Dag 245: Ellen Sevenhuijsen (www.elitemodel.nl)


Do you want to become an Elite Model?

If you are between the age of 14 and 22 and you are at least 1.73, please submit your photos and personal details in the registration form. Professional photos are not necessary; a Polaroid, snapshot or digital picture is fine. Include at least one close-up of your face and one full length shot. You will be contacted within 2 weeks if there is any interest. No further discussion will be held once our decision has been made.

Tijdens de Castingdag in Almere staan er wederom lange rijen met prachtige modellen in spé.

Om 12 uur stipt gaat de inschrijf balie open, de lange rij is bijna niet meer te overzien. Geduldig wachten de meiden op hun beurt, eerst inschrijven, dan meten en in de line-up voor de catwalk. Groepjes van 8 tegelijk gaan de catwalk op, de jury is geconcentreerd en de presentatrice maakt met ieder model een gezellig praatje, even draaien, haren uit het gezicht en de jury heeft het gezien. Aan het einde van iedere ronde een kort overleg en de meiden die door zijn worden bekend gemaakt. De gelukkige(n) worden nog even gefeliciteerd door onze knappe Jeffrey en begeleid naar de fotografe. Er zijn in Almere 57 meisjes doorgegaan die kans maken op een plaats in de halve finale.

Foto’s van deze zenuwslopende dag vind je op facebook:
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.513567065335645.140887.137960076229681&type=3

Ook is er een filmpje van de halve finale te zien.

http://www.youtube.com/watch?v=A0QW9EsLS_k&list=UUe0fQI1HNWBs5oSViS2eKjA

 

Ellen Sevenhuijsen
Height 179cm; Bust 81cm; Waist 64cm; Dress 36 EU; Hips 89 cm; Shoe 39 EU; Hair Blonde; Eyes Blue.

Dit is hoe ze op de website van Elite Models staat genoemd. Als ik even verder google kom ik op Fashion Spot die schrijft: ‘Here’s another promising newcomer from The Netherlands’. En als ik Ellen check op Twitter zie ik dat ze onder andere wordt gevolgd door de topmodellen Doutzen Kroes en Yfke Sturm. En als ik haar zie op de foto zie ik een hele natuurlijke, hele mooie vrouw.

Ik kon over Ellen persoonlijk echter heel weinig vinden op internet. Toch wilde ik haar graag in mijn blog hebben, want de wereld van de mode en de modellen intrigeert me heel erg. Ik ben zelf ook ooit bij Elite Models geweest om foto’s te laten maken, ik was eind twintig, wist niet wat ik aan moest met mijn relatie en mijn werk en ik dacht: ‘als ik nou lekker geld ga verdienen als model, dan hoef ik me daar geen zorgen om te maken en heb ik veel vrijheid’. Toen ik bij Elite binnenkwam voelde ik me echter erg geintimideerd door de omgeving en de mensen en tijdens de fotoshoot voelde ik al aan dat het niets voor mij was. Een leuke ervaring, maar daar bleef het bij. Waarschijnlijk was de onzekerheid die ik op dat moment in mijn lijf meedroeg zichtbaar, want ik ben nooit gebeld om een opdracht te doen.

Ook al ken ik de modellenwereld niet, als ik erover lees dan heb ik veel bewondering voor de meiden die het doen. Het lijkt me een harde wereld met veel jaloezie, en als je je staande kunt houden tussen zoveel mooie meiden dan moet je wel echt zelfvertrouwen hebben. Iemand als Doutzen Kroes lijkt mij een goed voorbeeld: een hele mooie vrouw die in haar kracht staat omdat ze uitgaat van zichzelf. En zichzelf niet continu vergelijkt met een ander. Misschien is dat wel de truc in het leven: uitgaan van je eigen kracht en niet vergelijken met een ander.

Ik vind het Ellen ontzettend mooi en ik hoop echt dat we veel van haar gaan horen. Als ik de foto’s zo zie, dan denk ik dat ze een grote kans maakt. Ik ga opletten in de bladen!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s