Dag 237: Ellen Janssen (www.reflexzonetherapie-ellenjanssen.nl)


 

Na vele jaren gewerkt te hebben in het Bank- en Verzekeringswezen en Ellen steeds meer interesse kreeg in de mens en gezondheid, is zij bij de Haagse Academie voor Natuurgeneeswijzen de 4-jarige HBO-beroepsopleiding voor Reflexzonetherapie gaan volgen. Ellen heeft deze na 4 jaar met succes afgerond en daarna is zij een eigen praktijk gestart. Ze werkt zowel thuis in de praktijk als bij bedrijven op locatie.

Reflexologie betekent letterlijk weerspiegeling.
Het gehele lichaam weerspiegelt zich onder andere op de voeten, de handen en de oren.

Op handen, voeten en oren bevinden zich zogenaamde reflexzones, die corresponderen met alle organen en delen van het lichaam. Wanneer je ziek of gespannen bent, worden deze punten gevoelig en soms pijnlijk. Door het masseren van de reflexzones wordt invloed uitgeoefend op de lichaamsdelen en organen die met de reflexzones in verbinding staan.

Reflexzonetherapie binnen bedrijven.

Reflexzonetherapie is een doeltreffende behandelwijze bij het terugdringen, maar ook bij het voorkomen van ziekteverzuim.
Denk aan stressklachten, klachten van arm, nek, schouder (KANS-klachten) en rugklachten. Ook kan reflexzonemassage worden ingezet bij reïntegratie van medewerkers. Reflexzonemassage is ontspannend, rustgevend en gezond. Bij de Gemeente Zoetermeer heeft Ellen ervaring opgedaan met de behandeling van werkgerelateerde klachten met o.a. als specialisatie KANS klachten (Klachten van Arm, Nek en Schouder).
De reflexzonemassages passen volledig in het investeren in de gezondheid en welzijn van de medewerkers.

In Denemarken wordt reflexzonetherapie binnen bedrijven en gemeentelijke organisaties al jarenlang met succes ingezet bij het terugdringen van het ziekteverzuim.
Uit diverse onderzoeken blijkt ook dat hiermee de werktevredenheid van de werknemer wordt verhoogd.

Sinds kort kunnen bedrijven reflexzonemassage inzetten om ziekteverzuim te voorkomen en terug te dringen. De Vereniging van Nederlandse Reflexzone Therapeuten (VNRT) heeft met de belastingdienst overeenstemming bereikt om reflexzonemassage, onder bepaalde voorwaarden, te zien als vrije arboverstrekking.
Dit is een landelijk geldend besluit. Zeker in tijden waarin fors bezuinigd moet worden, is dit goed nieuws. Het is tenslotte in ieders belang dat werknemers gezond en gemotiveerd aan het werk blijven.

Wat een mooie zin: ‘Reflexologie betekent letterlijk weerspiegeling’. Juist het afgelopen jaar ben ik zoveel bezig met spiegelen, mezelf naar anderen en ook het spiegelen met mijn kinderen. Zij houden mij iedere dag weer een spiegel voor. Dat ik in mijn eigen lijf ook een weerspiegeling heb, daar ben ik me niet van bewust geweest. Terwijl ik reflexologie al meerdere malen heb ervaren, van voetreflexologie tot rug en nekmassage met reflexpunten. Sommige punten doen bij mij enorm veel pijn, en mijn masseuse vertelt mij dan altijd haarfijn bij welk deel dat punt hoort in mijn lijf. En dat is toch vaak heel confronterend.

 

Nu ik die laatste zin opschrijf vraag ik me af waarom ik het zo confronterend vind. In ieder geval omdat er zoveel waarheid in zit. Bijvoorbeeld een punt op mijn heup doet veel pijn, het is het punt van mijn galblaas. En ik heb fysiek gezien geen last van mijn galblaas, maar gal spuwen is wel iets wat dan naar voren komt. Want dat kan ik niet goed. Maar waarom ik het eigenlijk nog meer confronterend vind, is het volgende. Ik ga ongeveer eens in de twee maanden naar deze masseuse, die mij deze punten laat voelen. En iedere keer heb ik op dezelfde punten weer vreselijke pijn, en komen dezelfde dingen naar voren. Ik vraag me werkelijk af: waarom doe ik er niets mee? Hoever moet het komen voordat ik echt keuzes voor mezelf maak.

Poe. Het klinkt zwaar, maar zo voel ik me niet hoor. Maar de gedachten die ik net kreeg zijn wel heel confronterend en echt en daar wil ik iets mee. Misschien moet ik eerst eens eerlijk naar mezelf kijken om te zien wat ik dan zo graag wil. Wellicht dat ik dan kan zien welke kant ik op moet en welke consequenties dat heeft. Want dat het consequenties gaat krijgen, daar ben ik inmiddels wel achter. Maar ik geloof inmiddels ook dat dat niet erg is. Want dat mag. 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s