Dag 246: Ellen de Jong (www.selknowledgesupport.com)


Na het VWO en 2 jaar Rechtwetenschappen aan de Erasmus Universiteit, heeft Ellen na werktijd de opleiding management assistente, (inclusief Nima-A) bij Schoevers opleidingen met succes afgerond. Na een aantal verschillende secretariële banen, is zij de uitdaging aangegaan bij de multinational Center Parcs, waar zij ook de samenwerking met Linda en Saskia startte. De eerste 5 jaar in de functie van management assistent van de Chief Operations Officer, lid van de Raad van Bestuur en de laatste 5 jaar werkzaam als management assistent van de Chief Development Officer, lid van de Supervisory board.

In 2011 is Ellen met veel enthousiasme gestart met S.E.L. Knowledge & Support, samen met Saskia en Linda. Na jaren in het centrum van Rotterdam te hebben gewoond, woont zij nu sinds een paar jaar met haar man en dochter in Capelle aan den IJssel. Ellen heeft een sterk sociaal gevoel en staat het liefst tussen de mensen. Ze heeft een positieve levenshouding en is te typeren als hartelijk, vriendelijk en relativerend. Ze wordt vaak in een chaotische omgeving als rots in de branding gezien met haar gelijkmatige karakter.  Ook in haar vrije tijd is zij graag omringd door familie en vrienden en gaat dan uit eten, bezoekt een concert en theater of vindt ontspanning in een goed boek.

Virtuele assistentie – Het nieuwe werken
S.E.L. Knowledge & Support biedtondersteuning voor bedrijven.  Alle secretariële en projectmatige / administratieve werkzaamheden nemen zij uit handen, zodat u zich dan kan richten op de core business. Zij werken vanuit eigen kantoor met alle nodige faciliteiten om de klant van dienst te kunnen zijn.De taken en hoeveelheid te werken uren wordt in overleg geregeld.

Herkent u zich in het volgende?

Het gaat allemaal erg goed met uw bedrijf. Er komen steeds meer opdrachten binnen.

Wanneer u meer tijd zou hebben, kunt u meer klanten helpen en u concentreren op de kerntaken binnen uw bedrijf?

U bent net begonnen als startende ondernemer en u kunt wel wat assisentie gebruiken.

Voor een fulltime kracht heeft u nog geen financiële middelen, maar enige uren ondersteuning zou u best kunnen gebruiken en betalen?

Geeft uw huidige assistent signalen af dat de werkdruk te hoog is in bepaalde periodes en dat hij/zij wel extra hulp zou kunnen gebruiken, bijvoorbeeld het regelen van een event of complexe business trips.

Blijven bij u die (kleine) tijdrovende klussen ook liggen? Bijvoorbeeld uw jaarlijkse kilometerregistratie voor uw leaseauto, het opzetten/bijwerken van het archief of documentendatabase, offertes nabellen en moeten die toch gedaan worden?

Komt u ‘handen’ tekort, maar wilt u in deze tijden van crisis geen vaste krachten in dienst nemen?

S.E.L. Knowledge & Support kan u dan van dienst zijn. Dit kan op basis van uurtje factuurtje, een urenabonnement of op Projectbasis.

Ik was een paar weken geleden bij de opening van een nieuwe locatie met flexibele werkplekken in Barendrecht. Ik zou namelijk prettig vinden als ik een inspirerende plek kan hebben om mijn boek te kunnen schrijven. Nu was deze plek het niet helemaal, deze was met name gericht op ondernemers die ook graag hun contacten willen verbreden, en dat is niet waar ik op dit moment naar op zoek ben. Wel zag ik op een van de werkkamers de visitekaartjes liggen van een bedrijf wat daar sinds kort ruimte huurt, en een van de werknemers heette Ellen. Ik kon dus niet anders dan dit kaartje meenemen….

Thuis gekomen heb ik het bedrijf opgezocht en Ellen de Jong gemaild. Het bleek dat zij, samen met twee collega’s, eenzelfde bedrijf heeft als ik. Een bedrijf voor secretariele dienstverlening. Uit alle werkzaamheden die ik op de website zag, kun je opmaken hoeveel ervaring de dames met z’n drieen hebben. En als ik dan zie welke werkzaamheden ze leveren, krijg ik toch ook wel weer een beetje het gevoel van: leuk! Zal ik dat ook weer gaan oppakken?

Op dit moment neem ik geen nieuwe secretariaatsklusssen aan, omdat ik zo graag mijn boek wil afmaken en uitgeven. Dat is nu echt prioriteit 1. En als het af is, dan moet ik eerlijk zeggen dat ik even niet weet wat ik dan zal gaan doen. Maar daar ga ik nu nog niet teveel over nadenken, want als ik nu al een plan B ga maken, dan ben ik er zeker van dat mijn plan A (het boek) niet helemaal mijn focus meer is. Dus pas als het boek af is, ga ik nieuwe plannen maken. En wie weet wordt dat de uitbouw van Zo-Efficient, wie weet wordt het wat anders. Wie weet kan ik iets met al die Ellens, of ga ik met een van de Ellens iets doen. Dit project is tenslotte voor mij een groot succes aan het worden. En ik vind het grappig om te zien hoe ik toch iedere keer weer aan mijn Ellens kom. Zeker ook nu weer: ik ging voor een werkplek en kwam thuis met een Ellen!

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s