Dag 230: Ellen van Eldik (www.ellenvaneldik.nl)


Ellen van Eldik is kunstenaresse en op haar website is eigenlijk geen enkele informatie over haar zelf te vinden. Wel haar werk. Mooi werk.

Ellen maakt schilderijen, tekeningen, foto’s en wandschilderingen. In de laatste jaren heeft Ellen ook heel wat nevenactiviteiten gedaan, zoals gastdocent op de Rietveld Academie, Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem en Design Academy in Eindhoven. Daarnaast heeft ze in diverse commissie gezetten waar ze zich bezig hield met budgetten, fondsen en kunstprijzen. Ook heeft ze diverse tentoonstellingen samengesteld.

Ellen heeft een mooie uitspraak omtrent haar werk. Zoals je al hebt gezien, hebben haar foto’s, schilderijen en wandschilderingen allemaal te maken met bloemen en natuur. Erg grappig dat zij dan de uitspraak: ‘Niet iedereen heeft een tuin’ gebruikt. 

Ik vind de wandschilderingen erg bijzonder. Ik hou zelf altijd van groots en meeslepend, en dat is dit zeker. Het getuigt van lef om een wand helemaal vol te schilderen. Zowel voor de kunstenaar als voor de eigenaar van de muur.

Wij hebben een aantal jaren geleden ook een muur laten beschilderen op een van de kinderkamers. Wel een totaal andere schildering dan deze van Ellen, wij hadden een afbeelding uit de tekenfilm Jungle Book laten schilderen. In de hoek een grote boom met een paar apen erop en natuurlijk de slang Ka. Op de wand beer Balou die met Mowgli op zijn buik in het water zwemt. We hebben altijd zo’n plezier gehad van deze tekening, want zo’n hele muurschildering brengt zoveel sfeer in de kamer.

En dat is wat ik bij Ellen ook zie, haar werk geeft veel sfeer en haalt de natuur binnen. En daarmee is haar uitspraak helemaal waar. 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s