Dag 254: Ellen de Jong (www.triggerfilm.nl)


WIE TRIGGERT, ZET IETS IN GANG. WEKT INTERESSE, BEWEEGT

TriggerFilm maakt bedrijfsfilms en (product)promotiefilms, congresimpressies, voorlichtingsfilms en televisieproducties. En meer dan dat. TriggerFilm is sterk op inhoud. Bij TriggerFilm krijg je altijd een origineel beeldverhaal in dienst van De Boodschap. Ze adviseren kleine en grote ondernemers over slimme inzet van video marketingtools op sociale media. Met grote, en met kleine budgetten. Specialismes: duurzaamheid, innovatie en nieuwe milieutechnologie, productie en coaching bij productie korte (budget)webfilms.

Ellen schrijft al professioneel vanaf haar 19e, toen werd zij journalist bij een krant. Daarvoor heeft ze een Schoevers (directie)secretaresse opleiding gedaan, nadat ze uitgeloot werd bij de toenmalige School voor Journalistiek. Toen dat na haar Schoevers-jaar weer gebeurde, is zij begonnen bij een krant als leerling-journalist. Daarna heeft ze in verschillende journalistieke functies gewerkt bij radio en tv, en zich voornamelijk bemoeid met politiek. Van 1986 tot 1992 had Ellen een persbureau in politiek Den Haag. Dat was een eigen bedrijf dat ze oprichtte samen met een vriend, dat o.a. producties maakte voor regionale en landelijke omroepen. Ze schreven ook verhalen voor kranten en het ANP. Daarna werkte Ellen als programmamaker/journalist voor Omroep Gelderland in Arnhem.

Sinds 2006 is Ellen zelfstandig filmmaker bij TriggerFiilm. Het bedrijf adviseert ook bedrijven en instellingen over videomarketing en sociale media. Daarnaast is ze begonnen met het ontwikkelen van informatiesites en marketing. Ook is ze sinds kort actief in D66.

Ellen kent bijna iedereen, en anders wil ze je graag leren kennen. Ze is diepgaand geïnteresseerd in mensen en dieren. Dol op techniek, high tech, de digitale wereld, wetenschap, film kijken, ondernemende mensen en netwerken. Bijzondere interesse in seo en duurzame (milieu- en energie)innovaties. Ze probeert tussen alles door te fietsen, te cruisen op de motor en Android-apps te maken.

Ik ben heel blij dat ik deze Ellen heb leren ‘kennen’! Ik leer van haar verhaal en vond het ontzettend leuk om de films te bekijken die ze heeft gemaakt. Ik kreeg een hele leuke mail van haar, waarin overeenkomsten tussen ons naar boven komen. Het feit dat ook zij Schoevers heeft gedaan, het feit dat zij zelf schrijft en ook eigenlijk heel graag wat persoonlijker wil bloggen. Ze schreef: ‘Ik vind ’t heel goed van je dat je met deze blog begonnen bent! Het levert je vast veel op!’

Maar zoals ik inmiddels van mezelf weet, ben ik snel onder de indruk van anderen. Altijd is een ander beter, mooier, slimmer. Het lukt me steeds beter om van dit gevoel af te komen, iedere keer als ik dat gevoel heb vraag ik mezelf af waarom. Ik wil mezelf namelijk niet meer neerhalen of de mindere voelen, dat is helemaal niet goed voor mezelf.

Als ik de site van Ellen bekijk en als ik over haar lees, dan zie ik een hele sterke persoonlijkheid, met een hele eigen mening. Iemand die durft te staan voor waar ze in gelooft en niet bang is om dat uit te dragen. En dat wil ik ook zo graag durven. Nu denk ik vaak dat ik na Schoevers ook een andere kant op had moeten gaan, omdat dat me beter had gepast. Hoewel ik daar toen misschien gewoon niet aan toe was.

Ik heb de laatste jaren een hele persoonlijke ontwikkeling doorgemaakt. Ik zie steeds meer wat mijn eigen pad is, ik kom steeds meer voor mezelf op, ik durf steeds vaker mijn eigen mening te geven en vol te houden. En het bloggen over alle Ellens helpt mij daar ook enorm bij.

Het is natuurlijk niet voor niks dat ik Ellen de Jong tegenkom. 

Advertenties

2 thoughts on “Dag 254: Ellen de Jong (www.triggerfilm.nl)

  1. Dag Ellen, wat veel aardige complimenten :-). Dat is heel leuk. Ik vind je initiatief trouwens ook erg positief en intrigerend. Ik wens je toe dat ’t je helpt om inderdaad je persoonlijke mening te vormen, uit te dragen en te toetsen aan die van anderen. Zo kun je op een heel onverwachte manier nieuwe mensen leren kennen, die goed bij je passen. En dingen ervaren, die je anders niet zou ervaren. (Ben inmiddels m’n blog begonnen: http://www.geennieuwsisooknieuws.nl en ga schrijven over jouw 365-dagen-project :-)) Hartelijk groet, en succes!

    • Ellen, dank je wel voor je reactie. Ben meteen naar je nieuwe blog gaan kijken: heel leuk, die ga ik in de gaten houden. Super als je mijn project een keer vermeldt!
      Mooi ook dat je over jezelf bij de blogs schreef: ‘dat wat ik echt leuk vind, wordt steeds minder naarmate ik ouder word.’ Dat is mooi geschreven, om zo gaandeweg het leven te filteren wat er echt belangrijk is. Vind ik een goed vooruitzicht…
      Groet, Ellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s