Dag 261: Ellen Vunderink (www.ellenvunderink.nl)


Avalon is Ellen Vunderink. Alweer 10 jaar heeft Ellen haar eigen praktijk. Ze is de trotse moeder van een dochter en drie zonen.

Toen Ellen jong was, deed zij aan yoga, en mediteerde ze regelmatig. Ze is opgegroeid met esoterie en spiritualiteit, en heeft tot haar dertigste veel workshops en trainingen op dit gebied gedaan.

Vervolgens heeft zij jarenlang in het bedrijfsleven gewerkt. Hoewel zij dat met veel plezier deed, heeft Ellen ruim tien jaar geleden het roer omgegooid. Ze herinnert zich het moment dat ze wist dat ze een andere bijdrage aan de wereld wilde geven, heel helder.

Ellen is de basisopleiding aan de Academie voor Haptonomie gaan doen, en trainingen tot mediator. Een aantal jaren is zij als mediator werkzaam geweest. Vervolgens heeft zij Holos, Academie voor Massagetherapie, afgerond. Het begeleiden van mensen in hun persoonlijke ontwikkeling, is haar grootste kracht. Ellen doe dit op twee manieren. De ene weg is de spirituele weg, de andere is de weg van haptonomie en massagetherapie. Ellen heeft hiervoor een aparte website: www.haptonomiemassagetherapie.nl

De drijfveer op haar persoonlijke pad was altijd, en is nog steeds, dat Ellen echt wil zijn, echt zichzelf wil zijn, te midden van de wereld waarin ze leeft en met respect voor alles om haar heen. Puur Ellen.

Leven vanuit vertrouwen, Leven zonder angst
De rode draad in alle workshops, meditatie avonden en consulten die Ellen geeft is ‘liefde integreren in het dagelijks leven’.Liefde zou een werkwoord moeten zijn, want liefde is een beweging van geven en ontvangen. Als je liefde geeft, kun je ook liefde ontvangen, als je liefde kunt ontvangen, kun je ook liefde geven.

Liefde integreren in het dagelijks leven is eigenlijk ‘liefde zijn’. Liefde integreren is leven vanuit vertrouwen. Angst laten varen, en geen controle meer willen hebben.

Dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Je kunt pas ‘liefde zijn’ als je jezelf helemaal accepteert en respecteert zoals je bent, met je vreugde, je zorgen, je zelfvertrouwen, je gulheid, je valse trots, je innerlijk weten, je ego, je gevoelens van minderwaardigheid, je vriendschap, je woede, je optimisme, je liefde, je jaloezie, je angsten, je geluk… met alles dat je bent.

Of zoals in de P’taah tapes geschreven staat: ‘… Wat kan ik je vertellen over liefde? Ik kan je vertellen dat je, zonder liefde, alleen vecht om te overleven. Met liefde worden jullie grote, creatieve meesters, die het Al Wat Is aan allen om jullie heen reflecteren. Maar zie je, het gaat niet om het lief hebben van anderen, het gaat erom je zelf lief te hebben. …’

Als je kiest voor Avalon, ga je op zoek naar de blokkades die jou ervan weerhouden te leven vanuit je hart. Je doet meditaties en oefeningen die gericht zijn op het zuiveren van mentale, emotionele, fysieke en energetische blokkades. Daarnaast krijg je activeringen die inzicht geven en een impuls tot ontwikkeling en verandering. Ellen werkt met energie, die helpt om verandering en ontwikkeling te realiseren. Het is energie die steunt om liefde te integreren in je dagelijks leven. De intensiteit van haar werkwijze maakt dat de veranderingen blijvend zijn.

Als je je bewust bent van je gevoelens en patronen, als je weet, hoe je in je vel zit, dan wordt het leven een stuk gemakkelijker, en mooier! Je gaat meer en meer jezelf accepteren zoals je bent, en accepteren dat het leven is, zoals het is. Die acceptatie maakt dat je vrijheid en ruimte krijgt om werkelijk jezelf te zijn.

Als je verandering wilt, oude patronen wilt doorbreken, en persoonlijk sterker wilt worden, dan ben je bij Ellen aan het goede adres.

Sinds een half jaar ben ik door een vriendin geinteresseerd geraakt in de Maya Wijsheid. Een wijsheid voor je levenspad. Zij had een workshop gevolgd bij Elvira van Rijn, en heeft daarna naar mijn levenspad gekeken. Het was bijzonder te zien hoeveel dingen er klopten. En dan krijg ik deze Ellen op mijn pad. Die als rode draad heeft ‘liefde integreren in het leven’. En laat dat volgens de Maya nou ook mijn rode draad zijn. Dan denk ik: ‘dit moet zo zijn’.

De tekst op de website van Ellen greep me ontzettend aan. Het accepteren van mezelf is iets wat ik moeilijk vind, wat ik eng vind. Ik blijf om de hete brij heen draaien. Ik durf de echte kern niet aan te snijden, bang voor alles wat eruit komt. Bang voor mijn eigen kracht, bang voor de consequenties die het met zich mee zal brengen. Ik blijf op mijn plek – lekker veilig – en probeer met het oppoetsen van de buitenkant er iedere keer weer iets van te maken. Maar het is altijd maar tijdelijk. Want zolang ik het allerdiepste van binnen laat zoals het is, zal alles wat ik er bovenop zet uiteindelijk omvallen. Want de basis is er niet.

Ik blijf me echter wel ontwikkelen. Door deze blogs, door verschillende workshops en door veel te lezen. Ik hoop dat ik ooit het lef heb om mezelf te accepteren zoals ik ben. De drijfveer van Ellen, is ook mijn drijfveer. Ik wil echt zijn, authentiek zijn, te midden van de wereld waarin ik leef, met respect voor alles om me heen. Puur Ellen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s