Dag 238: Ellen Craamer (www.ellencraamer.nl)


Na 15 jaar met veel plezier gewerkt te hebben bij een van de vooraanstaande galeries in de Amsterdamse Spiegelstraat, heeft Ellen Craamer zich gevestigd als zelfstandig kunstbemiddelaar.
Nogmaals wil zij de vele goede relaties en vooral ook de talloze beeldend kunstenaars met wie zij al die jaren zo plezierig heeft samengewerkt, bedanken in de wetenschap dat onze paden zich nog vaak zullen kruisen. Ellen werkt met de galerie nog regelmatig samen op de grote nationale en internationale kunstbeurzen. Echter haar bezigheden voor de grootste theateronderneming van ons land nemen zoveel van haar tijd in beslag, dat haar vertrek voor de hand lag.

In de afgelopen jaren heeft Ellen de kunstcollectie voor de musicals the Phantom of the Opera, Miss Saigon en Elisabeth in het Fortis Circustheater samengesteld. Ook voor het nieuwe Utrechtse Beatrixtheater, waar met zoveel succes de musical Chicago speelde, bracht zij de spraakmakende kunstverzameling bijeen.

Door de bezoeken aan de ateliers van beeldend kunstenaars door het hele land, blijft Ellen bijzonder goed op de hoogte van de actuele ontwikkelingen. Het persoonlijke contact stelt haar ook in staat een ideale bemiddelaar te zijn tussen kunstenaar en klant. Dat dat ook door de schilders en beeldhouwers op prijs wordt gesteld mag blijken uit het prachtige tekeningetje dat Corneille van haar maakte. Waar zij erg trots op is.

 

Kunstbemiddeling zorgt voor een optimaal contact tussen klant en kunstenaar.
 In de praktijk komt het neer op:

  • Samenstellen kunstcollectie voor bedrijven, theaters en kantoren
  • Bemiddelen tussen kunstenaar en particulier verzamelaar
  • Aan- en verkoop van kunstwerken
  • Realiseren van opdrachten aan kunstenaars
  • Promotie van kunstenaars, bemiddelen bij exposities
  • Adviseren bij plaatsing beeldhouwwerken en ophangen schilderijen
  • Zoeken van passende geschenken bij jubilea, herdenkingen, andere festiviteiten
  • Ontwikkelen van internetsites voor kunstenaars, toegang en plaatsing op het net via onze eigen server

Naast het samenstellen van kunstcollecties voor bedrijven en particulieren is Ellen ook te benaderen voor bemiddeling bij aankoop of het laten
vervaardigen van monumentale werken, prijzen/awards, speciale cadeaux
of relatiegeschenken.

‘Hartelijk welkom in dit domein voor mensen met een goede smaak.’

Zo begint de website van Ellen. Geweldig vind ik dat, dat je zo voor je eigen product en/of bedrijf kan staan. Alleen dan kun je zoiets zeggen, dan zit je helemaal op je plek.

Ik heb het geloof ik al eens eerder geschreven, maar ik zou zo graag ook iets tastbaars willen hebben. Een product om in handen te kunnen houden, te kunnen verkopen. Geen dienstverlening meer, maar iets van jezelf om te kunnen laten zien. Daarom verheug ik me erop om straks mijn boek in handen te houden. Echt iets zelf gemaakt.

Ik loop er echter steeds tegenaan dat ik iedere keer weer voor dienstverlening wordt gevraagd. Natuulijk omdat ik dat al zo lang doe, maar ook omdat ik er gewoon goed in ben. Ik ben een dienstverlenend persoon, ik maak makkelijk contact, ik ben iemand waar mensen graag mee om gaan, ik ben vaak een verbindende factor. En ook al zou ik zelf graag weleens anders willen, ik moet ook inzien dat ik van deze talenten gebruik moet maken. En dit wellicht moet gaan combineren met een product. Eigenlijk dus zoals Ellen: zij heeft het samenstellen van collecties als dienstverlening, en verkoopt de kunstwerken die je letterlijk kunt laten zien. Zij is een spin in het web tussen de kunstenaars en de theaters, de verbindende factor. Maar de koopt zelf in, dus zelfstandig bepalen. Het is iets wat mij erg aanspreekt en aan het denken zet.

De strekking van het beroep van Ellen komt op mijn wensenlijstje. Ik voel dat het een stap in de goede richting is.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s