Dag 216: Ellen Buijs (www.qube.nl)


Ellen Buijs werkt al bijna 14 jaar bij QUBE, en vervult daar de rol van Project Support. Ze werkt met veel plezier voor de organisatie. Samen met de collega’s van projectondersteuning zorgt zij voor een goede stroomlijning en soepel verloop van alle processen rondom een project. Ze heeft dan ook veel contact met haar collega’s, klanten en partners. Ook is zij verantwoordelijk voor onder meer de sportabonnementen, debiteurenbewaking, wagenpark, het contractmanagement en nog veel meer regelzaken.

QUBE is een moderne ICT en adviespartner die organisaties en hun mensen al ruim 20 jaar bij de hand neemt op weg naar slimmere manieren van werken. Veranderen is hun passie en het leveren van toegevoegde waarde dé drive. Interactie staat centraal bij de creatie van effectieve integrale bedrijfsoplossingen. Het doel: flexibel en sneller werken, betere resultaten, minder kosten en meer plezier.

INFRASTRUCTUUR
Onze omgeving wordt steeds meer beïnvloed door ICT. De aanwas van informatie groeit en netwerken worden steeds groter en zwaarder belast. Het is tijd om los te weken van traditionele systemen en ons te  bewegen in de digitale wereld. Daar waar alles en iedereen verbonden is. Een online infrastructuur, de motor van verandering, de verbindende factor.

ICT moet onzichtbaar zijn en 24 x 7 x 365 werken. Tijd en plaats onafhankelijk werken zonder zorgen. Systemen die continu in de gaten gehouden worden en problemen die opgelost zijn voordat jouw organisatie er iets van merkt. Onder hoge garanties van beschikbaarheid, veiligheid en prestaties van de bedrijfskritische netwerken en systemen. QUBE helpt bedrijven op het gebied van Internetverbinding, bedrijfsnetwerken, werkplekinrichting en systeembeheer.

INFORMATIESYSTEMEN
Software is gemeengoed geworden maar nog vaak strategisch bijzaak. Meerdere systemen worden in gebruik genomen zonder stil te staan bij het functionele doel en de eisen en wensen van de mensen die ermee werken. Dat kan bedrijven de kop kosten. Software ʻan sichʼ doet niets. Het delen van actuele kennis en informatie maakt het verschil.

Efficiënt werken in de digitale tijd is een grote uitdaging. ICT krijgt pas écht betekenis als processen goed op elkaar aansluiten, systemen consistent gebruikt worden en de organisatie van de juiste informatie voorziet op de momenten dat het nodig is. Pas dan ontstaat er échte meerwaarde. Meer werk verzetten in minder tijd, kosten besparen en de concurrentiekracht vergroten is een must om te blijven bestaan.

INNOVATIE
Het is de taak van elke ondernemer en manager om continu na te denken over hoe het bedrijf succesvol blijft. De overvloed aan informatie, hoge eisen die we stellen aan systemen en de toenemende behoefte aan flexibele manieren van werken, maken het steeds lastiger om overzicht te houden en de juiste verbanden te leggen.

Vernieuwen staat of valt met een visie, een goed concreet plan, voldoende tijd en de juiste middelen. Het creëren van draagvlak, de automatisering van werkprocessen, de ontwikkeling van toegevoegde waarde aan producten en diensten en het flexibel inrichten van de infrastructuur zijn enkele voorbeelden van de noodzakelijke veranderingen om als bedrijf succesvol te blijven. Daarom is QUBE ook werkzaam op het gebied van organisatieverandering, procesoptimalisatie, social media en technologiescan.

Allereerst vind ik het al geweldig om te zien dat Ellen al bijna 14 jaar bij QUBE werkt. Aangezien QUBE zo’n 20 jaar geleden is gestart, is zij ongeveer vanaf het begin betrokken geweest bij de organisatie. Het lijkt me heerlijk om het zo naar je zin te hebben, dat weggaan gewoon geen optie is. En hoe langer je in een bedrijf zit, hoe meer je weet van alles. Zeker in een ondersteunende functie is het erg plezierig als je al langer meedraait. Collega’s weten je dan op een gegeven moment te vinden, omdat ze doorhebben dat jij alles weet. Je bent op een gegeven moment echt de spil van de organisatie.

Een bedrijf gespecialiseerd in Slimmer Werken vind ik ook erg interessant. Want slimmer werken is een manier om meer te kunnen halen uit je bedrijf en uit je tijd. Mijns inziens gaat het er niet om dat je harder werkt, of langer, maar beter georganiseerd, efficienter. En dat is precies wat Qube aanbiedt.

Nu is het bedrijf QUBE gericht op de ICT, en daar valt denk ik in menig bedrijf een hele grote verbetering in te maken. ‘ICT moet onzichtbaar zijn en 24 x 7 x 365 werken. Tijd en plaats onafhankelijk werken zonder zorgen’. Dat is wat QUBE zegt en dat klinkt me als muziek in de oren. Zelfs voor een kleine ondernemer zoals ik geldt dat.

Ik kan echter ook nog een hele veranderslag maken als ik andere zaken efficienter inricht. Omdat ik veel vanuit huis werk, heb ik ook veel dingen rondom die me kunnen afleiden. En dan heb ik het niet over de berg was en een aanrecht vol vuile vaat, want die doen me niks. Ik laat me afleiden door social media zoals Twitter en Whatsapp, de mail, vriendinnen die bellen. Waardoor ik zo een paar uur per dag kwijt ben. Nu hou ik mezelf voor dat dat ook netwerken is, en het heeft zeker een functie om contacten goed te onderhouden. Maar het lukt me bijna niet om de afspraken die ik ‘s morgens met mezelf heb gemaakt, na te komen. Ik doe wel heel veel overdag, alleen niet datgene wat ik me had voorgenomen. Waardoor ik eind van de dag met een nog net zo vol to do lijstje in mijn hand zit, en ‘s avonds toch maar weer achter de pc kruip.

Dus naast dat ik nog wat kleine ICT zaken moet verbeteren (was allemaal piekfijn in orde toen ik met mijn bedrijf begon, maar dat is inmiddels ook vijf jaar geleden..) heb ik als doel me te leren focussen op het werk waar ik mee bezig ben. Dus telefoon aan de kant, geen Twitter, geen Whatsapp. Die mag maar een paar keer per dag bekijken.

Mmmm, best saai zonder Twitter en Whatsapp.  Ik lijk wel verslaafd aan die telefoon.

Best een leuk onderwerp voor een andere blog….

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s