Dag 239: Ellen Laman (www.leezieliving.nl / www.studiostempel.com )


Studio Stempel wordt gerund door Ellen Laman. Zij is 44 jaar en moeder van twee tieners. Al weer heel wat jaren geleden is Ellen gestopt met werken en sindsdien is zij alleen maar creatief bezig geweest.

Naast haar andere website http://www.leezieliving.nl is Ellen sinds kort bevangen door het stempelvirus. Na heel wat speurwerk heeft zij een methode gevonden om zelf stempels te maken. Ze krijgt daarop zo veel leuke reacties dat ze langzaam aan ook voor anderen aan de slag is gegaan. Niets is zo leuk om een kaartje met je eigen stempel aan je creaties te hangen. Dat is echt de finishing touch.
Studio Stempel heeft sinds kort ook een eigen collectie. Heb je een webshop waar deze stempels fantastisch bij zouden passen, mail dan naar studiostempel@gmail.com

 

 

 

 

 

LeezieLiving
Lili Borrenbergs en Ellen Laman zijn het creatieve brein achter Leezie Living. Het is eigenlijk spontaan ontstaan toen zij elkaar zo’n acht jaar geleden tegenkwamen op een naaicursus. 
Ze waren altijd allebei apart van elkaar creatief bezig tot ze ontdekten dat ze dezelfde smaak en ideeën hadden. Van het een kwam het ander en voor ze het wisten, waren e samen aan het ontwerpen. Er zat totaal geen lijn in, maar dat kwam omdat ze zoveel dingen leuk vonden.

Gaandeweg is er toch wel een soort van collectie ontstaan. Eigenlijk maken ze het hele jaar door van alles en dan aan het eind van het jaar is bijna alles verkocht via braderieën en Kerstmarkten. Maar omdat Ellen en Lili zo vaak de vraag kregen “Hebben jullie geen website?” en zij zo vaak antwoordden “Nee, maar daar zijn wij wel mee bezig”, hebben ze de stoute schoenen eindelijk aangetrokken en een website gemaakt.

Van alles wat je op de website ziet, is er maar eentje van. Leuk voor jullie, omdat je dan origineel bent, maar ook voor hen, want dan kunnen ze iedere keer iets anders maken. En daar houden ze van.

LeezieLiving
Eerst begonnen ze met wollen kussens, toen wollen plaids. Daarna de wollen vaasjes en wollen harten. 
Borduurwerkjes, ook leuk om iets mee te doen. Fantastische kussens hebben ze ervan gemaakt.
PTT post zakken veranderden ze in de leukste shoppers en kussens.

Uren zijn ze er zoet mee. Welke dekens gaan we met elkaar combineren, welke kleur lockrand, dat kantje of dat bandje. Maar het resultaat is er dan uiteindelijk ook naar.

LeeziKids
Bijvoorbeeld voor ons zelf ontworpen Placemaatje. 
Aan de ene kant een placemat en aan de andere kant 
een schoolbord waarop je kind zijn/haar creativiteit 
kwijt kan. Schoonmaken met een vochtig doekje 
waarna het eindeloos kan worden gebruikt. Handig voor thuis maar zeker handig in het restaurant. Makkelijk mee te nemen door de hengsels waardoor 
het een tasje wordt. Met krijtzakje voorop.

En heb je een feestje, hang dan onze vrolijke vlaggenlijn
met schoolbordstof op. Voor iedere verjaardag kun je 
jouw persoonlijke boodschap hierop kwijt. Haar accessoires zoals roosjes, rozen, gardenia, cirkels, maar ook haarbanden.

LeezieJewels
Verwen jezelf met een paar mooie oorbellen. Alle steentjes die zijn gebruikt, zijn half edelstenen of zoetwater pareltjes. De oorhangertjes hebben een 14 karaats gouden laagje en het gouddraad is gemaakt van gevuld goud.

Geweldig hoe creatief deze sites eruit zien. Ik krijg ook meteen zin om aan de gang te gaan. Niet met het knutselwerk, want daar ben ik niet erg goed in, maar ik krijg wel meteen inspiratie voor mijn huis. Bij Ellen krijg ik een beeld van een fijn licht huis, waar ze overdag, als haar kinderen naar school zijn, heerlijk haar creativiteit z’n gang laat gaan. En als er dan zulke mooie dingen uitkomen zoals de stempels, de kussen, de oorbellen, wauw. Dat is echt zo mooi. Zeker als ik naar de stempels kijk, die zijn zo helder en ‘schoon’. Dan heb ik zin om mijn huis ook lekker schoon en helder te maken. Alle rommel eruit, alle ramen open, alle energie laten stromen. 

Ik werk nu ook veel thuis, omdat ik mijn boek aan het afschrijven ben. Ik merk ook erg dat als het huis vol ligt met rommel, dat ik me niet kan concentreren. De energie stroomt niet in huis, waardoor ik met schrijven ook blokkeer. Dat klinkt misschien allemaal een beetje vaag, maar het is wel zo. Dus ga ik weg. Ik ga ergens anders schrijven. Eigenlijk vind ik dat jammer, want ik heb wel een fijn huis. Maar ergens blokkeert het mijn energie en creativiteit. Dus daar ga ik binnenkort eens mee aan de gang. 

Voor nu zou ik zeggen: kijk eens op de sites van Ellen: ze zijn niet om over te schrijven, maar om naar te kijken (en te kopen…)

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s