Dag 211: Ellen Jongeneel (www.ellenfuseert.nl / www.choochoo-sisters.nl)


Ellen Jongeneel is secretaris bij plaatsingsprocessen als gevolg van gemeentelijke herindelingen, reorganisaties en fusies. Ook wordt zij met regelmaat ingezet bij mobiliteitsprojecten. Het gaat hierbij altijd om mensen, die verdienen een integere aanpak met aandacht voor hun zorgen en wensen.

Plaatsingsprocessen
Als secretaris bij plaatsingsprocessen vormt Ellen de verbindende schakel tussen de leden van de commissie enerzijds, en de desbetreffende organisatie anderzijds. Bij fuserende gemeenten gaat het vaak om herplaatsing van een paar honderd mensen. Het is zo belangrijk dat er in het plaatsingsproces geen fouten worden gemaakt bij het leggen van de complexe nieuwe organisatiepuzzel. De commissie vaart blind op haar planning en overzichten. Dat is een hele verantwoordelijkheid. Het geeft een kick als een plaatsingsproces naar tevredenheid van alle betrokkenen wordt afgerond.

Mobiliteitsprojecten
Bij mobiliteitsprojecten zit de toegevoegde waarde van Ellen met name in de organisatorisch, logistieke factor. Immers, alle betrokkenen willen zo snel mogelijk weten waar ze aan toe zijn. Moeten er assessments worden gevolgd, gesprekken worden gevoerd, ontwikkelingsplannen worden gemaakt, dit alles vraagt om een efficiënte en met name ook strakke planning. Ook hierbij is een sensitieve, zorgvuldige werkwijze onontbeerlijk.

Choo Choo Sisters
Naast het runnen van haar bedrijf, heeft Ellen nog een andere carriere: De Choo Choo Sisters. Een zangkoor van drie mooie dames, die nostalgische muziek in een eigentijds jurkje gieten.

Ze nemen het publiek mee op een ‘sentimental journey’ naar de eerste helft van de 20e eeuw. Een tijd waarin oorlog en crisis hoogtij vierden, maar het optimisme en entertainment van de Andrews Sisters een warm tegenwicht boden. De Choo Choo Sisters weten deze sfeer feilloos neer te zetten met hun eigen sound, gecombineerd met een dosis charme en humor.  Het repertoire van de Choo Choo Sisters bestaat niet alleen uit nummers van de Andrews Sisters. Het omvat tevens een aantal z.g. oude stijl jazznummers. Ook zingen ze solonummers waaronder gevoelige ballads of mooie bossa’s. Al met al een breed programma en voor een breed publiek.

Ellen Jongeneel zong ondanks haar klassieke scholing ook in bandjes maar legde zich daarna vooral toe op het zingen in koren. Zo maakte zij o.a. lange tijd deel uit van ‘Basic & Full Color’ het vermaarde Amersfoortse ‘popkoor’. Al zijn de harmonieën van een nummer nog zo ingewikkeld, Ellen weet feilloos de tweede en als het moet een derde stem te vinden bij de melodie. Daarbij legt ze een enorme dosis humor in haar performance. Als zelfstandig ondernemende zakenvrouw houdt zij zich bovendien bezig met de promotie en de financiële aangelegenheden van het drietal.

Toen ik Ellen aanschreef met het verzoek mee te werken aan mijn blog, kreeg ik een hele interessante reactie terug:

‘Wat een mooie verzameling vrouwen. Daar wil ik graag bij horen dus eh… “count me in”. Wat wil je allemaal van me weten? Over mijn eigen bedrijf EllenFuseert of over mijn 2e carrière als ChooChoo Sister?’

Ik werd heel erg nieuwsgierig naar Ellen, vooral die tweede carriere als ChooChoo Sister. Met een beetje Googlen kwam ik al gauw op de ChooChoo website terecht, en heb ik zo genoten van de foto’s en van de muziek! Echt ook mijn stijl, dus dat spreekt natuurlijk aan, maar ook zo enthousiast. Om vrolijk van te worden.

Toen ik de website van haar bedrijf EllenFuseert opende, was daar een hele andere stijl: zakelijk en professioneel. Ik was bijna verbaasd: deze twee carrieres waren zo verschillend!  Maar als ik dan verder lees, zie ik bij haar bedrijf hetzelfde enthousiasme als op de site van de ChooChoo Sisters. En ook al zijn de herplaatsingen soms moeilijk en zwaar, Ellen blijft rekening houden met het feit dat het om mensen gaat. En dan zie ik toch weer de rode draad die er bij Ellen doorheen loopt, waardoor ze op beide plekken doet wat er bij haar past.

Ik zag dat Ellen afgelopen jaar ook in Rotterdam heeft opgetreden. Het lijkt me leuk haar een keer te zien, ik hou de website in de gaten….

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s