Dag 208: Ellen in ‘t Veld (www.evinterieuradvies.nl)


De knoop is doorgehakt. Haar passie werd haar beroep. Ellen heeft haar eigen Interieur- Kleur- en Styling adviesbureau.

Al jaren is Ellen volop bezig op het gebied van wonen. Na de HAVO studeerde zij Tekenen, Handvaardigheid en Textiele Werkvormen aan de HR&O in Delft. Daarna besloot zij de opleiding Binnenhuisarchitectuur aan de International Academy of Interior Design te volgen. Na het behalen van haar diploma in 2001, adviseerde Ellen al direct voor diverse opdrachtgevers voor het (her)inrichten van interieurs.

Ellen hanteert geen vaste woonstijl. De persoonlijke wensen en de smaak van de klant staan centraal in haar interieuradviezen. Met passie, een sterk visueel vermogen, veel gevoel voor het indelen van ruimtes en het op verrassende wijze combineren van kleuren en materialen, creeert Ellen samen met de klant persoonlijke interieurs.

Interieuradvies
Stijl is belangrijk. Steeds meer mensen zijn tegenwoordig zeer bewust bezig met de inrichting van hun huis. Of het nu gaat om een nieuwe woning, een verbouwing of dat je bent uitgekeken op de bestaande situatie, het inrichten is een leuke maar moeilijke klus. Er bestaat grote behoefte aan deskundige hulp bij het inrichten van de woning. Want welke kleuren ga je gebruiken? Hoe combineer je bestaande en nieuwe meubelen? Wat is de beste opstelling voor de woonkamer? Hoe mix ik verschillende woonstijlen?

Zo zijn er vele vragen. Het enorme aanbod, de beschikbare ruimte, de praktische eisen, de gezinssituatie en persoonlijke smaak vormen een complex geheel van voorwaarden waarbij keuzes maken best heel moeilijk is. Ellen kan een inteurieuradvies geven, van een mondeling kleuradvies tot een compleet uitgewerkt inrichtingsplan. Ter plekke kunnen kleine schetsen worden gemaakt.

Kleur- en of Materiaaladvies
Of wij een ruimte als prettig ervaren, wordt in belangrijke mate bepaald door de combinatie van kleuren en materialen. Een juiste combinatie verrijkt het interieur en zorgt voor eenheid. Een favoriete kleur kan een uitgangspunt zijn, maar hoe kom je tot die ene mooie combinatie? Rekening houdend met grootte, ligging, lichtsterkte, aantal ramen en de functie van de ruimte helpt Ellen hierin de juiste keuzes te maken.

Verlichtingsplan
Sfeer wordt grotendeels bepaald door de lichtval. Alles valt of staat met goede verlichting. Op basis van de indeling, kleuren en materialen in het interieur wordt advies gegeven voor een combinatie van basis-, functionele, en sfeerverlichting, die de sfeer in huis kunnen versterken.

Stylingadvies
Voor het ‘af-stylen’ van een interieur, ofwel de puntjes op de i, geeft Ellen ideeen en tips voor o.a. raambekleding, accessoires, muurdecoratie en planten in huis. Zowel aanraders als afraders. Met een kleine aanpassing kan je huis weer helemaal actueel en van jezelf zijn. Het interieurbeeld is daarmee vertrouwd en vernieuwend tegelijk. Sfeer heeft niets te maken met geld, maar met creativiteit.

Metamorfose
Uitgekeken op het bestaande interieur? Een compleet gerestyled interieur geeft een heerlijk gevoel, bijna alsof je pas verhuisd bent! Je ziet je eigen huis weer vanuit een nieuw perspectief, een nieuwe indeling, accessoires anders gerangschikt en het geheel eventueel aangevuld met nieuwe elementen, zorgen voor een totaal andere uitstraling. Het gaat om de juiste combinaties van het meubilair, de indeling ervan, kleuren, materialen en accessoires. Het advies kan desgewenst ter plekke worden uitgevoerd, zodat het resultaat direct zichtbaar is.

Ik krijg meteen de kriebels om in huis aan de gang te gaan nadat ik de website van Ellen heb bekeken. Hoe zij haar adviezen beschrijft, geeft mij nu al inspiratie om met andere kleuren aan de gang te gaan en de meubels te herschikken. Maar ik weet ook hoe moeilijk het is, want op een of andere manier krijg ik onze inrichting maar niet tot een geheel. En een gevoel van vrijheid (kom ik weer….) zie ik er al helemaal niet in. Dus misschien toch tijd voor hernieuwde aandacht….

Een paar weken geleden waren we met vakantie in Italie. We huurden daar een huisje in Toscane. Vorig jaar waren we daar voor het eerst, en dat was zo goed bevallen, dat we dit jaar weer gingen. Het huis is echt fantastisch. Heel oud, met van die dikke muren waardoor het lekker koel blijft binnen, met liefde gerenoveerd en zo heerlijk ingericht! Als ik daar binnen kom, voel ik me meteen thuis. Het hout was geschilderd in een rustige grijs/groen, houten vloeren, betonnen aanrechtblad en brocante accessoires. Ik voel me daar heel erg op mijn plek. Dus toen ik weer thuis kwam, had ik echt zin om in huis deze vrije Italiaanse sfeer te creeren. En dan ook nog een Ellen met interieuradvies op de blog: dat moet een teken zijn!

Het eerste echter wat op mijn lijstje staat is opruimen. En dan bedoel ik niet alleen de rommel die iedere dag weer overal ligt in verband met drie spelende kinderen, maar RUIMEN. Dus spullen die al jaren ongebruikt in huis liggen, weggooien. Ruimte creeren, zodat er energie gaat stromen. Een kast ben ik helemaal zat, maar als ik die weg doe: waar laat ik dan de inhoud? De kleuren op de wand zijn goed maar mogen wel weer eens bijgeschilderd worden. En als tegenhanger van al die mannen in huis, zou ik graag wat meer roze in het interieur voegen, maar dan wel op een stoer-vrouwelijke manier.

Poe, dat zijn plannen. Misschien eerst maar eens een collage maken? Daar ben ik goed in, vind ik ook heerlijk om te doen.

Oh nee, ik ging eerst opruimen. 

Advertenties

2 thoughts on “Dag 208: Ellen in ‘t Veld (www.evinterieuradvies.nl)

  1. Een goeie tip is ook om het simpel te houden! Vooral met de kleuren, kies een of twee leuke kleuren uit, en style de interieur daar op in. Succes met de metamorfose!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s