Dag 232: Ellen Platen (www.stromen.eu)


Stromen is een praktijk voor een ieder die met beide benen op de grond staat maar ook breder durft te kijken. Voor wie verder wil, maar om de een of andere reden op dit moment tegen iets aanloopt waardoor dat niet lukt. Of voor wie gewoon even behoefte heeft aan een luisterend oor. Stromen is er ook voor bedrijven. Voor het bedrijf in zijn geheel, voor de onderdelen ervan en ook voor de werknemers. Stromen kan uitkomst bieden als het even niet lekker loopt.

Ellen Platen is op 28 januari 1967 om 20.10 uur in Rotterdam geboren. Volgens de westerse astrologie is zij dus een Waterman, volgens de chinese een Vuur-Paard en volgens de Mayakalender een Blauwe Adelaar (levenspad Gele Mens). Maar hoe het ook zij, zij is een mens onder de mensen en niets menselijks is haar vreemd.

Voor zover zij terug kan gaan in haar herinnering, is vanaf haar 9de jaar ‘spiritualiteit’ af en aan een bewust onderdeel van haar leven geweest.
Toch heeft zij in eerste instantie voor een ander pad gekozen. Na haar VWO-opleiding is zij rechten gaan studeren in Rotterdam. Met een onderbreking van een jaar waarin zij in Boston (US) als au-pair heeft geleefd en gewerkt, heeft zij deze studie voltooid en is ze in 1992 afgestudeerd. Al tijdens de laatste fase van haar studie is zij full-time gaan werken. In eerste instantie gedurende bijna 6 jaar voor een tweetal semi-overheidsinstellingen en vervolgens 12½ jaar als adviseur en leidinggevende in het bedrijfsleven.

In 2006 kwam haar leven in een stroomversnelling en is zij zich nog veel bewuster geworden van de rol die het spirituele in haar leven speelt. Langzamerhand werd haar duidelijk wat haar levensdoel is en dat ze duidelijke keuzes moest maken om dat doel te bereiken. Dat ging niet bepaald zonder slag of stoot. Maar op oudejaarsdag 2008 wist zij ineens 100% zeker wat haar te doen stond. Ze besloot op die dag niet langer te luisteren naar al die stemmetjes in haar, die zo hun best deden om haar op het pad te houden waarop zij zo lang had gelopen. Vanaf dat moment wilde zij uitsluitend nog haar hart volgen en voortaan met de (levensenergie) stroom meegaan in plaats van er nog langer tegenin te zwemmen. ‘Doen wat er gedaan moet worden’, opstaan en gaan… met als doel verbinding. Dat is wat Ellen drijft en zij zegt zelf: het is werken, maar het werkt. Oftewel het stroomt…

In 2009 is Ellen gestopt met het werk wat zij op dat moment deed en in de periode erna is zij gedurende 1½ jaar beheerder/bewoner geweest van Centrum OostRaven, een centrum voor persoonlijke ontwikkeling in Epe. Daar werd haar nog duidelijker wat ze wilde. Na haar terugkeer naar Barendrecht, is zij hier per 1 augustus 2011 haar eigen praktijk voor energetische therapie, counseling en ondersteuning gestart.

In de afgelopen jaren heeft Ellen enerzijds de benodigde opleidingen gevolgd en anderzijds zelf veel behandelingen ondergaan en workshops gevolgd zodat zij beide kanten van de medaille – die van behandelaar en behandelde – goed kent. Ze kan bij de behandeling en begeleiding dan ook putten uit een breed arsenaal van technieken en methoden.

Ellen biedt in haar praktijk o.a. het volgende aan: energetische therapie, counselling, ondersteuning, sprituele therapie, (familie)opstellingen, reiki en reiki talk. Kijk op haar website voor uitleg over deze behandelingen.

Al vanaf de eerste alinea, vanaf het benoemen van de Maya-kalender voelde ik me ontzettend betrokken bij dit verhaal van Ellen. Een vriendin van mij heeft ook mijn astrologie van de Maya berekend en het was zo kloppend dat ik nu ook sterk nadenk over een workshop Maya-kalender. En het leven omgooien naar datgene wat bij haar past (notabene op oudjaarsdag, de dag waarop ik mijn blog begonnen ben), ook daar ben ik nu zo mee bezig. En dan woont ze ook nog praktisch bij mij om de hoek! Dit heeft zo moeten zijn, ik weet zeker dat ik haar een keer ga ontmoeten.

Maar hetgene wat ik het meest uit haar verhaal haalde, is dat zij – zoals vele anderen – haar echte eigen zelf in eerste instantie aan de kant heeft gezet en heeft gekozen voor een studie Rechten. Zeker in mijn blogs kom ik zoveel Ellens tegen die anders begonnen zijn, maar daarna het roer hebben omgegooid, en zijn gaan doen waarvoor ze hier zijn. Als je kind bent, dan weet je het precies wie je bent. Maar dan groei je op en uiteindelijk zie je dat velen toch eerst een rationele, ‘geaccepteerde’  studie gaan doen. Ik vraag me werkelijk af waarom. Komt dat door de reacties van de omgeving? Komt het doordat het als puber zijnde moeilijk is om een buitenbeentje te zijn, en kies je dus wat iedereen kiest? Komt het door je ouders, die je in een bepaalde richting duwen?

Als ik nu terug zou gaan in de tijd, en opnieuw zou kunnen kiezen met de kennis die ik nu heb, dan zou ik absoluut wat anders gaan doen. Maar terug in de tijd gaat niet, veranderen wel. En dat doe ik dus doe nu. Nu ik 40 ben. Maar ik zou zo graag mijn kinderen leren om zo op zichzelf te vertrouwen, dat zij al veel eerder in hun leven de keuze maken die bij HUN past en niet bij een ander. Zodat ze niet, zoals ik, er op latere leeftijd achter komen dat hetgene ze gekozen hebben, toch niet helemaal de juiste keuze was. 

Dat vind ik een mooi onderwerp om over na te denken. Misschien wil er iemand met me meedenken?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s