Dag 217: Ellen Aikema (www.ellenseason.nl)


Ellen Aikema is ontwerpster, getrouwd en moeder van 2 zoons. Zij kijkt  ’s morgens om 6 uur naar het ontwaken van de dag. Met een kop thee geniet zij van haar favoriete plek: de tuin. Het huis lijkt nog te slapen en zij voelt een ongekende rust. Dát is haar inspiratiebron. Haar hoofd is nog leeg en dat geeft alle ruimte voor nieuwe ideeën.

Onlangs zat Ellen in de tuin en vroeg zich af: “Waarom zet ik eigenlijk een plantenbak óp de parasolvoet? Waarom is er geen plantenbak die er helemaal overheen gezet kan worden?”

Direct nam zij haar schetsblok ter hand en ging aan de slag. Vervolgens maakte ze manlief wakker en toonde hem haar ontwerp. En zo zag de Parasol planter het levenslicht. Andere ontwerpen volgden al snel.

Bij Ellen Season draait alles om design en exclusiviteit, in combinatie met een uitnodigend en gezellige uitstraling. Echt Ellen.

Parasol Planter
De Parasol Planter is een fraaie, trendy plantenbak voor bloemen en planten die je om de parasolvoet plaatst. Zo verdwijnt de lelijke parasolvoet en verschijnt er een mooi, kleurrijk en rustig beeld.

De parasol planter is aan de onderzijde geopend waardoor het mogelijk is deze over een parasolvoet heen te plaatsen. In het midden van de Parasol Planter zit een opening. Zo kunt u uw parasol eenvoudig in de voet plaatsen, zonder de Parasol Planter te hoeven verwijderen.

De plantenbak van de Parasol Planter heeft een diepte van 17,5 cm en is dus eenvoudig te vullen met mooie, kleurrijke bloemen en planten. Dankzij een speciale bodem in de plantenbak wordt overtollig water snel en gemakkelijk afgevoerd.

Shell We Lounge
De Shell we lounge is een uniek ligbed van een zeer hoge kwaliteit. Het riante ligbed heeft de vorm van een schelp en kan eenvoudig worden gesloten, zodat de kussens droog opgeborgen worden. De Shell we lounge is in verschillende kleuren verkrijgbaar.

Bath and Sink Shell
De Bath en sink shell is het nieuwste ontwerp van Ellen Season. Het luxueuze bad brengt ongekende luxe en design naar de badkamer, zowel binnen als buiten.

Wauw, dit zijn toch te gekke producten? Deze wil je toch in de tuin of in je badkamer hebben staan? Ik zie mezelf helemaal liggen op het ligbed, met een boek, helemaal knus in de Schelp. Het bad wordt misschien een te grote verbouwing in huis, maar ik zie ‘m ook gewoon in de tuin staan. Een heerlijk bad om ‘s zomer de kinderen in te laten spelen, en dan ‘s avonds er zelf nog even in te zitten met glas wijn.  

Heerlijk ook om te lezen hoe deze producten bij Ellen zijn ontstaan. Het begon met haar passie De Tuin. Daarnaast had zij een vraag waarop ze zelf het antwoord kon geven. En dan heb je ineens een eigen product.

Ik zou in mijn leven ook zo graag 1 keer een ‘gat in de markt’ willen verzinnen. Zo’n product waarvan iedereen denkt: ‘dat IK daar niet op gekomen ben. Een product wat zo briljant is, dat iedereen het wil cq moet hebben. Dat iedereen zich afvraagt hoe je ooit zonder hebt gekund. Zo vaak heb ik zitten mijmeren over wat voor soort product dat zou moeten zijn, hoe ik dat in de markt zou moeten zetten, wie dat zou kopen. En natuurlijk ook hoe rijk ik ervan zou worden. Ik zag het al helemaal voor me: een productlancering op Twitter, gevolgd door interviews bij De Wereld Draait Door en Pauw en Witteman, rijen mensen voor de winkel om het eerste exemplaar te bemachtigen, een jaar later een remake met net weer dat extra snufje waardoor het weer een echte must-have wordt. De verkopen zijn sky high, zodat meerdere bedrijven bij me aankloppen om het concept te kopen. Na lang nadenken, het blijft tenslotte mijn product, uiteindelijk verkopen voor een paar miljoen, met recht op royalties. Het geld blijft binnenstromen…..

Moet ik wel eerst dat gat verzinnen.

Als ik de website van Ellen lees, dan zie ik dat dit product voortkwam uit een vraag. Uit een behoefte, een gemis. En dat is natuurlijk hoe veel producten ontstaan. En je moet open staan om deze behoeften op te pikken. Bijvoorbeeld als ik weer eens sokken kwijtraak in de was (om maar eens iets te noemen), dan moet ik dat niet voor lief nemen, maar dan moet ik mezelf afvragen: ‘Ik baal ervan dat ik iedere keer sokken kwijt ben. Hoe kan ik ervoor zorgen dat ik mijn sokken bij elkaar hou?’ Zo is namelijk de Sokkenclip ontstaan. Het is dus leren nadenken over de zaken waar ik tegenaan loop, en daar een oplossing voor bedenken.

Wat volgens mij ook werkt is met een aantal vriendinnen een avond brainstormen met een fles wijn op tafel. Misschien moet ik daar maar eens mee beginnen… 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s