Dag 206: Ellen Boersma (http://ellen59.jouwweb.nl)


Ellen Boersma is 52 jaar, heeft twee volwassen dochters en maakt sinds 2002 miniaturen. Dit in de vorm van met name poppenhuizen, maar ook winkeltjes en seizoenstaferelen (bijvoorbeeld kerst specials). Hetgene wat Ellen maakt zet zij op haar blogsite http://ellen59.jouwweb.nl.


Ook maakt Ellen workshops, waarmee ze andere liefhebbers van miniaturen inspireert en kan helpen. Voor deze workshops heeft ze een apart blogsite, http://minimaakje.jouwweb.nl/

 

 

 

 

 

Ook staat Ellen weleens in P&M (Poppenhuizen & Miniaturen), een magazine over interieurmodelbouw. Dit magazine is voor liefhebbers van miniatuurbouw – vrouwen van 30-75 jaar, die al dan niet met hun partner actief met de hobby bezig zijn – met een eigen specialiteit. Het blad bevat een mix van ‘doen’ (zoals workshops) en ‘vermaak’ (zoals kijk-artikelen). Het magazine is ook online beschikbaar met vele extra’s, zoals foto’s en werktekeningen in diverse schalen om te printen. Daaromheen is een community opgezet, waarbij de liefhebbers (zowel abonnees als niet-abonnees) eenvoudig een eigen mini-site kunnen maken om kennis met elkaar te delen en clubjes te vormen.

Een magazine voor het maken van poppenhuizen, een community van liefhebbers voor miniatuurbouw: ik wist van het bestaan niet af! Ik heb de blogsite van Ellen bekeken, prachtig!! Wat zij maakt, zulk klein priegelwerk, echt petje af. Alles is zo gedetailleerd, zo precies, zo mooi, je hebt het zelfs thuis bijna niet! En je kunt er heel lang naar kijken, want iedere keer vind je weer iets nieuws.

Bij mij thuis staat ook een poppenhuis. Ja, je hoort het goed. Ik, als moeder van 3 jongens, heb vorig jaar voor de verjaardag van mijn jongste zoon een poppenhuis gemaakt. Ik heb een poppenhuis gescoord op Marktplaats en deze opgeknapt. De jongste speelt namelijk heel graag met kleine poppetjes en diertjes, dus ik zag hem in gedachten helemaal met dat poppenhuis spelen. Hij speelt er ook mee, echter niet met de poppenhuis spulletjes die we hem erbij gegeven hadden. Dat wat bij ons in het poppenhuis ligt, zijn de poppetjes van de Albert Heijn acties, lego Ninjago poppetjes, draken en ridders. (Sinds een week hebben de Smurfen trouwens hun intrek genomen. Dat kon volgens de jongste, want er lag blauwe vloerbedekking.)

Sinds ik de site van Ellen heb bekeken, durf ik ons poppenhuis eigenlijk geen poppenhuis meer te noemen. Want mijn poppenhuis is gewoon een recht-toe-recht-aan doos met een rood puntdak, geen snoeperig detail te bekennen. Er zit stoer behang in en blauwe vloerbedekking, maar verder staat er niets in. Dat laat ik aan de fantasie van mijn zoon over. Dus de vergelijking met de huizen van Ellen is best ver te zoeken. Maar ik heb wel wat inspiratie opgedaan om het huis wellicht nog wat verder aan te kleden en te verfraaien. Dat vind ik dan toch wel weer leuk.  

Het is nog vakantietijd, misschien een idee om in die periode samen met de jongste nog wat extra te knutselen aan het poppenhuis? Ik heb er ook ooit aan gedacht om er een garage van te maken, met katrol, lift en parkeerplaatsen. Of zou dat erg rigoureus zijn??  

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s