Dag 235: Ellen Lamberts


Vandaag weer een gastblogger.

Hallo Ellen,

Wat een eer en wat leuk om bij jouw 365 Ellens te mogen horen. Ik volg je nu al een tijdje via twitter en vind het erg leuk om te zien hoeveel verschillende vrouwen met bijzondere beroepen er mee doen. En wat een werk om het allemaal uit te zoeken. Het grappige is dat ik ongeveer 3 maanden geleden de film Julie & Julia heb gezien. Een vriendin is er helemaal weg van en vertelde me dat ik hem moest zien. Ik had namelijk gezegd geen fan te zijn van Meryl Streep. Ik vond het een mooie film en inderdaad deed Meryl Streep het erg goed.

Ik heb geen eigen website. En of ik nu heel spannende dingen te melden heb betwijfel ik. Ik ben in 1961 geboren in Almelo en na de havo ben ik in Deventer de Bibliotheek en Documentatie academie gaan volgen. In 1981 kreeg ik een baan bij de Openbare bibliotheek in Almelo. Ik werkte daar al vanaf mijn 15e als zaterdag- en vakantiehulp.

En, heel saai, maar ik werk daar nog steeds met erg veel plezier. Het fijne in de bibliotheekwereld is dat er heel veel verschillende functies bestaan. Ik ben begonnen om naar verpleegtehuizen etc te gaan. Een mooie manier om levenslessen te krijgen en de betrekkelijkheid van veel dingen in te zien.

Daarna ben ik lang filiaalhoofd geweest. In 1996 ben ik de exposities gaan verzorgen waardoor mijn interesse in kunst en cultuur nog verder werd geactiveerd. Veel leuke dingen gedaan met erg diverse contacten en op dat moment ben ik bij de atelier- en theaterroute terecht gekomen. Het laatste weekend van september met diverse culturele activiteiten in Almelo. Dit is ondertussen ook een beetje vrijwilligerswerk geworden. In 2006 werd ik sectorhoofd van de afdeling educatie, communicatie en activiteiten binnen de bibliotheek. Ik organiseer de literaire salon, lezingen, cursussen etc.

Ik ben niet getrouwd en heb ook geen kinderen. Na het overlijden van mijn ouders ben ik in mijn ouderlijk huis gaan wonen. Ik heb de hele boel verbouwd en heb nu een fijn huis met een grote tuin dicht bij het centrum.

Hobby’s: fietsen, lezen (natuurlijk), RPM, tuinieren, uitgaan (eten, drinken etc maar ook film en schouwburg), kleding maken (in de jaren 90 opleiding tot coupeuse gevolgd als hobby) en handwerken (breien, vilten etc) en boetseren.

Groeten en veel succes met je project,

Ellen Lamberts

Als ik zulke mails ontvang, dan zie ik weer hoeveel ik breng bij mensen. Dat ze mij volgen, dat ze mij zaken uit hun persoonlijke leven vertellen. Ik geniet daar echt enorm van. Ellen zegt zelf ‘ik weet niet of ik wel spannende dingen te vermelden heb’ en ‘beetje saai dat ik nog steeds bij mijn eerste baan werk’. Ik zie eerder dat Ellen gewoon helemaal op haar plek zit. Ze houdt ontzettend van haar werk, en haalt daar iedere keer weer uitdaging uit door nieuwe projecten op te zetten. Het werk wat ze doet spreekt mij aan, ook ik hou erg van lezen en bibliotheken en het organiseren van divese lezingen, cursussen en exposities is natuurlijk hartstikke leuk!

Ik vind het ook mooi om te zien dat Ellen in haar ouderlijk huis is gaan wonen. Een paar jaar geleden hebben mijn ouders hun huis verkocht. Ik heb het daar heel moeilijk mee gehad, want ik heb daar mijn hele leven gewoond, en ik vond het helemaal niet passen dat daar andere mensen in kwamen te wonen. Ik heb zeker overwogen om het te kopen, ik zou daar echt heel graag de rest van mijn leven hebben willen wonen.  Maar het kwam financieel niet uit en ook in de huidige levensfase niet. Toch als ik nu weer het verhaal van Ellen lees, vind ik het heel erg dat ik destijds niet die stap heb gemaakt. Maar wie weet, ooit, in de toekomst, als dat huis weer te koop komt, krijg ik wellicht nog een kans.

Ik wil Ellen bedanken voor haar verhaal en voor haar rust die ze op mij overbrengt.  

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s