen Voncken deed in 2010 mee aan Popstars. Zie hier haar schitterende auditie, en commentaar van de jury:

http://www.youtube.com/watch?v=wrVQftq4BI8&feature=relmfu

Ik vind het ontzettend knap als je meedoet met zo’n talentenjacht, want ik zou het zo eng vinden! Ook al maak ik makkelijk contact met mensen en hoor ik vaak dat ‘er echt iemand binnenkomt’ als ik ergens kom, toch ben ik over mezelf en over mijn talenten cq kwaliteiten vaak erg onzeker. Ik kan echter goed doen alsof, dus ten opzichte van anderen weet ik het te verbloemen. Maar ik voel me niet altijd prettig, als ik bijvoorbeeld iets moet zeggen in het openbaar. Dan kan ik zo nerveus en onzeker worden, dat ik de helft vergeet, of een totaal ander verhaal vertel dan dat ik in gedachten had.

En nu heb ik toegezegd dat ik eind deze maand meewerk aan een avond waarop ik een presentatie geef. Een eigen verhaal vertel. Zo eigen mogelijk. Ik heb erin toegestemd, omdat ik meteen inzag dat dit verzoek niet voor niets kwam. Hier kan ik van leren. En ik heb al leuke dingen bedacht, want ik wil graag dat het een inspirerend verhaal wordt voor de toehoorder, maar ook dat er gelachen kan worden. En op papier is het al een leuk stuk. Maar ik realiseer me ook dat, zeker bij gebruik van humor, ik er echt vol voor moet gaan. Want als ik een grap heb bedacht, maar die eigenlijk niet echt durf te vertellen, dan komt die grap niet over. Dus die presentatie moet ik vol overgave, diep en breed brengen.

En ik weet niet of ik dat durf.

Maar ik ga het wel doen.

In de periode van Popstars en Idols was het leukste om te lachen om de audities die volledig de mist in gingen. Om te lachen om het commentaar van de juryleden. Maar toch ben ik blij dat nu bij The Voice of Holland dat anders gaat. Dat de jury eerlijk is en dat het er niet om gaat om de kandidaat af te kraken. Dus ik hoop over een paar weken toehoorders te hebben in de stijl van The Voice. En dat de stoelen dan allemaal voor mij draaien.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s